Przeciekanie pieluch w nocy

Witam. Mam córkę, która skonczyła 5 mięsiąc i cały cza walczymy z nocnymi pieluszkami. Już tyle firm wyprobowaliśmy, mamy całą kolekcje pieluch w domu. Z wyprobowanych mamy: babydream (obydwa rodzaje), dada , tesko loves baby, pampers active baby, bambino, no i w końcu teraz mamy lupilu premium comfort z lidla. Jakiś czas bardzo fajnie w nocy sprawdzały się babydream faun&fit, ale od niedawna też przeciekają bliżej rana. Mała nie lubi zmienać pieluch w nocy i zaczyna płakać. Bardziej przeciekają tę wszystkie pieluszki na plecach. Nawiat tę którę mają z tyłu gumkę. Czy może znacie jakieś pieluszki którę będą 100% dobre na noc? Dodam że w tej chwile używamy rozmiar 3.

U nas sprawdzają się pieluchomajtki Pampers :slight_smile: może warto spróbować :slight_smile: pozdrawiam

No właśnie może pantsy się sprawdza? Akurat jest promocja w Rossmannie;-)
A może po prostu pieluszki jakoś źle zapinasz? A co ile zmieniasz pieluche w nocy?
Bo szczerze mówiąc u mnie to się zdarza bardzo sporadycznie żeby siusiu gdzieś wyleciało z pieluszki.

Ważymy dopiero 6 kg, pentsy są jeszcze zaduże:) mam zakupioną trujkę, właśnie z rosmana:) na temat zapinania probowałam już po różnemu. I falbianki zawsze pilnuje. Nocny sen mamy ok 12 godzin:) wiem że dużo dla pieluszki ale po innemu nie da radę, bo taką histerykę robi przy zmianie, że późnien nie może się zaspokoić żeby zjeść mleko.

pantsy faktycznie duże sa bo nawet my nie kupujemy jeszcze chociaż musze na próbe wziąść.

Kochana ja od kilku dni też mam ten problem rano wszystko mokre

U nas tez mala nie lubi sie przebierac z pieluszek w nocy. Przez kilka dni tez mielismy problem z przemakaniem, uzywamy Dada, ale zmienilismy na rozmiar wieksze i problem zniknal. W sensie na dzien stosowalismy 3, a na noc 4. Teraz uzywamy juz 4 caly czas.

Może jeszcze przez to że wierci sie całą noc. Musze sprobować bebydream 4, bo tę przez długi czas nie przeciekali i są mniejsze od wszystkich innych pieluch. Nawiat nie pomyszlałam o tym żeby kupić większy rozmiar.

tez nie pomyslałam o wiekszym rozmiarze a mam w szafie 4+ troszke sa wieksze od 4 jutro zobacze

Olha, a ile razy budzi Ci się w nocy na mleko? Bo podejrzewam, że powodem tego przesikiwania pieluch jest fakt, że jednak nie zmieniasz córce w nocy pieluchy, a ona pijąc jeszcze mleko w nocy sika jednak dość dużo.

A może zły rozmiar? Na wagę nie patrz ja synowi zmieniłam pampersy na 4 już jak miał 4 miesiące chociaż wagowo jeszcze mu brakowało :wink:
U nas fajnie sprawdzajà się Pampers zpremium Care :slight_smile:

Budzi się na jedzenie z 2 razy. Tak, pielucha po nocy jest pełna, ale częściej jak przecieka, to jest prawie pusta w poruwnaniu z tą która wytzyma cało noć… no coś dziwnego:)

U mnie córka budzi sie 3 razy do karmienia i po całej nocy tez ma całego pampersa mokrego w nocy jej nie zmieniam chyba ze naprawdę ma mokrego.Dlatego nieraz jej w nocy zmieniam bo gdy jej w nocy nie zmieniam to czasami przemoczy całego pampersa i śpiochy My używamy pampersow z pampersa i jestem z nich zadowolona.Ostatnio kupiłam na próbę z ludla duża pake za 100 sztuk 38 zl i jak narazie nie narzekam teraz jej założyłam na noc to zobaczę jak będzie po nocy.

Może spróbuj zwiększyć rozmiar pieluszek, chociaż na noc zakładaj rozmiar większe :slight_smile: czasem nie warto patrzeć na rozmiary wagowo, bo to co pisze na opakowaniu to tylko widełki :slight_smile:
Mój 13 miesięczniak chodzi od jakiegoś czasu w 5, waży niecałe 12 kg, a na opakowaniu 5 pisze 15-25kg :slight_smile:
A nie uciskają go w pachwinach i też przesikał mi kilka razy 4, które niby były idealne. :slight_smile:
Spróbuj i daj znać :slight_smile:

ja dziś kupiłam te pielucho majtki sa to 5 więc wieksze od tych co mamy , zobaczymy czy coś dało

Anna juz podsunelam ten pomysl killa komentarzy wczesniej. :wink:

No i mamy noc po większym rozmiarze trochę przecieka ale tylko trochę no i mały ni był przebierany od 20 do 9

Paulina, Twój Mały śpi od 20 do 9 ? Zazdroszczę:)

Przy tak dlugim snie to chyba wszystkie przemokna ;D

Nie dziewczyny budzi się na jedzenie ale wtedy go nie przebieram bo ja chcę to zrobić to już nie ma spania. Ostatnio o 2 miał kupę to go przebralam i nie spał do 7 wiec go nie ruszam

Paulina, mamy identycznie. Jak budzi się na jedzenie o 6 i wymienie pieluchę to już nie ma snu. A jak nie wymieniam pieluchę to może nawet do 10 przespać, oczewiście jak pielucha nie przycieknie