Ruchy dziecka na dole brzucha

Moje drogie.. to znów ja z moimi utrapieniami. Od 3 dni czuje ruchy dziecka bardzo nisko. Wcześniej były w okolicach pępka a teraz sam dół brzucha. Do tego wczoraj dwa razy czułam taki ucisk i wyskoczyło mi przy wzgorkiem łonowym coś wielkości małego jabłka, czułam ucisk i po chwili znikło. Skurcz to nie był bo przy skurczu to twardnieje mi do pępka cały obszar. Czy dziecko mogło zmienić położenie i temu tak to odczuwam ? Powoli zaczynam panikować, że może coś z szyjka czy coś.  23tydzien 

Spokojnie :) Prawie cały czas czułam malutką tak nisko ,że myślałam ,że zaraz wyjdzie :D Też mnie to trochę niepokoiło ,ale nic się nie działo. Urodziłam w terminie :) Czułam dyskomfort z tym związany ,ale wszystko było ok :) 

Na tym etapie dziecko jeszcze buszuje w brzuchu ,więc ciągle zmienia położenie chyba koło 28 tygodnia już ma tak ciasno, że się ułoży z reguły główkowo w dół. 

Ja bardzo odczuwałam ruchy dziecka i jak córka obróciła się głową do góry to myślałam,że mnie rozerwie , a takie wybrzuszenia czułam jak kopała albo głową się ciała , więc myślę że po prostu dzidzia ostro szalała w brzuszku 

Na spokojnie. Ja czułam ruchy dziecka i pod żebrami i uciskała mi na nerkę i na dole brzucha ucisk na kości, że nawet siedzieć nie umiałam przez pewien czas. Zawsze lepiej skontrolować u ginekologa na USG wiadomo. 

No właśnie tak nisko jakby wyjść chciała. I ruchy tylko tam czuje. Ach.. czyli to normalne, jestem spokojniejsza. Giną na NFZ mam we wt dopiero a ja panikuje 

Hej hej u mnie dzidziś także kopie nisko w brzuszku a najgorzej jest wieczorem gdy się budzi do działania i dostaje najwięcej energii 😁

Duzo zależy od ułożenia dziecka, jeśli się jednak martwisz to zapytaj swojego lekarza prowadzącego

Też tak miałam, że czułam. Nawet ucisk w pochwie. Po 30tc czułam już główkę nisko. 

Gdzieś w środku mam myśli, że jest ok bo jednak nic się takiego nie dzieje. Ale wiecie jak to. Lampka "panika" działa 

mi córka też nisko kopała czasem tak mocno, że posikać się szło jak kopnęła w pęcherz :D 

zależy jak dziecko leży moja córka cuda wyprawiała i mnie bardzo bolał brzuch , był napięty myslałam, ze to skurcze , ale po prostu ja już po całym dniu bylam tak obolała . Przyznaję w brzuchu zyć mi nie dawała dniami i nocami ostro mnie bombardowała z każdej strony

Moje poprzednie tak nisko nie były:D ale dziś już czuje taki luz na dole i kopie kolo pępka więc chyba wyszła z tej ciasnoty. Uff to było straszne :D dzięki dziewczyny za uspokojenie