Problemy z wypróżnianiem

Hej dziewczyny mamy problem z wypróżnianiem od połowy 14 października do 2 listopada 3 kupki.... I w tym dwie po czopkach glicerynowych. Mały nie ma boleści, normalnie oddaje gazy, ale ja się martwię... Od stawiłam już Banany, ryż, kakao.... Dziś mieliśmy konsultacje dostaliśmy lek na wypróżnienie i probiotyk na miesiąc. Czy któraś z Was też tak miała? Może jakieś porady? Albo co robicie gdy dziecko ma problemy z wypróżnianiem? (Tymon ma 4 miesiące i karmiony tylko piersią) Zastanawiam się czy nie spróbować mu podać wody przegotowanej tak z rana gdzies wyczytałam, że pomaga to w perystaltyce jelit. 

Ja bym jescze chwike się wstrzymała z wodą i zobaczyła jak bedzie sytuacja wyglądała po lekarstwie. 

Poczekałabym na działanie leków, bo probiotyki czesto wspomagaja niedorozwiniety uklad pokarmowy. Niestety nie masz na to wpływu. 

Moja położna gdy córka nie robiła 4 dni kupki powiedziała że może.nawet nie  robić 7 dni i to jest prawidłowo gdy się karmi piersia.gorzej gdy jest na mm to wtedy działać.natomiazt ja podawałam córce wodę w wieku 4 miesięcy.wiadomo układ.jeszcze nie jest idealnie rozwinięty a woda na pewno  iNie zaszkodzi 

Też słyszałam, że dziecko karmione piersią może nie robić kupy do tygodnia. I u nas były takie przerwy do 7-8 dni, 3 -4 razy. I jakoś później sie wszystko unormowało. 

Dziecko karmione piersią może robic kupę po każdym karmieniu albo raz ba tydz i jest to norma bo mleko mamy prawie w całości się wchłania . Jeśli nie boli go brzuch nie ma problemu z wydaleniem kupy a ta nie jest twarda to bym się nie martwiła 

Poczekaj troszkę z tą woda. Chociaż przyznam że pomaga bo moja mała miała bardo problemy z wypróżnianiem i na czczo wodę przegotowana przepajalam i unormowala się kupka 

Tak to prawda że dziecko karmione piersią może oddawać stolec raz na tydzień, u nas tak właśnie było  zmieniło się to po podawaniu leków my dawalismy delico i biegaje , oczywiście nie były to natychmiastowe działanie ale stopniowe i doszliśmy do takiego efektu że mala oddaje po 3kupki dziennie 

Nie ma czym się martwić i wstrzymaj się z podaniem wody wszystko z pewnością dojdzie do normy 

Woda nie zaszkodzi, my też podawaliśmy, wystarczało 20-30ml na pół godziny przed karmieniem i niedługo po mały robił kupkę. A jak zrobił to były to duże ilości, jakąś zbity ten stolec, twardy? Czy normalny? 

Jeśli nie ma żadnych dolegliwości to według mnie wszystko jest ok. Moj syn tez ma 4 miesiace i zdarzają się dni bez kupki. A wczoraj mial taki dzień ze zrobił 5 kup. Karmiony tylko piersią.

Moja córeczka miała takie okresy, że potrafiła nie robić kupki nawet 10 dni. Ale później robiła bez wysiłku więc to nie były zaparcia. Wielokrotnie konsultowałam to z pediatrą ale stwierdziła, że  jeżeli gazy odchodzą prawidłowo i nie  ma dolegliwości bólowych to jest wszystko ok i nie ma o co się martwić :) 

Dziecko karmione tylko piersią może nie robić kupki nawet do 10 dni i to jest normalne.Możesz podać trochę wody, nie zaszkodzi.Napisz, czy te kupki są twarde? Według mnie ,skoro mały jest pogody to nie masz się czym zanadto przejmować.

Tak jak dziewczyny piszą, dziecko karmione piersią może nie robić kupy nawet przez 10 dni i jeśli puszczanie bąków nie sprawia mu trudności to mówią że nie ma czym się martwić. Mam z małą ten sam problem, podaje jej probiotyk, sama też biorę a dodatkowo staram się często kłaść na brzuszku.

Dziewczyny uspokoiłyście mnie trochę, nie po czopku są klejące, listę. I kolor muszczardowo brązowy. Nie są ani twarde ani wodniste. 

jak kp to tak moze byc, gorzej jakby mialo stale posilki i tak by sie dzialo to mozna panikowac

To bym się nie martwiła skoro stolce są prawidłowej konsystencji :) 

Moja miesoęczna panienka tez ostatnio miewa probleny. Zaczela robic mniej kupek i widze ze ją to meczy bo czesami stęka i oręzy sie ptobujac na darmo cos zrobic.. Zalecono nam probiotyk, masaz brzuszka, lezenie na brzuszku i też wlasnie wode przegotowaną 

klaudia to ewidentnie cos jest  z kupka ,dlatego najwazniejsze obserwować dzieciatko i na podstawie teg interweniować

Spokojnie ;) Mleko mamy wchłania się  i dzieciątko może nie robić kupki około 10 dni. Jeśli nie płacze, wszystko jest ok ;)

U nas woda działa rewelacyjnie, nawet po 30ml Młody za jakiś czas się ładnie wypróżnia.