Mój 4-miesieczny synek dwa tyg dostał włączone mleko modyfikowane-Babiko Comfort (wybralam z względu na problemy z brzuszkiem. )Dostawal delicol przy karmieniu piersia i debridat, który jeszcze ma na około 2tyg. Podczas karmienia mieszanego było wszystko dobrze. W momencie przejścia tylko na MM mały zaczął mieć problemy z kupka,bóle brzuszka. Jakie mleko polecacie zamiast Bebiko Comfort?
Kochana, przede wszystkim musisz dowiedzieć się jaki problem tkwi w tym ,że brzyszek Twojego maleństwa nie akceptuje tego mleka. Może udaj się na test prowokacji, następnie lekarz określi czy dziecko nie toleruje tego mleka i doradzi ci jakie masz wybrać. Jeśli nie chcesz udać się do lekarza musisz w ciemno celować, aż trafisz w to które będzie pasowało twojemu dziecku. Jednak uważam, że będzie trwało to zbyt długo i oboje się umęczycie.
Witam serdecznie.
Można podawać Bebilon 1 pro ekspert comfort albo, jeżeli to nie poprawi samopoczucia Bebilon pro ekspert HA.
Można dodatkowo podawać probiotyk, espumisan. Niestety czasami mieszanka mleczna bardziej obciąża przewód pokarmowy i reaguje on w taki sposób jak u Pani maluszka. Myślę, że jest to przejściowe. Proszę również układać dziecko często na brzuszku. Po przyzwyczajeniu się przewodu pokarmowego do mieszanki, problemy powoli przeminą.
Ja zaczęłabym od HA.
Pozdrawiam
Ja uzywałam zwykły Bebilon i szybko pomógł na problemy z kupką więc polecam!
wszędzie się mówi nawet ze przechodząc na mm trzeba liczyć się z zaparciami u dziecka, bolącymi brzuszkami itp. warto dziecko często kłaść na brzuszku bo wówczas jelitka się prostują . na zaparcia działa zwykła przegotowana woda - podawaj dziecku co jakiś czas tak po kilka łyków i już- bynajmniej na moją to działa. a na bolący brzuszek kłądź swoją ciepłą dłoń co jakiś czas, można przykładać ciepłą pieluszkę na brzuszek…organizm potrzebuje trochę czasu by się przyzwyczaić do mieszank i tyle
my mamy bebiko comfort i u nas żadne problemy z kupką nie wystąpiły
Wprowadziłam bebilon HA, od 2msc zawsze stosowalam probiotyk. Rozszerzamy dietę i jak na razie wszystko jest okej
Polecam Enfamil, u nas sie sprawdza niesamowicie
Przy Bebilonie HA maly uewal i bolal go brzuszek mimo przyjmowanego delicolu az w koncu przestal jesc…
To samo było u nas. Mała miała taki sam problem tylko po bebilonie. Też był delicol podawany, espumisan i bio gaia. Teraz też od czasu do czasu podajemy kropelki ale tylko profilaktycznie i dużo mniej. Przeszliśmy na mleko enfamil Comfort które jest dostosowane do takich problemów u dzieci i wszystko minęło:)
My również dużo cudowaliśmy z tymi mlekami od Babilon, nan, później Bebilon comfort…o właśnie po tych komfortach było gorzej niż że zwykłym. Więc zmieniłam na bebiko i po 3 dniach wszystko się uspokoilo. Dziecku pomału należy zmieniać te mleka bo bywa różnie a zaparcia czy wzdęcia ma prawie każde dziecko i zmiana mleka nie koniecznie pomoze. Czasem podawałam dziecku espumisan a wcześniej niemieckie kropelki.
O widzicie , a u mnie starszak miał przy enfamilu straszne zaparcia.
Dużo ludzi sobie chwali zwykły bebilon. U mnie córka jest na bebilon pepti ze względu na skaze białkową. Ale za bardzo nie chcę tego mleka pić.
Mi mojej małej wystąpiły kolki i zaparcia po Nan … teraz mam bebico comfort narazie czekam
Mleko zmieniłam mojemu synowi niestety kilka razy. Przy każdej zmianie problemy z brzuszkiem i kupką. Albo był zagazowany i miał zaparcia, albo zielone kupy ze śluzem i krwią, albo ciekła z niego woda . Oczywiście byłi też przy tym mnóstwo ulewania. Przeżyliśmy piekło! Najlepiej funkcjonował na bebilon pepti, po roku udało się zmienić na bebiko pro. To mleko jest częściowo fermentowane, więc miałam pewność, że nawet w przypadku wymiotów, dziecko przyjęło odpowiednią ilość pokarmu i nie będzie głodne. Używany także probiotyków bio gaia oraz multilac baby. Myślę że podczas takich rewolucji pomocne są także masaże, ciepłe okłady i kładzenie na brzuszku. Pozdrawiam i życzę powodzenia!
Ja polecam bebilon future. Używamy go od samego początku i nigdy nie mieliśmy żadnych problemów z brzuszkiem. Co prawda dużo też zależy od butelki jaką używasz bo byc moze smoczek z butelki moze byc za twardy. Ja na początku używałam butelek avent i mały nie dojadał. Jak zmieniłam na lovi to wlasnie od razu i więcej jadł i przede wszystkim szybciej. Jest dla niego wygodniejsza
Dziewczyny, ja zaraz po urodzeniu córeczki podawałam jej preparat FFBaby, to taka flora jelitowa. Moja położna uświadomiła mnie trochę w tym temacie. Przy karmieniu dzieci mlekiem modyfikowanym, warto właśnie przez pierwsze tygodnie wspomagać tą florą mały brzuszek, bo wiadomo na mleko mamy dziecko inaczej reaguje, bardziej to wszystko naturalne, a tak dobrze tę florę wspomóc. A te pierwsze tygodnie to jak mówią najważniejsze, to potem łatwiej.
Ważne jest też to, że maluch karmiony mm powinien pić, najlepiej wodę