Prezenty pod choinkę dla 4,5 latka

Pomocy! Szukam pomysłu na prezent dla mojego chrześniaka. W sierpniu skończył 4 lata. Szaleje na punkcie Angry Birds… ale jak patrzyłam na zabawki z tego to mi się nie podobały, parę figurek a cena jakby to był jakiś złożony zestaw.
Co może zainteresować takiego chłopczyka? Co kupić? Na prezent myślę wydać coś do 50zł

Ja kupiłabym jakąś grę zręcznościową lub puzzle Angry Birds. Generalnie lubię dawać dzieciom prezenty dzięki którym się rozwijają i ćwiczą swoje umiejętności.

Moim zdaniem gra wygląda fajnie, a do tego jest trochę interaktywna, więc powinna go zainteresować :). A swoją drogą to już rola rodziców, by pokazali dziecku, że istnieje mnóstwo zabaw ciekawszych od tabletu.

Ja ostatnio widziałam grę Angry Birds w pepco w dość korzystnej cenie. Może jakiś samochód zdalnie sterowany, są różne przedziały cenowe. Albo po prostu jakąś grę planszowe, ja ostatnio taką zakupiłam na prezent:

http://www.smyk.com/trefl-kapsle-football-gra-logiczna,p1100920056,zabawki-gry-dla-dzieci-p

W pepco były zastawy z Angry Birds za 30zł i 40zł. Starszy też lubi to, ale zrezygnowaliśmy z zakupu przez wzgląd na młodszego.
Ale za to polecam domino, są w pepco za 19,90 na licencji disney’a Kupiliśmy taki zestaw naszemu czterolatkowi i jest zachwycony, karty z Samolotami z tej bajki (nie widziałam z Angry Birds, może były, ale wykupili ludzie) A na dodatek są jeszcze karty memo, więc dziecko ćwiczy pamieć. Dwie gry w jednym za korzystną cenę. I np. poduszkę w kształcie któregoś Angry Birdsa

W Pepco znajdziesz dużo zabawę w przystępnej cenie dla każdego maluszka;)

u nas świetnie sprawdziła się tablica - ok, może trochę brudu, ale dzięki temu siostrzenica zaczęła prosić, by pisać jej literki i po kilku miesiącach jest mega postep, zna większość literek z alfabetu, umie napisać swoje imię :slight_smile: starsze, sprawdzone gadżety są naprawdę w dechę :slight_smile:

Wow. Fauny pomysł z tablica… Nigdzie się Z nią nie spotkałam… Kupilam 2 gry, jedna cos związane z liczeniem a druga… Rzuca się kostka, na kostce są kropki w różnych kolorach i zdejmuje się klocka z wieży tego koloru co kostka wskazała, gdy wieża się zburzyli to przegrywasz… Myślę ze fajna gra na myślenie :smiley: sama bym zagrała :stuck_out_tongue:

Tablice się super sprawdzają, no i zawsze jakiś duży samochód :slight_smile: Choć ja osobiście dla dzieci wolę kupować prezenty edukacyjne, zwykłych zabawek mają zazwyczaj pod dostatkiem. Ja się bardzo zastanawiam aktualnie nad prezentem dla mamy, jakbyście mi też mogły coś podpowiedzieć, czy bon na zabieg (coś takiego http://bio-clinic.pl/bony-podarunkowe/) będzie odpowiedni? w końcu nie tylko dzieciom trzeba kupić prezenty na Święta.

Mnie bardzo podobają sie gry na prezent. Kapitan Nauka i CzuCzu mają świetne propozycje dla dzieci w każdym wieku. Może przyszłościowo możesz kupić chrzesniakowi takie bambosze AngryBirds skoro je tak lubi.

Kupiłabym pościel z Angry Birds i dodatkowo 2 poduszki - przytulanki z tej bajki ( sa chyba w Jysku).

o tak pościel z angry birds też mamy i ze scooby doo - moj syn bardzo je lubi :slight_smile: przytulanek nie widziałam. Natomiast dla córki planuję zamówić taki zestaw kuchnia z agd http://www.agallo.pl/zabawki/kuchenki_agd_sklepiki_dzieciece.html mała już próbuje mnie naśladować i często razem coś gotujemy. Tłucze się po garnkach aż miło, więc stwierdziłam z mężem że taki zestaw to super pomysł.

u moich znajomych hitem jest piasek kinetyczny

Jak komuś jeszcze się przyda, to spośród gier 5 letniej córce bardzo podeszła operacja i spadające stołki. Piasek kinetyczny jest super, dopóki młodsza się nie dorwie. Ale sama lubię się nim bawić :slight_smile:

A ja czytam sobie o tym sklepie http://buyercab.com/pl/gearbest . Jak myslicie dzieciom można kupować zabawki z takich chińskich sklepów? Czy lepiej nie??

ceny takich zabawek są mega, mój chrześniak uwielbia main crafta nie wiem jak się pisze w sklepie malutka maskotka 30 zł więc na ali zamówiłam po 4 dolary jedna więc taniej

A może najlepszym rozwiązaniem będzie kupić mu to co sobie wymarzyl. Coś co nam się nie podoba i według nas nie jest warte swojej ceny dla dzieci ma zupełnie inną wartość. Ja staram się kupować dzieciom to co sobie wymarzyly i czego pragna oczywiście jeśli fundusze na to pozwalają i jest jakas okazja

Pamiętam jak w zeszłym roku nakombinowałam się z prezentem dla chrześniaka. Oczywiście moje myśli szły w lego, wszystkie te nowości i niekoniecznie tanie zabawki. W końcu zapytałam go co chciałby dostać. I wiecie co usłyszałam? Puzzle z kubusiem puchatkiem i jakiegoś fajnego misia a do tego flamastry i kinder jajko. Dziecięce marzenia potrafią być naprawdę zaskakujące

Ja też długo szukałam prezent dla chrześnicy, nie mogłam znaleźć czegoś konkretnego - czegoś co będzie jej służyło codziennie. Dowiedziałam się że uwielbia oglądać bajkę psi patrol, postanowiłam kupić jej coś z tej serii . W sklepie internetowym https://welovekids.pl znalazłam mnóstwo zabawek i gadżetów które przykuły moją uwagę. Zamówiłam maskotki głównych bohaterów i to był strzał w dziesiątkę, Prezent bardzo się jej spodobał :smiley: