Rower a cellulit

Czy rower faktycznie pomaga wyszczuplić uda i pozbyć się cellulitu?

Sam rower nie.
Nawodnienie organizmu, dieta oraz masaze na sucho, peelengi lub banski chinskie i do tego cwiczenia na uda zdecydowanie poprawia kondycje skory i pomoga pozbyc sie cellulitu. Gdzies slyszalqm ze nie mozna jesc duzo nabialu ale nie sprawdzalqm czy faktycznie to prawda

1 polubienie

Nawadnianie i masaże dużo robią tylko podobno trzeba wiedzieć w którą stronę masować żeby to było efektowne , je też lubię korzystać z masażu biczami wodnymi

Ja widziałam różnicę jak masowałam się gąbką z masażem podz prysznicem , wtedy mialam ale malo , teraz to juz wgl pomarańczowa skórka ze mnie :wink:

Ja zauważyłam różnice po rowerze. Jeździłam z koleżanką po 10 km codziennie i moje nogi wyglądały super. Teraz jest już gorzej niestety :rofl::rofl: masaż wspomaga działanie. Trzeba masować od kolana do uda zawsze w stronę serca. Ogólnie poprawia ukrwienie więc i ujedrnia skórę.

Ja tez zauważyłam różnicę, , uda mi się wysmukliły, a cellulit był dużo mniej widoczny. Trzeba tylko być systematycznym

Na cellulit podobno bardzo dobre jest szczotkowanie na sucho
Sam rower niekoniecznie pomoże w walce z cellulitem

Ja uważam że to też dużo zależy od przemiany materii. mnoe osobiście sam rower wystarczył

Jazda rowerem ale po drogach gruntowych :stuck_out_tongue_winking_eye: Bo więcej trzęsie. Oczywiście żartuję i myślę że każdy sport to zdrowie. Ale do walki z cellulitem slyszalam raczej o zabiegach i pielegnacji.

Tak, regularna jazda na rowerze pomaga wyszczuplić uda i zmniejszyć cellulit. To skuteczne cardio, które spala tłuszcz, wzmacnia mięśnie nóg i poprawia krążenie. Dla najlepszych efektów warto połączyć ją z odpowiednią dietą i nawodnieniem.

Najważniejsze też picie dużo wody

W sumie sama sobie odpowiedziałaś ma to pytanie ![😉|16x16](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t57/1/16/1f609.png)

W samym odchudzaniu jak sama wiesz, najważniejszy jest deficyt kcal, a więc rowerek nie będzie wpływał na schudnięcie, ale wpłynie na większą ilość spalonych kcal dzięki czemu będzie nam łatwiej wprowadzić deficyt kcal lub będziemy mogli spożywać na redukcji więcej kcal co pomoże nam “nie głodować” i po prostu wytrzymać.

Także deficyt to podstawa, co do aktywności, każda będzie dobra, najlepiej aby była to aktywność, która lubisz lub nienawidzisz najmniej
A i jeszcze podpowiem, ze jeśli chciałąbyś nieco przyspieszyć usunięcie cellulitu, polecam endermologię: Endermologia LPG Alliance Kraków – Centrum DER-MED Poczytaj sobie o jej działąniu na tej stronie :slight_smile:

Ja mam wrażenie, że po rowerze wręcz mam większe uda, bo mięśnie mi puchną :sweat_smile:

Tak to racja, że do zgubienia wagi potrzebny jest deficyt. To jest klucz

Rower na pewno nie zaszkodzi. Słyszałam, że trzeba dużo wody pić żeby zgubić cellulit

i na pewno dieta

Regularne treningi na rowerze musza pomoc. Cellulit nie zniknie całkiem, ale skóra bedzie bardziej jędrna. Jezeli lubisz jazde rowerem to idealny czas na takie treningi.

bardzo ważne przy cellulicie jest picie dużej ilości wody

Dokładnie dużo wody i zdrowe odżywianie :slight_smile:

Wydaje mi się, że jak zaczniesz biegać to będą lepsze efekty.