Ropień :(

Pomocy🤯 bardzo delikatny temat
Zrobił mi się prawdopodobnie ropień czy czyrak tak niżej obok wargi sromowej, przez przypadek go wyczułam, od wczoraj jak się go lekko naciśnie to sączy się ropa ( wiem że nie można wyciskać ):sob: w sumie to innych objawów brak
czy muszę się pokazać chirurgowi z tym czy niepotrzebnie panikuję? Może któraś miała coś podobnego w ciąży? To jest w takim miejscu że się nawet nie założy opatrunku, a boję żeby to nie rozprzestrzeniło się i nie zaszkodziło dzidzi :baby:

Najlepiej od razu skontaktowałabym się z ginekologiem prowadzącym, moze będzie konieczny antybiotyk itp

Ciezko cokolwiek powiedziec nie znajac Twoich badan ani tego co tam siedzi. Konsultacja ze swoim ginekologiem to podstawa, on pokieruje dalej

1 polubienie

Powinnas pojsc do lekarza z tym. Jedynie co jesli ci sie to saczy to bym to odkazila.

1 polubienie

Rozmawiałaś ze swoim lekarzem prowadzącym

Tak, mam przepisany antybiotyk ale byłabym spokojniejsza jak by ktoś to obejrzał

To antybiotyk przepisali bez ogladania :thinking: udaj sie do ginekologa zeby to obejrzal

1 polubienie

Również bym się udała do ginekologa, jeśli nie ma możliwości do prowadzącego to bym poszła do jakiegokolwiek innego. Dziwne, że ktoś przepisał antybiotyk bez oglądania :thinking:

Raczej bym się z tym wybrała do ginekologa

Udaj się jak już napisały dziewczyny do swojego lekarza prowadzącego

A dlugo juz to masz ? Może włosek Ci wrósł i taka kulka powstała? Tez właśnie sie zastanawiam jak antybiotyk bez ogladania Cie lekarz wystawił :roll_eyes::roll_eyes::roll_eyes: a dzidzi ile ma tygn ?

Ja bym poszła jutro do lekarza prowadzącego. Zawsze mi powtarzał że jak coś się dzieje od razu przychodzić. Lepiej to sprawdzić, zwłaszcza jeśli sama masz obawy.

Też napisze , ze najlepiej idź do lekarza

Jeśli cokolwiek Cię niepokoi, to zdecydowanie najlepszą opcją będzie konsultacja z lekarzem, zapisz się na wizytę, niech obejrzy, oceni czy rzeczywiście powinno się to zostawić aby samo się oczyściło, że sam antybiotyk “da radę”, czy może będzie potrzebna interwencja chirurgiczna.

Kochana skonsultować takie rzeczy ktore niepokoją cię w ciąży z ginekologiem , zawsze będziesz spokojniejsza napewno lepiej uspokoi twoje obawy niz my bo żadna z nas nie jest lekarzem a w ciąży warto jednak radzić się specjalisty aby nie zaszkodzić dziecku. Trzymam kciuki abyś szybko pozbyła się problemu :blush: