Proporcje mleka i kaszki

Ja również preferuję same kaszki bo dają dużą swobodę w przygotowaniu , a co najważniejsze można codziennie podawać dziecku inny smak. Używam kaszek: orkiszowej , jaglanej, owsianej, wielozbożowej , wszystkie mają strukturę zbliżona do ryżowej i po zrobieniu są bardzo delikatne, no i oczywiście manny. Karmię piersią więc taką kaszkę podaję synkowi na drugie śniadanie, przy czym zawsze dodaję do niej jakieś owoce lub ich kombinacje. Kupuję słoiczki jednoskładnikowe,np . banan, brzoskwinia, morelka i sama komponuję smak, dodając odpowiednią ilość do kaszki przygotowanej na wodzie. Mój synek je uwielbia. Myślę, że to lepsza opcja, aniżeli kaszka smakowa.

Witam, mój synek ma cztery miesiące i tydzień i chciałam się zapytać bo przez dwa dni podałam mu marchewkę jadł ja ładnie któregoś dnia do butelki kaszki mleczno ryżowej zrobiłam, przez dwa dni mu podawałam po południu. W sobotę przez dwa dni jadł jabłuszko. I tu moje pytanie czy mogę małemu podać popołudniu warzywko albo deserek a na noc kaszki mleczno ryżowa?