Próbki

Dziewczyny piszę do was z zapytaniem czy znacie jakieś strony związane z otrzymaniem darmowych próbek dla dziecka?

Ja dużo próbek dostałam na szkole rodzenia. Ale przez internet zamawiałam np. z Nivea (krem do pupy i krem do buźki), bebiklubu (termoforek z pestkami wiśni i próbki mleka), niebieskiego pudełka (konkursy - tu wygrałam zestaw emolium ale można zamówić zestaw próbek do odbioru w szpitalu, który jest na liście). Można teraz otrzymać podobno pudełko z prezentami od dada, trzeba się tylko zarejestrować na dada klub. 

A jeżeli chodzi o kosmetyki to u siebej używałam tego co wcześniej, nic nie zmieniałam. Brzuch smarowałam olejem kokosowym i rozstępów brak :) dla córeczki u nas najlepiej sprawdziła się maść alantan i też olej kokosowy na suchą skórkę. Do kąpieli na początku nie używałam nic oprócz właśnie niewielkiej ilości oleju kokosowego do wanienki. Aktualnie używam szaponu/żelu do kąpieli z baby dream sensitive. 

Chusteczki i pampersy u nas najlepiej sprawują się dada :) (chusteczki sensitive lub ewentualnie baby dream extra sensitive z rossmana, pampersy zielone dada).

Ubranka od początku prałam w zwykłych kapsułkach do prania, nie używałam dziecięcych proszków :) to chyba tyle. 

Dla kobiet w ciąży używałam serii AA.dostepne w rossman...Tak samo na początku używałam serii AA dla niemowląt.Potem przeszłam na kosmetyki z  HiPP....Pampersy z pampers -obecnie pants.sporadycznie używam pamlersow dada.Probki kosmetyków dostałam w aptece i w drogerii koliber.probki mleka  dostępne są po zalogowaniu do serwisów hipp bebiko nan

Ja dużo próbek dostałam z niebieskiego pudełka i szkoły rodzenia. Warto się zarejestrować i wziąć udział w konkursie w niebieskim pudełku. Ja też za pierwszym razem wygrałam zestaw emolium.  

I właśnie emolium używałam od pierwszych dni życia, chusteczki pampersa 99% wody, Pampersy premium care. W sumie do wyciarania dupki na samym początku używałam płatków kosmetycznych i wody.

Polecam cala serie Babydream z Rossmanna. Super skład. Nigdy nie uczuliły moich dzieci. 

Od położnej dostawałam różne próbki. 

Ja troszeczkę dostałam produktów ze szkoły rodzenia, resztę zdałam się na siebie przy wyborze pampersów, czy kosmetyków i jak na razie wszystko się sprawdza, pampersy z pampersa, kosmetyki z hippa, chusteczki do dupki to waterwipes, maść do dupki u nas to ta ze szpitala bo ma najlepszy sklad (zawsze można poprosić  pediatre o przepisanie recepty na nią)

Z bobovity chyba dostaliśmy słoiczek z marchewką od 4 miesiąca, Bebiko- termoforek i próbki mleka. A tak to od położnej trochę próbek i ze szkoły rodzenia 

Ja dostałam od położnej krem na odparzenia, butelkę, smoczek  i witaminy w płynie jednorazowa dawkę. Próbki mleka ale dopiero od 6 miesiąca życia 

Ja tylko w szpitalu dostałam a resztę musiałam się zdać na pocztę pantoflowa która firma lepsza.

Ja jeszcze przed covidem brałam udział w konferencjach dla Mam i ta dostałam sporo próbek. 

Polecam przede wszystkim Bepanthen Baby Masc Ochronna do pielęgnacji pupy, u nas sprawdza się też na podrażnienia po dłonie na buźce. Do kąpieli używamy DOVE Baby, bardzo ładnie pachnie, nas nie uczula ale to kwestia indywidualna. Emolientow nie stosuje bo syn ma zdrowa skórę. 

Do prania polecam jelp. 

W aptece można dostać jak tylko się poprosi o próbki i bd miła pani. 

U nas do prania sprawdzają się proszki Lovela, do pupy bephanten 

beata tez uzywam lovela ale do płukania coccolino biały  lub lenor biały....

Ja nie używam nic do płukania. A do jakiego wieku powinno się prać ubranka w proszku specjalnym dla dzieci ?

beata to zalezy od ciebie.moja ma 15 miesięcy i nadal piorę w loveli...natomiast kilka razy uprałam w zwykłym proszku i nic sie nie działo więc pewnie jak skończe to opakowanie to juz bede prac w zwykłym

lovele bedziemy teraz testowac

A cocolino myślicie, że też jest dobre? 

Jeśli nie ma uczulenia na Coccolino to pewnie, że może być, te sensitive białe jest dedykowane dla dzieci :) bardzo ładnie pachnie. 

Ja próbki dostawałam na szkołę rodzenia więc też miałam mały zapas ,dziewczyny dobrze mówią może w aptece coś mają . Jeżeli chodzi o proszek to ja używałam loveli od urodzenia . Chusteczki możesz kupić od razu nasączone woda żadne perfumowane to taki pewny zakup .