Witajcie, mam taką zagwostke, jestem obecnie w 22 tc, druga ciaza a ruchy czują już od 18 tc. Na początku były one lekkie i umiejscowione bardzo nisko brzucha co wydaje sie to być normalne, obecnie umiejscowienie odczuwania ruchów się nic nie zmieniło. Ruchy czuję wyraźne alr ciągle z lewej lub prawej strony bardzo nisko brzucha. Pamiętam że w pierwszej ciąży ruchy były odczuwanie różnie w zależności od ułożenia dziecka, na tą chwilę przecież ma jeszcze dość duża swobodę ruchów. Na ostatniej wizycie nie wspominałam nic bo było wcześnie. Nisko mam na myśli odległość mniej więcej 2-3 palców od spojenia łonowego. Zaczyna mnie to trochę nie pokoic, może któraś z was tak miała?
Tak ja tak miała, ale śmiało poczekaj jeszcze chwilę dzidziuś cigle rośnie i będzie kopał po całym brzuszku też się martwiłam, bo przez to słabiej czułam ruchy niz moją koleżanka ale potem z tygodnia na tydzień coraz wyraźniej wydaje mi się że mały poprostu miał inne ułożenie niż jego strasze rodzeństwo bo w poprzednich ciążach inaczej odczuwałam ruchy.
Ja to na początku tylko takie bulgotanie czułam ale nie zwracałam uwagi w którym miejscu nawet, dopiero po 30tc konkretnie czuć było gdzie młody kopie. Najważniejsze że w ogóle czujesz ruchy i jeśli w USG nic nie etirrdzono niepokojącego to nie masz czym się martwić :)
Ja czułam ruchy dziecka już w 17 tc (pierwsza ciąża). Najpierw czułam je bardziej po lewej stronie brzucha, a teraz czuję je wszędzie (obecnie 26 tc) raz mocniej, raz słabiej. Myślę, że powinnaś zaufać lekarzowi - skoro nie zauważył nic niepokojącego na USG, to nie powinnaś się martwić.
Ja czułam już w 16 tyg
I do tej pory będąc w 32 czuje ruchy tylko po lewej str brzucha i wsztstko z małą jest w porządku.
Lekarza dopiero mam w tym tygodniu, gdy byłam ostatnio to był 18 tc, więc trochę czasu minęło, nie panikuje i czekam na swoją wizytę :)
Będzie dobrze na pewno, może maleństwo się tak ułożyło. U mnie bardzo lubi lewa str i tak od samego początku sobie buszuje
Myślę że twoje dzieciątko się tak jakoś ułożyło że tak właśnie odczuwasz raczej nie ma sie czym martwić na zapas ja pierwsze ruchy poczułam na początku 19 tyg ciąży
Ja w pierwszej ciąży dopiero 21 tydzień, w drugiej 16 syn był duży od początku i trzecia ciąża 18 tydzien
W pierwszej poczułam po 24 tc a w drugiej już 2w 16tc
Ja sobie chyba wkrecalam ze czuje bo lekarz kazal zwracac uwage na to i kazde przewracanie zoladka nadinterpretowalam.