Rozmowy z dzieckiem - uczą i bawią

To z serii nie uczy moze ale z pewnoscia bawi i zaskakuje.

Tata: Filip co chcesz na kolacje ?
Filip: ( rozmarzony) oooo ale bym zjadl taka pieczoną kiełbaskę
Tata: pieczoną ?
Filip: no tak, pieczona ! Z taka cebulka i musztarda

Sluchajcie tak nas zaskoczyl na co mial smaka ze az wszyscy to zajadalismy wlasnie :joy: w domu pachnialo jak na dobrym jarmarku :joy: to bylo oblędne i szczerze powiem ze pierwszy raz robilam tak w domu. Jak widać 5latek tez moze miec swoje zachcianki jedzeniowe i wcale to nie sa tosty czy platki z mlekiem :joy:

1 polubienie

Mały wie co dobre :drooling_face: dobrze że ma apetyt :blush:

Kiełbaski z cebulką z piekarnika albo z patelni to najlepsze co może być hihi uwielbiam. Twój syn wie co dobre :muscle::muscle:

Z piekarnika dzis serwuje szef kuchni :heart:

1 polubienie

Nasz 5 latek też ma od czasu do czasu smaka na kiełbasę smażoną :grin:

1 polubienie

Ja uwielbiam z patelni :star_struck: surowej cebuli nie lubię ale smażonej z kiełbasą to bym jadła i jadła

1 polubienie

Moj uwielbia biała kielbase :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::rofl:

Sąsiad robił w sosie chrzanowym z cebulką. Pyszna

Ooo muszę taka kiedys zrobic :slight_smile:

1 polubienie

Polecam! Ja coś podobnego robiłam na Wielkanoc, ale mój przepis był jeszcze bardziej świątecznie podkręcony dlatego dodawałam gotowy barszcz biały w butelce :slight_smile:

1 polubienie

Jedziemy autem.
Filip: w przedszkolu jest nowa zasada, ze jak ktos nie ma bidonu i musi pic z kubeczka to jak nie wypije do konca to sie to wylewa do umywalki
Ja: pewnie dlatego ze dzieciom sie niechcący wylewalo
Filip: ale dla mnie to flupia zasada bo to marnowanie wody
Ej szczerze to oczy mi wyszly ale bylam dumna ze tak powiedzial !
Ja : masz racje, najlepsza opcja byloby nalewanie troszke wody do kubeczka tak zeby nie zostawalo nic

2 polubienia

On jest niewiarygodny !
Filip: co będzie na obiad ?
Ja: schabowe z ziemniakami i kalafior z bułka tartą
Filip: o ciekawe czy będzie mi smakował taki kalafior bo ja np jak spróbowałem kiedyś brukselki to mi nie smakowała
Ja: a wiesz ze mi też nie smakuje brukselka ? I nie wiem jak ja zrobic zeby mi zasmakowała, bo ja jadlam tylko z zupie a ty ?
Filip: no ja też ale ja mam pomyśl! Moze zrobimy taka grillowana z takim masełkiem czosnkowym ! Wtedy może być pycha
Ja: ok ! Zrobimy to ! Moze wtedy polubimy brukselkę :rofl:

Uwielbiam jak ma jakies pomysly. Uwielbiam jak ma na cos smaka. Chce wtedy to robic :heart:

3 polubienia

No tutaj chłopak dał czadu :wink: widać że ma kulinarną fantazję :slight_smile: może kiedys wystąpi w MasterChefie :slight_smile:

No smak ma zdecydowanie, pomysly tez. Jak celowac to wysoko bo inaczej gastro to ciezka i ponizajaca praca. Ale jakby chcial byc kucharzem to uznalabym to za pochwałę :rofl: czy w tv ? Ewentualnie jako dorosly świadomy czlowiek :heart:

2 polubienia

Myślę, że droga gastro to też niezła droga przyszłości :slight_smile: a dobry szef kuchni w restauracji to filar powodzenia :slight_smile:

Tak, ale niestety w gastronomii trzeba mocno weryfikować pracodawcę, bo zdarzają się tu duże patologie w zatrudnieniach

1 polubienie

Masz jakieś przykre doświadczenia z tym związane?

Ja na szczęście nie, ale historii słyszy się mnóstwo

Jak wiecie Kuba ma 16 miesiecy i jak widac mozna rozgadac dziecko. Moje paplanie geba przynosi efekty, dodatkowo starszy brat tez ciagle do niego gada.
Juz nieraz bylo tak ze Kuba odlozyl butelke po mleku i mowi: zjadlem.
Moj maz to padl ze smiechu jak to uslyszal.
Dzis slysze ze cos sie dzieje w kuchni.
Ide. Patrze a to Kuba z chochla z kuchni lidla stoi przy otwartej szafce z garami.
Ja: Kuba co ty robisz ?
Kuba : zupę.

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

2 polubienia