Ja prałam mojej małej ubranka z moimi do karmienia a czasami dorzucałam dzieci ubrania i wtedy prałam w proszku małej.teraz juz ma prawie 2 lata wiec wszystko piorę razem w normalnym proszku.
No jasne każdy i tak zrobi po swojemu. Ja szybko zaczęłam nasze ubrania prać z córką
Nati jak dziecko będzie się przemieszczać podejrzewam że siła rzeczy i tak będzie miala ciuszki choć trochę w sierści pieska
Aneczka no zanim zacznie się przemieszczac na podłodze to trochę czasu mini a na początku wole uniknąć zbyt dużej ilości śmierci na ubrankach
Nati zobaczysz czy uda się czy będziesz w stanie nazbierać pralkę tylko ciuszkow dziecka
Aneczka w pralkach bynajmniej w mojej jest funkcja prania mneijszej ilosci ubran +ograniczenie wody;)
Jasne jest taka opcja, ale ja bym w tedy musiała prać codziennie, a nie co drugi dzień przykładowo
Aneczka ja nigdy nie mam pełnej pralki uważam ze jak jest mniej w pralce to lepiej się piorą i pachną
Nati no co ty;) u mnie ciągle coś jest do prania, jak juz jest pusty kosz to pranie roboczych ubrań;) jak juz ogarnę to pościel reczniki albo koce;) zawsze cos znajde;)
Oostatnio to się juz zastanawiałam ze jak by ciuchów było by mniej to może i prania by było mniej;)
U mnie teraz wiecznie kosz pełny ale ostatnio uznałam, że to dlatego, że jest mały :D mąż jak wsadzi do niego bluzę to już pół zajętego.
Ja zawsze zbieram te ubrania, żeby jednak większość pralki była zapełniona. Piorę 2-3 razy w tygodniu, a raczej 2-3 dni. Zazwyczaj zostawiam sobie na czwartek, piątek i sobotę, zależy czego ile mam. Właściwie 3-4 razy pralka idzie na tydzień - kolorowe, ciemne, ręczniki i robocze męża.
Ewabrz tez mam taki podział jasne ciemne ręczniki-scierki i robocze. ja robie 3-4 prania w tygodniu
Anita w mojej pralce nie ma takiej funkcji.
Nati ja wolę.miec pełna pralkę niż częściej pranie nastawiać. Dla mnie to oszczędność wody, proszku, prądu
Ja jak synek miał pół roku to już prałam w takich zwykłych płynach do prania ja używam persil i cocolinoi i nie miał alergii ale to też zależy od dziecka weź jedno lub dwa ubranka dziecka upierz z waszymi i zobacz czy nie ma alergii
U nas też pranie praktycznie ciągle. Jedno wyschnie drugie jest prane. Mam wrażenie,że zawartość kosza nigdy się nie zmniejsza
Mazia teraz tak masz a pomyśl co będzie przy dwójce dzieci
Aneczka chyba nie nadażę 😊haha
Mazia większą pralkę trzeba będzie kupić hehe
Mazia u mnie jest 5 ludzi i ja piore tak średnio 3 razy. Nie ma tak źle.zawsze szykuje cały wsad.Najgorzej w zimie się pierze bo są grube rzeczy - swetry spodnie wiec akurat w zimie mam więcej prania.
A to wszytsko zalezy tez od rozmiarow ciuchów i w tym czym chodzimy jak często zmieniamy.
Anita i dodatkowo jeszcze czy pierzemy ciuchy robocze i jak często.