Prezenty od miasta

Cześć dziewczyny :) rozmawiałam wczoraj ze znajomą z Warszawy, która niedawno urodziła maluszka i tak od słowa do słowa, wspomniała o super prezentach od miasta jaki dostala :) wyprawka jaką u nich dostają maleństwa od miasta jest warta chyba ok. 500 zł :o a główną jej atrakcją jest.... kosz mojżesza! Bardzo miła niespodzianka! A co u Was dostają dzieciaczki? :)

U mnie w miejscowość niestety nie ma takich atrakcji . Jedyne co dostaliśmy to od położnej jakieś tam próbki pojedyncze sztuki pampersów i tego typu rzeczy .My mieszkamy w małej miejscowości więc u nas raczej nie robia takich rzeczy. Natomiast w większych miastach bardzo miło z ich strony że robią takie niespodzianki pytanie czy robią to dla każdego czy dostaja taką wyprawkę tylko wybrane osoby?

U nas dają tylko body z napisem kocham łódź 😅

Platyna to i tak bardzo fajnie że daję o takie body

Jak córka się urodziła to dostałam pacynkę misia z logiem miasta. Teraz syn nic nie dostał 

Trzeba zazwyczaj chyba wypełnić jakis formularz po narodzeniu dziecka i  wtedy wysyłają na adres domowy :) Faktycznie w większych miastach to tylko działa chyba, ale super mile to jest, a jak jakaa wypasiona paczka o juz w ogóle mega! 

To prawda kto się rozlicza w stolicy ma szansę na taki prezent od miasta, czytalam ze kiedys były bogatsze te zestawy nizeli teraz ale zawsze to coś co ucieszy rodziców;)

W niektórych miastach slyszalam ze są jak by drugie becikowe ;)

Powinni komplet takich informacji przekazywac po porodzie, bo nie każdemu się chce szukać co się należy:)

Niestety i nas w mieście nie dostaliśmy nic. 

Ale przy wyborach obiacuja gwiazdki z nieba. Nie zależy mi szczerze mówiąc inaczej nie zależało w tym momencie po porodzie :) 

Masz racje tymbardziej że jest tego trochę z samymi dokumentami;)

Najlepiej by było jak by wszystko szło z automatu jeszcze ze szpitala;) ale może kiedyś tak bedzie;)

w gdansku dostalismy... ulotke :D z info o bonie zlobkowym :D jaki zal ;p

Gdańsk i takie rzeczy.. myslalam, że w większym miastach to się chociaz troszkę starają..

NO w Wawie macie na bogato paczuszki :D u nas widać bieda bo po 3 latach już nic się nie dostaje :P

U nas niestety też nic się nie dostaje;/

Mysle ze sprawiedliwie by było gdyby takie becikowe mialo kazde dziecko a prezenty od miasta były również dla każdego dzieciaczka 

klaudia.sz kiedys ( przed pandemia) w gdansku dostawalo sie body i jakistam dyplom malego gdanszczanina, teraz bieda jest na maxa... ale za to miasto daje ci dodatkowy bon zlobkowy...

U mnie w mieście (Żywiec) niestety nic nie otrzymałam. Byłoby miło dostać chociaż symboliczny dyplom. Słyszałam, że kiedyś kobiety u nas dostawały paczke z jakimiś ubrankami, próbkami kosmetyków itp.

Dyplom to trochę słabo;p 

W Szczecinie dyplom i malutką bawełnianą czapeczkę. 

no wszystko zależy na co miasta stać :D na razie widzę Warszawka pobija wszystkich :P