Przeziębienie a wit C dla mamy/ Ascotvita?

prenalen to ogolnie linia lekarst dla ciezarnych :)

Susanne, jak się dzisiaj czujesz? 

Ja pamiętam że też używałam trenalem ale mi to totalnie nie pomagało No bo to są takie bardziej suplementy. Słabe żeby pomóc .. ale tonący brzytwy się łapie i mimo to brałam 

xxyyZz dokładnie, to.pomoze jak jest jakaś lekka infekcja itp. ja pamiętam,że u mnie skończyło się w końcu antybiotykiem. Choć na typowe przeziębienie coś da , ale nie na mocne objawy 

Ja piłam prenalen i zawsze pomagal

z prenalen nie smakował mi ten proszek do picia. Strasznie sztuczny był dla mnie tam czosnek. Ok były tabletki na gardło 

dzień dobry, witamine c można przyjmować przy KP w dawce max 80-100 mg ( dzienne zapotrzebowanie), które najlepiej dostarczyć wraz z pożywieniem. witamina C przenika do mleka. stanowi silny antyoksydant rownież dla dziecka. Prawidłowo zbilansowana dieta np papryka, natka pietruszki, brokuł i kiszonki, dostarczy potrzebny poziom wit c. Preparaty witaminowe należy skonsultować z lekarzem. 

To tak jak w ciąży :) Nie można przesadzać z dawką witaminy C :) 

właśnie stosuję prenalen na gardło i w smaku boskie :D ale no średnio pomagają . Jakąś ulgę dają oczywiście , ale to nie to samo co preparaty, które stosuje się przed ciążą 

A to ja prenalen nawet poza ciążą kupowałam :) Te na gardło świetnie nawilżają :) Może nie działają przeciwbólowo ,ale nawilżenie gardła super ;) Ten syrop przy pierwszych objawach przeziębienia też mi często pomagał :)

To ja wzięłam profilaktycznie kilka razy tymianek i podbiał ale dosłownie tabletka na dzień. 

Prenalen nigdy nie używałam. 

Do nosa lekarz pozwolił mi nasivin baby, a najlepiej podziałało na mnie tafen nanal ale to na receptę - jak ręką odjął. Potem partner też dostał katar , dałam mu to ode mnie i również nigdy nie miał tak szybko pozytywnych efektów. 

Ja na gardło stosowalam prenalen (jak dziewczyny już pisały) :) 

Myślę że warto każdy problem skonsultować z lekarzem, może on zna coś bezpiecznego bądź dobierze taka dawkę żeby było bezpieczne :) 

Mazią masz rację to działa ale tak nieco wolniej;( ale powiem ci szczerze że ja byłam w szoku jak mnie złapało dwa razy w ciąży że udało się przeleczy naturalnie na czosnku cebuli... No może nie zbyt lubiane i smaczne ale się udało no i mleko z miodem i masłem od was tutaj polecone ;) pierwszy raz robiłam i robię do dziś kiedy córkę coś łapie z gardłem;D może nie działa jak strepsils ale łagodzi podrażnione gardło;)

no ja Wam powiem, że mi się nie udało naturalnie . Od soboty męczę gardło i z bólu co chwile się budzę, więc dzis wjechał lekarz i antybiotyk dostałam :) choc to dla mnie zestaw standardowy w każdej ciąży bo zawsze mnie raz rozłoży mega

DwarazyH mówisz, że nasivin można ? 

boja przynam, że mam tak zapchany nos, że juz mam dosyć, a tylko wdycham sobie olbas oil by jakoś oddychać :)

Powiem Wam że zarówno w ciąży jak i w karmieniu każde przeziębienie trzyma mnie jak w termosie.  I żadne lekarstwa które mogłam stosować w ciąży i przy karmieniu nic mi nie przyspieszały. ..

Tymianek i podbiał jest świetny przy chrypie :) Nawet mężowi poradziłam i przeszło raz dwa :) Tyle ,że nie jest zalecany w ciąży ,więc nie ukrywam ,że wolałam unikać w tym okresie :) 

Jak gardło doskwiera to dobrze jest je płukać rumiankiem. 

Ja zazwyczaj szałwia płukałam ale w tej ciąży za każdym razem mnie zabierało na wymioty. Psikalam argentinem i nawet nawet było ok. 

Ja i w ciąży i teraz przy KP używam Tantum Verde i trochę lepiej ale nadal to nie jest to jak by się wzięło normalne leki. To jest dla mnie chyba największy minus KP.

Podczas kp można brać mniej lekarstw niż w czasie ciąży..  w sumie to mało co można.. przynajmniej ja miałam takie wrażenie.