Dziewczyny, jak podchodzicie do tematu nagich dzieci na plaży?
Jesli o mnie chodzi, to nie wyobrażam sobie puścić córki bez majtek na plażę, nie wiadomo kto się na nią będzie patrzył, bo no nie wiem kto koło mnie siedzi rozłożony.
Zobaczyłam teraz relacje mojej znajomej na facebooku, która dodała filmik, jak jej syn chodzi na czworaka nago po plaży, na relacji normalnie widać mu dupke… jestem w szoku, bo nie pomyślałabym, żeby dodawać takie filmiki gdzieś…
Oj zdecydowanie nie ! Ja na fejsie mam zdjecia tylko udosyepniane dla moich znajomych i takie " nie zawstydzajace" zadnej golej pupy czy dziecka na nocniku. Sama tez nie chcialabym zeby ktos udostepnial moje zdjecia jak siedze na tronie, no badzmy powazni
Swoja droga ludzie musza zyc pieknie w tej niewiedzy. I ufaja ze wszyscy sa dobrzy i mili. A tak naprawde na tej plazy moglo byc 10 zboczeńcow pedofilow. Wiec ja w ogole nie akceptuje golizny dzieci na plazy.
Ale to samo bylo jak na pewnej grupie na fejsie kobiety udostepnialy zdjecia seoich corek w pelnym makijazu, grupa otwatra, kazdy mogl zobaczyc, zrobic screen a dziewczynki zmalowane na bal 7latki czy 9 latki… ( makijaz lepszy niz ja sobie robie, ale to tez oznacza ze PEŁNY) i jak napisalam komentatz ze mogly chociaz twarze zaslonic to wielkie oburzenie ze TAK LADNIE UMALOWALAM CORECZKE I CHCE SIE POCHWALIC A TY NIE ZAZDROSC, KUPIE CI MASC NA BOL DOOOOPY itp no wryło mnie ! Jak odpisalam ze makijaz przepiekny ale wlasnie takie zdjecia moga byc sprzedawane na dark necie za gruby hajs i ktos sie masturbuje przy tych zdjeciach bo w grupie jwst 30tys osob i nie znamy ich nie wiemy kim sa, to juz nie byly takie wygadane …
Dodam ze to byla grupa o robieniu strojow na bal…
Ja jestem zdecydowanie na nie. Uważam, że dzieci powinny mieć przynajmniej majtki na plaży bezpieczeństwo i prywatność są dla mnie bardzo ważne, a nie każdy musi oglądać takie intymne momenty. Wolę zachować to dla siebie i swojej rodziny.
Ja zawsze zakladalam dzieciakom stroje i Felkowi tez zaloze… juz nie chodzi o to ze ktos patrzy ale o sam fakt jak mozna nago chodzic dzieci od malego sie ucza i szybko zapamietauje ze o jest pasek wosa czyli moge biegac na golasa
zdecydowanie nie ! Sa takie piekne stroje dla dziewczynek dla chlopcow slipki i wgl z postaciami z bajek wiec niw rozumiem dlaczego ludzie nie zakladaja dzieciom tego…
Wgl nie rozumiem wystawiania takich filmikow na relacji to tak jalby siebie wystawila nago
niektorzy to nie mysla podczas wystawiania czwgos na portalach…
Tylko i wyłącznie w strojach kąpielowych na plaży czy basenie, ogólnie w miejscach publicznych. Chłopak slipki a dziewczynka górę też wg powinna miec od najmłodszych lat świrów wokoło nie brakuje…
Ja zdecydowanie jestem za tym, żeby dzieci zawsze miały na sobie strój na plaży. To kwestia bezpieczeństwa i szacunku dla innych
Zdecydowane i stanowcze nie . Dzieci powinno być zawsze ubrane . Ciekawe czy swój goły tyłek na relację by wrzuciła … i jak dziecko ma się uczyć że musi znać granice jak rodzice nie uczą .
Nie rozumiem dlaczego ludzie tak chętnie wszędzie wrzucają zdjęcia swoich dzieci do sieci . Po co ?
Nigdzie nie mam dodanego zdj moich dzieci i jak spotykam kogoś np ze szkolnych lat to jest w szoku że mam dwoje dzieci „ bo nigdzie nie masz ich zdjęcia „
Tyle się mówi o zagrożeniu względem dzieci ale rodzice nic sobie z tego nie robią .
Albo dziecko ledwo z brzucha mamy wyszło i już cyk foteczka na insta …
Ja też nie wrzucam żadnych zdjęć swojego dziecka do sieci. Wolę zachować te chwile tylko dla siebie i najbliższych. Bezpieczniej i bardziej prywatnie.
No oczywiście że prywatnie wszytsko zostawić , rodzinie zawsze można prywatne wysłać zdjęcie . Widziałam kiedyś jakiś reportaż że pedofil najwięcej dzieci którymi się interesują wynajdują właśnie na socjal mediach rodziców … czyli rodzice na widelcu pokazują swoje dzieci , a jeszcze napiszą imię dziecka . Więc jaką mają prostą sytuację . Podejdą do dziecka zawołają po imieniu „ a bo ja znam rwaną mamę / twojego tatę „ wiadomo jakie dzieci są ufne i nieszczęście gotowe
No masakra, też o tym słyszałam i aż mnie ciarki przechodzą. Ludzie sobie nie zdają sprawy, jak bardzo ułatwiają zadanie takim typom…
Jako tako ładne zdjęcia w necie rozumiem, takie zwyczajne, to nie rozumiem właśnie takich intymnych…
no dla mnie to naprawdę przesada, że dodała taki filmik, w internecie nic nie ginie i właśnie nie wiadomo kto to ogląda…
Nie lubię
Masz rację, to bardzo delikatna sprawa. Ja też uważam, że dzieci powinny mieć chociaż majtki – nie chodzi tylko o komfort, ale też o bezpieczeństwo i prywatność. Publikowanie takich filmików w sieci to dla mnie duży błąd, internet nie zapomina, a intencje innych ludzi bywają różne.
Niestety ale na swiecie nie brakuje wariatów (delikatnie ujmujac) wiec nie wyobrazam sobie moich dzieci nago na plaży… Niektorzy mają tak pomieszane wglowach, ze trudno to sobie wyobrazic, ale takie historie sie zdarzaja. Nie upubliczniam tez zdjec na mediach spolecznosciowych. Zadnych. Z tym tez jestem na nie. Stanowczo.
Ja z resztą sama pamiętam, jak jeździłam nad jezioro, to też zawsze miałam chociaż majteczki…
Masz rację to realne zagrożenie. Publikowanie zdjęć dzieci, imienia czy lokalizacji w social mediach może ułatwić dostęp niepowołanym osobom. Dzieci są ufne, a złe intencje niestety istnieją. Warto chronić prywatność maluchów i myśleć kilka kroków naprzód. Bezpieczeństwo ponad wszystko.
Prywatność i bezpieczeństwo dzieci to podstawa
Lepiej być ostrożnym i dbać o ich prywatność, bo to nasza odpowiedzialność.
Nie akceptuję, ostatnio fajnie w podcaście babka to wytłumaczyła, raj dla pedofilii. To że twojemu dziecku nie zrobi krzywdy to nie znaczy, że coś się w nim nie uruchomi i nie skrzywdzi kogoś innego . Poza tym sami byśmy fajnie chcieli chodzić to czemu dziecko musi ?!
Dokładnie, kobiety często same mają kilka wymyślnych strojów, a dziecko bez majtek…