No wiesz mokre chusteczki są super na jakieś wyjazdy gdzie nie zawsze jest jak zmoczyć ręcznik czy wacik. Są po prostu wygodne. Podgrzewacze do chusteczek też dla mnie zbędny bajer. Tym bardziej że u starszego dziecka na spacerze można te zawsze rączki przetrzeć jak się ubrudza mokrymi chusteczkami. W domu też używałam wody i ręczników bawełnianych albo płatków bo mały miał duże odparzenia
Mi jednak najlepiej pomogła maść taką robioną w aptece , na receptę od lekarza
Waterwipes
Mokre chusteczki mam non stop w plecaku i korzystam tak jak mówisz na wyjściach głównie dla starszej
Pamietam ten krem. Moja mama go używala u brata. Rany chyba zamowię. Dziekuje.
Zmieniłam Dady na Pampersy i jeszcze kurde chusteczki z Dady w nocy używałam i ta jedna noc tak pogorszyla sprawe, ze szok. Wietrze ta pupe juz przez poł dnia i chyba tylko to wietrzenie pomaga…
Piwrwszy raz nam sie przytrafolo cos takiego, u starszych dzieci nigdy nie mialam takiej sytuacji. Najgorsze jest to że to malyszek, niecaly miesiąc. Używalam do podmywania wody i wacikow, ale tez chusteczki i tymi chusteczkami chyba narobiłam. Pomaga wietrzenie, zmieniam pieluszki po kazdym siku odrazu, nie czekam i jest juz lepiej… smaruje najmniej…
Moze tak awaryjnie spróbuj sobie zamówić z pampersa chusteczki te nawilżane aqua harmonie, one mają też 99% wody bez jakichś zapachów itd, bo nam Dada nie podpasowały np ![]()
Ja też starałam się zawsze myć pupę pod wodą , a chusteczek starałam się nie używać. Jednak to nie jest możliwe i często trzeba ich używać. Druga sprawa , że po to właśnie są . Ale niektóre mają słaby skład i są nasączone szkodliwymi substancjami. Nie zadręczaj się , że to ty coś narobiłaś. Robiłaś wszystko najlepiej jak potrafiłaś a po prostu się tak przydarzyło.
Jeszcze nie korzystalam ale polecany przez położna jest linomag zielony.
płatki kosmetyczne i zwykla kranowa
chusteczki mają substancję myjące i będą pogarszały sprawę
mokre chusteczki tylko na wyjazdy okazjonalnie nie na codzien
Możesz jeszcze spróbować zasypać to mąką ziemniaczaną. To mi doradzał położna
Nie wszystkie chusteczki maja “substancje myjaca”
Też je stosowałam. Są ok
Bardzo Wam wszystkim dziekuje. Zastosowalismy TORMENTILEN i przez noc prawie cała pupka sie wygoiła. Posmarowałam 3 razy, popoludniu raz, wiecxorem i w nocy. Teraz rano tylko w miejscu gdzie jest jeszcze czerwone. Cgwilowo nie bedziemy smarowac wiecej niczym. Po zagojeniu zaczniemy od bepantenu delikatnie… bo może go tez uczulać ktoraś maść. Na Pampersach sie przejechałam 2 raz.
pierwszy raz 19 lat temu i teraz znów…
Widzę że już pomogło także super, ja tutaj do rad dziewczyn dodam że warto właśnie znaleźć chusteczki takie wodne, ja używam pampers aqua ale takich jest mnóstwo ewentualnie właśnie woda, i ja wiem że zalecane jest aby nie smarować niczym ale jednak dziecko 24h jest w pieluszce sztucznej więc ja smaruje na noc po nocy i po
linomagiem zielonym. Zero odparzeń a już 10 miesiec u nas
Zgadzam się termontile baby
Super , że się podzieliłaś tym co Wam pomogło. Może akurat któraś z dziewczyn będzie musiała skorzystać z tych wskazówek. Oby u was się to już nie powtórzyło. A w razie czego to już wiesz co zrobić.
Ja smaruję profilaktycznie bephanten właśnie po nocy i zawsze po kupie i używam pieluch marki pampers premium care i jak do tej pory obeszło się bez odparzenia. Też przewijam synka od razu jak wyczuje kupe i też staram sie nie trzymać go za dlugo w mokrym pampersie. A młody dzis kończy 9 miesięcy
No u mnie na przykład córka miała największe odparzenia po pampersach ale słyszałam że niektóre dzieciaki pod dadzie mają dramatyczną skóręNo u mnie na przykład córka miała największe odparzenia po pampersach ale słyszałam że niektóre dzieciaki pod dadzie mają dramatyczną skórę