Mój Tobi podczas upałów jedynie letnie tolerował. Gdy jest chłodniej to bardziej podgrzewam
U nas nawet jak mleko z letniego w chlodne przejdzie to corcia mlhci, ale czy takie mleko chlodne jest zdrowe dla malca…?
Położne mi mówiły że lepsze chłodne dla dzidziusiów, bo receptory mają bardzo wrażliwe
Aniu nie mozna też całe życie dziecka trzymać pod kloszem,że tylko ciepłe napoje,ciepłe posiłki itp. :)bo dziecko pewnego razu w końcu wypije coś zimnego i się może odezwać angina,trzeba powoli hartować
a chłodne mleko na pewno nie zaszkodzi ![]()
Moja od pewnego momentu wszytsko chlodne procz słoiczków, wiec nie wiem czy to nie przegiecie, no i ranne mleczko cieplejsze, ale na pół spiocha to córka wszystko wciągnie
Moja córa jak jest gorąco pije wodę i herbatkę o temperaturze pokojowej. Nie podaję zimnego ani chłodzonego, bo moim zdaniem jest za wcześnie.
A ile corcia ma miesięcy ?
Przygotowuje mm w ciepłej wodzie. Cieplejsze niż według zaleceń, zauważyłam że dziecku to bardzo odpowiada z tym , że ma 12 miesięcy więc wiem że się nie poparzy.
ja robie mleczko tak w 40-45 stopni potem zmieniam pieluszke i dopiero wcina. ciepłota odpowiednia jest wtedy. a kiedyś potrafił 90 ml mleka wcinac 40 ml to i tak przecież po pewnym czasie robiło się chłodne. jesli np soczek wyciagam z lodowki to robie kąpiel wodną żeby było bliskie temperatury pokojowej
ja wodę tylko Żywiec podaję - bo ma atesty i nie podgrzewam jej … może źle robię, ale Zosi to nie przeskadza
Ja też podawałam dziecku wodę żywiec nawet mleko na niej przygotowywałam, bo niestety mam tragiczną wodę z kranu, teraz stosują dzbanek z filtrem brita.
Ja też wody żywiec nie gotuję, podgrzewam do porządanej ciepłoty do mleka czy kaszki a do picia taką prosto z butelki w temperaturze pokojowej :-).
Nie wpadłam na to ,że mogę wodę mineralną użyć do przygotowania mm. Dziękuje dziewczyny , spróbuje jak już będę miała podgrzewacz do butelek.
Jajeczko do mm lepiej źrodlaną niż mineralną ![]()
Dzięki roxi133 gdyby nie Twoja uwaga coś bym pokrecila.
teoretycznie każdą wodę dla dziecka powinno się gotować przynajmniej 5 minut i ja tak robię. kupowałam żywca ale po ugotowaniu był duży kamień który potem trafiał do brzucha i Kacper jeszcze gorzej się czuł. po wodzie z tesco nie mam żadnych problemów i woda czyściutka.
ja zawsze przegotowaną dawałam. a w rossmanie jest w kartoniku woda która można spokojnie podawac dziecku i na niej robic mleko modyfikowane
Woda przegotowana przelana do dzbanka jako zimna, a w czajniku zawsze trzymam wodę też przegotowaną i tylko ją podgrzewam przed zrobieniem mleka.
Ja zawsze mam gotową przegotowaną wodę w pojemniczku. Myślę, że sama przefiltrowana woda to za mało. Najbezpieczniej przegotować sobie na zaś. Oczywiście nie może długo stać☺️
Ja mam dzbanek na przegotowaną wodę. I jej używałam też do mleka.