Przepisy/inspiracje

Ja teraz robiłam Ala babeczki synek się zajadał 

3 jajka

1 mała cukinia

pol brokuła 

pol marchewki 

cukinie i marchewkę starłam na tarce 

brokula ugotowałam 

calosc wymieszalam dodałam natki pietruszki 

zalalam foremki do babeczek i wstawiłam do piekarnika 

ja miałam 180 stopni i z 15-20 min trzymałam 

ale wiadomo każdy piekarnik jest inny 

Magi to właśnie robią z lubczyku więc można go zastąpić. 

Ja głównie robię z magii tylko kotlety siekane z piersi kurczaka.:p

Lisza i to wszystko? Tak mało składników i urosły babeczki z tego? Super :) też chyba spróbuję bo córki lubi próbować nowości

Lisza to takie w sumie jajo z warzywami?:)

ja dziś robiłam ciasto nalesnikowe z marchewką cukinia i zółtym serem pokrojonym w kosteczkę ale w formie małych placków i tez mała sie zajadała;)

Aniss o super :) 

a od razu zapytam ser No typu gouda albo szyneczka z kurczaka mozna już podawać 9/10 miesięcy jak ma dziecko bo juz z rożna opinia się spotkałam 

ola może nie urosły jakoś bardzo wysoko ale trochę na pewno podsyłam zdj :) 

Lisza super Ci to wyszło. Może też spróbuję zrobić to moim dziewczyna bo proste i fajne a one lubią takie babeczki

Dzięki :) to jest tez fajna opcja żeby dzieci warzywa jadły chociaż u mnie tego problemu nie ma :) najbardziej lubi brokuła marchewkę owoce to chyba wszystkie potrafi zjadać :) 

Lisza ja podawałam goude lub inny;) zaleznie jaki kupiłam;) ale u nas ten ser był podawany dosyć póżno ze względu na alergie;( za każdym razem po podaniu były bóle brzuszka wiec u nas troche to trwało zanim zaczeła go normalnie akceptować mielismy kilka tygodni prób;(

u ciebie jak nic sie nie dzieje to mysle że mozesz spróbowac podać w niewielkiej ilości na poczatek, podobnie szynka;) w końcu w obiadkach też jest mieso;) 

Zgadza się :) 

u nas mam wrażenie ze po twarogu trochę brzuszek pobolewal ale robiłam przerwę i na nowo sprawdzałam myśle ze jest lepiej 

zobaczymy jak będzie z serem w końcu na śniadanie miałby typowe kanapki :) 

bo jezeli chodzi o ser typu mozzarela to powinno się dłużej poczekać ? Tak samo serek wiejski ? 

Taki biały ser to chyba szybciej właśnie możesz podać niż mozarella czy wiejski. Ale to właśnie trzeba obserwować dziecko jak się po tym czuje

Moje ser mozzarella to dość późno jadły bo nawet nie chciały spróbować. Potem im jakoś zasmakował 

Dziewczyny syn ma 10 miesięcy chciałabym mu podać zupę ogórkowa ale nie wiem czy mam ja przygotować tak jak dla nas zawsze robimy czy dla takiego maluszka jakoś inaczej ? Jak wy robilyscie ogórkowa ? Chce spróbować dać może w takiej formie polubi ogórka bo zwyklego zbytnio nie chce jeść xd

Lisz aja robiłam normalnie jak dla nas ale u mnei mała to kilka łyzek i po zupie;) wiec tak czasami skzoda osobno mi gotowac dla niej dla tych 3-4 łyzek zupy;)

No z jednej strony tak :) jestem ciekawa jak po takich ogórkach kiszonych zareaguje 

Może komuś się spodoba u nas syn trochę pojadł jak na pierwszy raz kilka łyżeczek zjadł :) 

Super !

Smak Chin a ile to ma wspólnego z Chinami tyle co zupka chińska ale ciekawe nie powiem 

Hahah chyba zero

Myśle ze bardziej chodzi o to ze jest makaron ryżowy ;) 

sam Chin nie zapominajmy ze jest na wiele sposób xd 

i fajnie :)