Ja mam właśnie na dole teraz, i chcę mieć tak jak ty masz , teraz to sama mam poparzone ręce od schylania na dół wyciągania nie zawsze jest to wygodne .
Pdzecieram szmatka z woda ale to ze wzgledu na to zeby nie przenosic chemi na jedzenie a nie zeby jeszcze myć ![]()
Zdecudowanie lepiej miec wyżej, zwlaszcza przy dzieciach.
Ja w mieszkaniu miałam wysoko i w domu tak samo zdecydowanie wygodniejsza opcja
Mama go używa. Ja niestety nie mogę bo mam oczyszczalnie biologiczną więc mogę tylko płynów bio używać do toalety ale znalazłam ostatnio fajną firmę biofos płyn do kabin i do toalety mają i do tego pachnie lawendą super.
Tak zdecydowanie. Mama ma nisko bo ma małą kuchnię i nie dało się tego wkomponować inaczej. Ja mam nad szafka i zdecydowanie wygodniej nie musisz się schylać
A takie listki czyszczące do WC ? Widziałam w rossmannie
A ktora ma wc bez kołnierza ? Ja mam bo mega mi sie to podobalo ze nie bedzie tyku zakamarkow do czyszczenia. Ale przez to nie moge zalozyc typowej kostki do wc i musze uzywac tycy kwiatkow zelowych ale one kiepsko dzialaja moim zdaniem
Moja mama ma, kwiatki spoko, aczkolwiek trzeba je zmieniać bardzo często, żeby działały
Ja mam WC bez kołnierza. Też używam te kwiatki, denerwujące są o tyle,że muszę uważać jak myje toaletę szczotką, żeby nie zajechac na nie,bo się rozwalą. Kiedyś nie miałam dłuższy czas to też spoko, bo jak się myje raz w tygodniu domestosem to toaleta i tak jest czysta.
Ja mam mega twarda wode i po 3 dniach musze juz dokladnie szorowac. Mimo iz po codziennym korzystaniu tez przecież sie szczotkuje
Ja mam ale na szczęście nic nie zakładam bo przy oczyszczalni nie mogę bo niszczy bakterie. Ja używam tylko kret bio fajnie czyści. Ale jak masz spłuczkę geberita to są też tenlostki co wrzucasz do spłuczki o one barwią wodę na niebiesko
Ja też mam strasznie twardą wodę ale założyłam uzdatniaczdo wody i jest dużo lepiej. U wujka na przeciwko jest ta sama woda to po miesiącu w czajniki ma pół centymetra kamieniami masakra
Chyba też będę musiała , bo ostatnio tragedia u mnie z tym kamieniem
Ja gdzieś w ogóle czytałam, że te kwiatki powinno się zmieniać codziennie, bo jednak zbierają się na nich bakterie. Nie wiem ile w tym prawdy ![]()
A to o tym nie słyszałam
ale wszędzie pisze,że taki kwiatek powinien wystarczyć na tydzień, że rozpuszcza się stopniowo i uwalnia środki czyszczące
myślę,że bakteria by się tej chemii nie chwyciła haha
prędzej osiądzie na plastiku od zwykłej zawieszki ![]()
Ja lubię te kwiatki do toalety bo ładnie pachną. Bakterie są w całej toalecie więc na kwiatkach na pewno też. Ale.chyba lepsze kwiatki niż te koszyczki.
Jeśli o higienę i czystość chodzi, to też mi się wydaje, że te kwiatki są lepsze pod tym względem
Hmm to czy jest praktyczne wtedy jak codziennie to nie wiem
Pewnie kwestia indywidualna. Jak się komusz chce codziennie ten kwiatek ściągnąć, wyczyścić i nakleić nowy, to czemu nie