Dziewczyny, zastanawiam się nad przesiadką na Iphone, mianowicie interesuje mnie wersja Iphone SE, bo nie przepadam za dużymi telefonami. Do tej pory miałam głównie telefony na androidzie. Czy warto jest wziąc pod wuagę iphone? Czy jesteście zadowolone?
Ja polecam mam już dłuższy czas iphona i świetnie się sprawdza
Musisz zadać sobie pytanie na czym ci zależy w kwestii telefonu ;)
Znam osoby, które przesiadając się na Iphona twierdzą ze jest to najlepszy telefon i nigdy nie wrócą do androida. Ale znam tez osoby, które testowały i jednak zostają przy Androidzie ;)
Wiesz tak naprawdę, żeby coś ocenić czy beędzie Ci pasowało czy nie to musisz troche to poużytkować. To ze komuś odpowiada nie znaczy ze u Cb się sprawdzi i an odwrót ;)
Jeśli masz możliwość to najlepiej pożycz sobie od kogoś na tydzień albo chociaż na jakiś czas i sobie sprawdzisz czy ten system Ci odpowiada ;)
IPhone a Android to trochę zupełnie inna bajka, więc trzeba się mocno zastanowić nad zmianą:
-trzeba wziąć pod uwagę że ceny Iphonów są zawyżone ze względu na jabłuszko
-nie ma sklepu play, więc części aplikacji z androida nie będzie,
-nie można przesłać plików przez bluetooth
-w IPhonach wybierasz model i pamięć, lepiej wziąć więcej bo nie mają one wejść na kartę pamięci (dla mnie to jest mega duży minus bo mam wszystko na karcie pamięci)
-zupełnie inny system (dla wielu trudniejszy) na który trzeba się przestawić, androidy są o wiele bardziej intuicyjne
-kable, słuchawki i wszystkie akcesoria do IPhonów są bardzo drogie
-słaba bateria
a z plusów to:
-IPhony nawet ze słabszym aparatem robią świetne zdjęcia i mają wiele funkcji
-filmy też są mega jakości
-bardzo dobry dźwięk
-IPhony zazwyczaj się nie zacinają i działają płynniej
-no i prestiż że masz IPhone :D
Cześć,
Miałam takie same obawy przed zmianą telefonu jak Ty. Odważyłam się i szczerze nie wyobrażam sobie powrotu do androida. W tym roku kupiłam nowego iPhona. Poprzedni służył mi 6 lat.
Myślę, że trzeba spróbować i samemu ocenić. Musisz zastanowić się co dla Ciebie jest najważniejsze w telefonie. Ja korzystam sporo, ale raczej przeglądanie internetu i dzwonienie, więc nawet nie zastanawiam się nad porzuceniem Androida. Iphone wydaje mi się zbyt wylansowany, a zatem nie warty swojej ceny. Jednak go nie miałam, to mogę się oczywiście mylić.
Każdy lubi co innego ja nie byłam w stanie się przestawić z Androida dużo opcji które miał iPhone mnie denerwowało i jednak wróciłam do androida
Niedawno sama przerzuciłam się na iphona , dla mnie to jest niebo a ziemnia , prosty w obsłudze , zdjęcia są naprawdę przepiękne
Paulinka to podziwiam dla mnie czarna magia jeśli chodzi o obsługę systemu fakt zdjęcia czy filmy to jakość rewelacyjna bez gadania
dla mnie również czarna megia obsługa tego systemu..
dla mnie łatwiejszy jest w obsłudze
Zdania są podzielone jak widać na pewno kwestia wprawy i przyzwyczajenia się do nowego systemu jednak robi swoje
Ja Wam powiem, że nigdy nie miałam styczności z iPhone. Nie używałam ani u znajomych nie widziałam. Nie wiem jak działają. Ja jestem przyzwyczajona do androida i mi na takim najwygodniej. Mama miała kiedyś windowsa i mnie coś trafiało za każdym razem gdy poprosiła o pomoc.
Ale tak jak piszecie to na pewno kwestia przyzwyczajenia.
Ja miałam styczność z ios wielokrotnie, bo mój kierownik go ma, ale zawsze prosił o pomoc. Fakt niby jest on prosty w obsłudze, ale jestem przyzwyczajona jednak do androida;p Myslę, że to kwestia przyzwyczajenia i przestawienia się na system. Np jak przesiadałam z Huawei na Samsunga to też musiałam się przyzwyczaić do wielu rzeczy, ale teraz nie zamieniłabym go na innego;p