Rd

Drodzy rodzice,  rozszerzam dietę córeczce, już jadła  marchew, pasternak, jabłko, indyka, ryż,  krolika, pietruszkę... zastanawiam się nad nowością  ,próbowaliscie podawac swoim dzieciom?  :) moja Córka ma alergię na białko mleka krowiego, wiec produkty mleczne nie wchodzą w grę, cyca też odstawiłam .chcę jak najwiecej witaminek przemycać w jedzonku, obecnie też jest na Neocate lcp. 

My dopiero przed rd. Więc nie pomogę. Ale chętnie przycupne i poczytam porad doświadczonych Mam:)

Nie widziałam nigdzie z kokosem:). Trzeba spróbować czy dziecku podpasuje, ale fajnie, że rozszerzają o nowe smaki:).

Nooo właśnie  ,sama jestem ciekawa  czy będzie smakowało :) kokos nie powinien uczulać. 

Są pyszne, polecam! Chodź pierwsza łyżka była z dodatkiem zdziwienia to małej strasznie zasmakowały, bardzo lubi ten smak.  

Z kokosem w Rossmanie widziałam dzisiaj.

U nas   topem jest jabłko,  póki co z hipp  ,ale będę też tarła :) 

Jutro podam melona :) 

To daj znaj jak melon posmakował ;) 

Ja jabłuszko to pamiętam że jak już mieliśmy wprowadzona kasze manna to często właśnie w takim połączeniu podawałam duszone jabłuszko + kaszka ;)  druga opcja to duszone nektarynki i brzoskwinie ;) oj to uwielbiała e sumie jedyna możliwość do przemycenia kaszy bo jej nie lubi;)

Pojechałam dziś tylko na spacer wózkiem, a wróciłysmy z zakupami ;) 

dorwałam kaszkę gryczaną   / bezmleczna/  z Humana w Rossmannie - nie jestem przekonana do tego typu jedzonka, ale spróbuję jej podać  :):

AKK , nie dawałam jeszcze melonika ;) 

Ciekawe smaki, muszą być dobre. 

Będą świetne jako deserek :)

Melon ma ciekawy smak ;) daj znać jak zareaguje 

Hmm chyba mieliśmy kaszkę gryczana kiedyś ale oczywiście nie zasmakowała

Te deserki są super nawet jako dodatek do kaszki, placków bananowych, gofrów i ogólnie takich rzeczy. Z kokosem są wyjątkowo smaczne :)

Danusia i jak ta kasza gryczana?

u mnie za Chiny ludowe nie chce kasz jeść;/

ostatnio kasze manna przemycam z kako leje w miseczke taką bardziej gęstą robie ;) a mała mówi ze to czekolada i zjada łyżką;)  ale jak usłyszy ze kaszka to za nic nie zje;)

Anis ,a coś Ty nie  jadła tej kaszy :/ ale będę próbowała może dodać jadła czy moreli ;) 

Z kakao też ciekawa opcja :))))

Te sloiki to fajna opcja dla odmiany. Moi synowie nie chcą jeść kaszy i owsianki... mam nadzieję,  że odmieni się im. 

Moja córka to lubi takie deserki. Chociaż ja często robię jej musy takie domowej roboty. Ale dobrze dziecku urozmaicać dietę 

U nas jeszcze trochę do RD, ale fajnie, że są nowości, nie będzie monotonnie. Wiem, że Gerber też ma teraz jakieś nowe smaki, tubki i słoiczki;).

Przy pierwszym dziecku polubiłam stronkę na fejsie o zdrowym rozszerzaniu diety  i stamtąd czerpałam wszystko, pomysłów nie brakowało. Do tego stopnia rozpieściłam syna że gdy chciałam mu podać słoiczek to nie chciał go jeść i szczerze mówiąc nie dziwię się bo są okropne. A ja nie bałam się przypraw oprócz soli do dan Dla dziecka