Teraz większość ma te paseczki, ale babyderam 4 nie ma… ale faktycznie wydaje mi się, że w 1 był ten pasek, ale mogę się mylić, bo kiedy to było:P
Babydream 3 na pewno nie maja tego paska . Ja mam teraz dady i też nie mają paska . Oj tak ułatwienie ale wystarczy że dzidziuś nawet trochę zniczy pieluszkę i już pasek zmienia kolor i pampers tak na prawdę może jeszcze posłużyc a tatuś zmienia bo pasek zmienił kolor hehehe . Mi się wydaje że jakaś chemia musi być skoro zmienia się pasek zauważmy że w pampersach Eco z bambusa np co używałam nie było żadnych pasków zupełnie inne w dotyku . Tak samo chusteczki są perfumowane tak samo pampersy wystarczy powąchać pampersa i czuć że ma jakoś zapach
Ja nawet jak miałam pieluszki z paskiem to jakoś nigdy z tego nie korzystałam, wolę na ‘czuja’ po zapachu i macaniu:P
Pati1990 lepiej nie wnikać zbytnio co jest w tych wszystkich pieluszkach i innych różnościach, pewnie byśmy się za głowę złapały, grunt, że dzieci szybko rosną…
Waszka może rzeczywiście lepiej że nie wiemy co jest w składzie . Ja też na czuja zresztą widać jak pampers jest napompowany. Nie wiem jak jest jak dziecko jest starsze ale ja mojego 2miesiecznego na początku co chwile przewijalam teraz przed każdym karmieniem zmieniamy pieluszkę . A jak to dzieci czasami zrobią nam psikusa i po przebraniu jest niespodzianką mój syn lubi jak go wykąpie , nasmaruje zrobię te wszystkie pielęgnacyjne rzeczy , a później robi kupę hehhe
Wiadomo! Jak już robić to w czystego pampucha… Pamiętam, że u nas w rekordowych momentach szło nawet ok 15 sztuk dziennie, też przewijałam jak głupia, zwłaszcza, że lato było takie upalne to też kierowałam się tym, żeby się ta pupka nie kisiła:P
Kwestia gustu jeśli tak można to nazwać . Ja uwielbiam pampersa ale z racji tego że są zwyczajnie drogie kupuje DADA ale te zielone bo fioletowe nam nie pasowały a z Rossmanna nie miałam …chyba kupię na próbę
Mamowe jak masz kartę z Rossmana to kosztują 19.99zl ale jak dla mnie za grube na pewno nie na lato . Ale daj znać jak się u was będą sprawować . Jak dla mnie to pampers też numer jeden ale wiadomo tanie nie są choć czasami można trafić na promocję .
Waszka przed nami dopiero pierwsze lato ale na pewno przebiera się częściej niż w zimie zwłaszcza chłopcy nie lubią jak pampers narobiony bo temperatura wyższa i jaja się gotują hahaha. Także my i tak często zmieniamy a latem słyszałam że dobrze wietrzyć pupę i nie zakładać pampersa na chwilę chociaż
Teraz troszkę łatwiej o wietrzenie, bo niunia starsza, ale latem to było z tym ciężko bo non stop jakaś niespodzianka, jak już zdawałoby się, że wszystko poszło to zaraz znowu jakaś potrzeba hihi ale na szczęście żadnych problemów z pupką nie doświadczyłyśmy
Waszka mój to na lato powinien siąść także pupę będziemy wietrzyć jakiś basenik mini i niech się bawi . Moja siostra pojechała nad morze ze swoją córką mała wtedy i mieli taki basenik dziecko zrobiło kupę i się w tym bawiło ostro także wypadki mogą się zdarzyć czasami . A mnie i teraz czasami syn zaskoczy i jak to chłopcy lubią sikać i ostatnio zaslonilam pampersem sprzęt ale nie zapielam schylilam się po krem i wszystko zasilał prześcieradła , przewijak ubranie zabawki łóżeczko spływało po szczeblach i na podłodze nawet było hahah
Dzięki lubią takie niespodzianki hehehe ja kiedyś przewijalam moja małą z rana na naszym łóżku, zdjęłam pieluszke, tymczasem ona przekręciła się na brzuch i wtedy zrobiła rzadką kupkę ;D musiałam prześcieradło od razu prac. Heh. Chyba łatwiej wietrzyć pupke jak dziecko się nie przemieszcza, bo później to już ciężej, przynajmniej nie wyobrażam sobie małej raczkującej bez pieluchy i ciągle siadajacej na podłodze
No cóż dziewczyny, takie atrakcje chyba są nieodłącznym elementem macierzyństwa:P Ja też nie raz miałam taką akcję, że nie wiesz czy dziecko ratować czy minimalizować straty…
Martq bo w sumie racja z goła pupa siadać gdzie popadnie ale ja np z moim wietrzenie trochę ryzykowne bo jak poczuje ciepelko albo zimno to od razu sika hahaha
Waszka oj tak ja pamiętam jak mały się urodził i w szpitalu był przewijak ja jako młoda mama nie zorganizowana nie wzięłam pampersów koło siebie i zorientowałam się jak wyrzuciłam pampersa brudnego i wtedy syn postanowił robić kupę chciałam ratować sytuację bo akurat miał rożek ze szpitala i co zrobiłam położyłam rękę hahhaa nigdy tego nie zapomnę
Zgadzam się z Wami nie chodzi tutaj o wagę ale o budowę maluszka. My używamy pampersów oryginalnych zielonych i córka ma za chwilę 14 miesięcy a nosimy dalej 3. Próbowałam chyba większość pampersów jeszcze z Synem i jak dla mnie Rossmannowe, z Lidla i Dady są za grube, to samo Happy jakoś mi nie pasowały ewentualnie podchodziły pomarańczowe z pampersa ale zostaliśmy jednak na zielonych. Każda firma ma też swoja wielkość pampersa i to też trzeba sprawdzać jak kupujemy pampersy pierwszy raz to najlepiej patrzeć mniej więcej na wagę dziecka.
Jeśli chodzi o chusteczki to my na codzień używany wacików namoczonych w wodzie, a na wyjścia mamy zielone z babydream albo Hipp. Mają najlepszy skład więc je wybieramy.
Kasia ja używam chusteczek nasączonych tylko woda od innych ma uczulenie. Ale to prawda bo my np używaliśmy cały czas pampersa i są najlepsze ale cena też spora i 2byly już za małe kupiliśmy dade ale soft są cieńsze od tych fioletowych podobne do pampersa nie są grube i wydaja mi się trochę za duże . Miałam dzisiaj kupić 2 a mój poszedł do sklepu i kupił 4 paczki bo była promocja więc chyba do dwójek już nie wrócimy
ja od początku używam z firmy pampers moja teraz waży 5 kg i nosi rozmiar 3
Mnie też zastanawia ta rozpiętość wagowa dla danego rozm pieluszek. Gdzie jeszcze w tych małych rozm 0-3 rozpiętość sugerowanej wagi jest niewielka to np w 4 babydream jest to już 7-18 kg?! Przecież 18 kg to juz pewnie jakiś 3 latek…
Moja córka ma 3.5 miesiąca, waży ok 7 kg i nosi pampersy z Pampers rozmiar 3. Ale mam wrażenie, że sa już trochę przy ciasne chociaż niby do 9 kg.
Przy starszym dziecku używałam tych bambusowych na noc, gdy był już starszy i nie trzeba było tak często zmieniać pieluchy. Pewnie nosił by tylko te ale ta cena nas trochę odstraszyła. Siostra przywoziła mi podobne, do tych bambusowych, pieluchy z Niemiec. Były ok.
Do mycia używam waty bawełnianej i przegotowanej ciepłej wody, która mam zawsze gotową w termosie. Chusteczki tylko poza domem
Asiaka o ile jak dziecko starsze i mnie robi w pieluszkę to te Eco są super można wtedy kupić ale jak my używaliśmy na początku to jak sama wiesz idzie dużo pieluszek więc cenowo bardzo drogie ale na szczęście okazało się że nie ma uczulenia na pampersy tylko na chusteczki .
Dziewczyny a używa ktoras z was pampersow z Lidla lupilu bodajże ?? Jak wrażenia ciekawa jestem bo widziałam że cenowo też ok
Pati1990 dlatego napisałam, że tych Eco to na noc tylko zakładałam, bo tak na co dzień to były za drogie. Szczególnie przy mniejszym dziecku gdzie tych pieluch idzie sporo i dziecku najlepiej robi się kupkę w świeżo założoną pieluszkę.
Ja używałam tych pieluszek z Lidla lupilu przy starszym i uważam, że są ok. Fajnie miękkie i u nas się sprawdziły. Tylko, że ja je zaczęłam zakładać, jak młody miał już z 1,5 roku, podaje od rozmiaru 4. Nie wiem jak by się sprawdziły przy młodszym dziecku. A cenowo chyba podobnie do dada z biedronki. Ale dad nie próbowałam więc nie wiem jaka jakosc.