Problemy z wyproznianiem a Xenna junior

Czy macie doświadczeniem z podawaniem dziecku Xenny Junior ? Nie wiem jak długo mogę podawać ?
Czy nie rozleniwie jelit dziecka ? Proszę o poradę .

Jeśli podajemy dziecku xenne codziennie należy po 1mieisacu podawania zrobić 3-5 dniową przerwę .

Byłabym ostrożna z podawaniem jakiegokolwiek specyfiku. Proponuję zmienić nawyki żywieniowe. Przemycać w obiadkach owoce,warzywa i zwiększyć ilość płynów.

Tak właśnie robiłam, woda do picia, soki owocowe a kupa twarda jak kamień

Makrogol zawarty w xennie junior w naturalny sposób reguluje pracę jelit. Nie jest on wchłaniany do krwiobiegu oraz nie ulega fermentacji w jelicie, nie podrażnia błony śluzowej przewodu pokarmowego. Jest wydalany z kałem.
Dzięki wyjątkowej zdolności wiązania wody, Xenna Balance Junior zmiękcza stolec, ułatwiając wypróżnienie.
Nie powoduje skurczy, bólu brzucha ani nagłego parcia. Skuteczność preparatu nie maleje przy dłuższym stosowaniu.

Istnieją tez zamienniki Xenny junior dla dzieci

Soki typu bobofruit dobrze działają na rozluźnienie stolca u dzieci , spróbuj może . Dwie butelki dziennie myśle ze powinny pomoc

Jeżeli problemy trwają już dłuższy czas, to zalecam zrobienie testów pokarmowych. W mojej praktyce tego typu testy pozwoliły wyeliminować pokarmy, których organizm dziecka nie tolerował. Wówczas wypróżnienia u dziecka wróciły do normy.

A jakie dokładnie testy proponujesz ?

Spróbuj podawać zmielone siemię lniane, dobrym przemytnikiem jest jogurt - wymieszaj, nawet nie zauważy dziecko, ze coś jest dodane. Przed każdym posiłkiem podawać kilka łyków wody.
Ruch jest wskazany w profilaktyce zaparć u dorosłych oraz u dzieci również.
Kompot z suszonych śliwek, jednak nie wszystkie dzieci go lubią niestety.
Rumianek, ostropest plamisty, melisa, mięta, lukrecja i ubiorek gorzki to zioła, które m.in. regulują napięcie mięśni przewodu pokarmowego. Napary z ziół należy pić co 2-3 dni na czczo. Może coś wybierzesz dla córeczki.
Dobrym sposobem na przewlekłe zaparcia jest dieta zawierająca zwiększoną ilość nie trawionego w przewodzie pokarmowym błonnika. Można kupić specjalne chrupki z dużą zawartością błonnika.
Owsianka jest również dobrym antidotum na tego typu problemy .

Dziękuje z rady , cześć stosowałam .

Napewno spróbuje z tym siemieniem lnianym .

Picie tranu - 1 łyżeczkę dziennie również reguluje pracę jelit co przyczynia się do wyeliminowania zaparć u dzieci

Soki owocowe spróbuj

Zmniejszenie w diecie słodyczy również jest pomocne w profilaktyce zaparć