Problemy po porodzie

a czy wykonał kolonoskopie? Czy tylko zajrzał i powiedział, ze jest nadżerka i trzeba ją wypalić?

Zrobił usg dopochwowe, cytologie i skierował na badania moczu i krwi. Gdy dostał wyniki stwierdził że trzeba ją wypalić.

Skoro przyłożył się do badań i nie mówił nic na oko to raczej nie powinnaś mieć już wątpliwości. Ja jednak zachęcam Cię do wizyty i rozmowy z lekarzem przed zabiegiem. Niech wszystko wyjaśni i ze spokojnym sumieniem zdecydujesz, ale nie odwlekaj już tej wizyty!!! Trzymam kciuki

Uważam, ze do ginekologa trzeba chodzić i to częściej niż raz w roku, ale do takiego który jest wykształcony i ma pojecie o zmianach jakie zaszły w medycynie…
usg? przecież to nie ocenia stanu szyjki macicy?
badanie moczu i krwi? rozumiem, ze padanie ogólne?
Nadżerek sie nie wypala…masakra
Walka z wiatrakami…

Dziękuję Zosiu :slight_smile:

W tresci pan wypowiedzi jest wiele niescislosci. Po pierwsze ogladanie szyjki macicy za pomoca specjalistycznego sprzetu i preparatow to nie kolonoskopia tylko kolposkopia. Czy nadzerka stwierdzona przez lekarza jest prawdziwa czy rzekoma ? bo rzekoma to właśnie wywiniecie nablonka i nie wymaga przysłowiowego wypalania. Prosze podac wiecej informacji a chetnie doradze w tym temacie. Co nie zmiania faktu ze kazda kobieta powinna kontrolowac stan swojego zdrowia miedzy innymi u lekarza ginekologa. A w przypadku strachu przed danym lekarzem zawsze mozna go bezplatnie zmienic.

Teraz 22 idę jeszcze na badania. Po badaniach wszystko co mi lekarz powiedział napiszę.

Z każdym takim problemem zawsze kieruje dziewczyny z forum prosto do lekarza i Ciebie również do tego zachęcam.

Internet to kopalnia wiedzy ale nigdy nie zastąpi namacalnej wizyty u lekarza - szczególnie u ginekologa.

Myślę, że nie masz co się obawiać i o zdrowie warto dbać, m.in. dla dziecka, które jest już na świecie - będąc chorą, żle się czując ciężej Nam zająć się dzieckiem niż będąc w pełni sił; )

Jeżeli masz możliwość poddać się zabiegom (jeżeli są jednak konieczne) jak najbardziej bym się zdecydowała i nie obawiała wizyty u lekarza - zdrowie jest najważniejsze; )

Korzystaj z możliwości pójścia do ginekologa, bo uwierz, nie wszędzie miałabyś taką możliwość a mimo, iż badania nie zawsze są przyjemne czy bezbolesne a wstydliwe to warto zadbać o swoją kobiecość; )