moja mala tez slabo zasypia, marudzi, mota sie i nie moze zasnac…
Ja zauważyłam, że moje dzieciątko w brzuszku reaguje na zmiany pogody, wtedy gdy jest biomet niekorzystny i zmienia się nagle pogoda staje się mniej aktywne, większość dnia przesypia i ruchy są takie “leniwe” natomiast na następny dzień jak już jest lepsza pogoda nadrabia i wierci się bardzo.
Moje dziecko gdy jest bardzo goraco spi krócej w ciągu dnia natomiast w pochmurne deszczowe dni znacznie dluzej.
Nasze małe barometry. Co by nie mówić jakoś pogoda wpływa na maluchy… Ja bym wolała senność, ale cóż tego nie da się wybrać marcelkag - mój młodziak tez w brzuchy reagował, ale najbardziej na ciśnienie.
to ja nie zaobserwowałam tego w brzuchu ale swoją drogą to bardzo ciekawe, że taka mała istotka wyczuwa takie zmiany i to na nią wpływa
Mój maluch także reaguje na zmiany pogody. Gdy były upały spał w dzień po 3 godziny, a teraz śpi tylko godzinkę.
Ja dzis jestem tak senna ze nic mi nie pomaga, wiec wcale sie nie dziwie ze i dzieci to odczuwaja.
ja nie wiem jak dzisiaj przetrwam dzień mój mały Tybek cały czas się budził w nocy, ciężki dzień przed nami…
A u nas było niskie ciśnienie i JJ przespał całą noc tylko z pobudką na jedzenie… JUpiii. I nawet mimo słońca za oknem, to jest taki spokojny - barometr mały
Zosiu, mimo braku doświadczenia w tym temacie, to pozwolę sobie się wypowiedzieć. jeśli my dorośli, którzy mamy rozwinięte organizmy, bardziej juz dostosowane i przyzwyczajone do otaczającego nas świata, reagujemy na zmiany pogodowe, atmosferyczne, to tak samo maluszki, których wszelkie układy są bardzo wrażliwe jak najbardziej mogą to odczuwać.
Niektórzy twierdzą, ze to tyko wymówka, złe samopoczucie trzeba czymś wytłumaczyć, ale ja na własnej skórze się przekonałam, że pogoda może wpływać i wplywa na człowieka (ja wiem kiedy będzie padać, bo 2 dni wczesniej łamią mnie kości).
A mi jakos smutno od kilku dni wiec jakas jesienna chandra mnie dopada…
a jak wiadomo to na jesienna chandrę najlepsze jest czekolada
Iza również reaguje na zmianę pogody,jak jest pochmurno i pada deszcz więcej się kręci przykładowo,a jak jest ciepło to więcej śpi Chyba większość dzieci reaguje na zmiany pogody.
M.Kulawik masz całkowitą rację,czekolada jest najlepsza,zimą również świetnie się sprawdza
Ja także reaguję na zmiany pogody. Na deszcz zawsze mnie głowa boli…
Mnie dzisiaj bardzo boli głowa z powodu panującego niskiego ciśnienia i jestem bardzo śpiąca. Córcia tak samo jest śpiąca i niemrawa.
Mój synek jak jest brzydka pogoda,za oknem pada,zimno i jest pochmurno to wtedy śpi często w dzień tak co 2-3 godz a ma 7 miesięcy,jak jest ładna pogoda to jest wtedy wesoły i nie chce spać a jak śpi to bardzo krótko.Więc reaguje na pogodę,jak mnie boli głową i jest niskie ciśnienie to synek odczuwa to samo.A podobno na dzieci pogoda działa i to odczuwają.
Agusia to w sumie dobrze, bo zamiast marudzić to po prostu śpi. Mój bardziej humorem reaguje i wyczuwa mój gorszy nastrój
ja swoją również jak jest marudna w taką pogodę to kładę częściej niż normalnie. Wczoraj aż 4 razy ją położyłam spać w ciągu dnia, po wstaniu jest wesoła przez jakąś godzinę, póżniej płacze o byle co. Zauważyłam , że jak jest więcej osób w mieszkaniu to jest weselsza , a jak jesteśmy same to jest bardziej marudna, moje dziecko jest chyba towarzyskie
Zosia właśnie dobrze tylko czasami jest tak że jak jest pochmurno i pada deszcz to potrafi być strasznie marudny,płacze bez powodu i nic mu się nie podoba nie wiem co ze sobą zrobić.Ale to wszystko zależy od dnia
Chyba raczej sie sprawdza mnie bola nogi I rece na zmiane pogody, rana po cc , a synek na zmiane pogody jest marudny I czasem spi czesciej lub dluzej.