Dziewczyny ,będąc jeszcze w ciąży złożyłam reklamację butów /wewnątrz przetarcie pięt i wkladki ,wada zauwazona pol roku od chodzenia ,a ja powiedziałam ze pol roku wcześniej /
Otrzymalam odmowe , pierwszy raz w zyciu powiem wam ,aż w szoku jestem.
Musze w koncu wziąć się za napisanie odwołania, może mi trochę pomożecie i podrzucicie jakieś sensowne argumenty ?
Nie mam jak jechac do rzecznika konsumenta .
Wzorów jest cala masa , a moze któraś z Was taka reklamację miała i też byla odmowa ?
Buty uzywane w miejscu pracy czyli biurze a tu takie wywody ze strony sklepu a które jak mam odpisać ,ehhh
Ciężka sytuacja. Sama do tej pory nie miałam większych problemów z wymianą butów w takich przypadkach. Zazwyczaj w ramach rekompensaty mogłam wymienić buty na inne.
Hmm nie mam pojęcia jak to napisać.
Spytaj chatu gpt, pomaga naprawdę w takich sytuacjach
O właśnie, nie pomyślałam o tym, to dobry pomysł
Zadzwoń do praw konsumenta , nigdzie nie musisz jechać oni się skontaktują ze sklepem i jeśli uznają twoją rację sklep nie ma nic do gadania
Czyli dwa lata jeszcze nie minęło. W każdej gminie jest rzecznik zadzwoń do niego. Nie musisz jechać
Tu masz fajnie napisane odwołanie. Ja z niego korzystałam i pomogło. Córka miała Jordany za 700 zł w których po pół roku zrobiły się dziury po bokach. Odrzucili reklamację, rzecznik powiedział że ciężko temat. Znalazłam to, zmieniłam pod siebie i oddali mi pieniądze za buty więc warto próbować
A w jakim sklepie kupowalas?
Sizeer
Spróbuję…
Oooooo mój ulubiony sklep ale się z nimi kłóciłam właśnie o te buty córki. Pisz od razu to co ci napisałam u mnie pomogło. Swoją drogą to najgorszy sklep jeśli chodzi o reklamację. Masz 14 dni na odwołanie. Te dwa ostatnie zadania są kluczowe pisz dosadnie przecież w twarz ci nie dadzą oni robią wszystko żeby odrzucic reklamację
K tam dopisz
Ponaddto sporządzona opinia jest niezasadna a reklamacja nie została rozpatrzona zgodnie z prawem konsumenckim.
Nie ma czasu na odwolanie n szczęście
Musze w końcu usiasc i napisać
,napisałam tez do prawników przy urzędzie konsumenta , zobaczymy co odpiszą.
Tylko zastanawiam sie jak moglam pielęgnować wkładkę do butów , to nie o nia mi chodzi a o to ze sie wgniotły na pietach do tego kratki i skora na zapietkach też sie wytarła
musial po biurze w nich latać a nie chodzić wg sklepu wtedy by nie było wady hahahha
Mnie napisali że wada powstała od złego wZuwania i wyZuwania obuwia a ja całe życie myślałam że buty się wSuwa dlatego tam jest napisane że argumenty w odpowiedzi są niezasadne gdyż buty służą do chodzenia