Przefiltrowana woda z kranu

czy taka wodę można podawać dziecku zamiast np. wody zrodlanej w butelce ?? zastanawiam się czy te wszystkie filtry zdają egzamin i czy z czystym sumieniem można podać taką wodę dziecku ???

http://lovi.pl/pl/forum/3/7265/3
W tym watku toczyła się dyskusja na ten temat. Możesz poczytać bądź zadac pytanie ponownie.
Ja mimo wszystko przegotowalabym te wodę mimo tego, ze jest filtrowana.

Również dziecku bym przegotowała:)

Najpierw przefiltrowuję w dzbanku a później obowiązkowo przegotowuję.

ja najpierw gotuję wodę a potem filtruję w dzbanku. tylko raz dziecku podawałam wodę ze sklepu w zasadzie do gorącej wody dodawałam butelkowanej aby była chłodniejsza. gdzieś czytałam, ze niemowlaakom nie powinno podawać się takiej wody.

Edyta, powiem ci szczerze, że taki dzbanek mam juz od dawna w domu, zdaje egzamin w 100%, jężeli chodzi o usunięcie kamienia z wody. Ale pod żadnym pozorem nie podałabym takiej wody dziecku, bo to jednak nadal “surowa” woda. Najpierw ją przefiltrować a później zagotować i jest wtedy idealna. O kamieniu na dnie czajnika takim sposobem przy pomocy filtra juz dawno zapomniałam.

Również jestem zdania, że woda najpierw powinna być przefiltrowana a następnie zagotowana.

Tak, lepiej podać dziecku przegotowaną wodę. Nawet przefiltrowana woda zawiera drobnoustroje i inne mikroorganizmy. My też mamy dzbanek w przegotowaną chłodną wodą. Najlepsza opcja.

Przefiltrowana nawet z kranu musi być przegotowana. Jeśli podasz taką wodę małemu dziecku to możliwe że dostanie biegunki.

Zgadzam sie, nawet wode z filtra trzeba przegotowac. My taka mozemy pic, ale niestety malenstwo musi miec troche bardziej “sterylnie”

Ja również zagotowuje przed podaniem, nie kupuję specjalnie źródlanej wody dla dziecka,robię tak od początku. Woda pochodząca z plastikowych butelek jakoś do mnie nie przemawia.

Do mnie tez woda z butelki nie przemawia, szczegolnie ze ostatnio byla afera z woda zywca :slight_smile:

ja wodę z kranu filtruje a następnie gotuje kilka minut, kiedyś kupowałam butelkowaną źródlaną bo na innej syna bolał brzuch. teraz nie mam takiego problemu, ale obowiązkowo musi być przefiltrowana :slight_smile:

Ja na Twoim miejscu mimo wszystko przegotowałam bym wodę i dopiero podała dziecku.

Dla ciebie jak najbardziej wystarczy tylko woda przefiltrowana Jednak jeśli będziesz ją podawać dzieciom mimo wszystko warto ją jeszcze przegotować. Doprowadzenie wody do temperatury wrzenia zabija bardzo dużo można powiedzieć że prawie wszystkie bakterie Dzięki czemu możemy spokojnie podać taką wodę dziecku