Odświeżam wątek. Czy w tym roku dajecie prezenty na Wielkanoc? Pamiętam , że u większości tego się nie robi , ale ja lubię być szybciej przygotowana i co mogę kupić 7 letniemu chłopcowi ? Może ktos ma jakiś pomysł?
My ogolnie nie robimy prezentow jedynie jakies slodycze;)
Moze jakis maly zestaw lego od zajaczka jesli lubi;)
U nas właśnie jest zwyczaj , ze od jednej i drugiej strony robimy prezenty, wiec to lego chyba kupię a dla 3,5 latka ? Napewno nie żadne lego i puzzle bo on nie potrafi na niczym takim się skupić
My w tym roku bez zmian - koszyczek ukrywamy ze slodyczami i dzieci szukaja
bo to od Zajączka ![]()
My też zawsze chowamy w ogrodzie jajeczka plus zabawki ![]()
Oo to ja nawet nie wiedziałam że ktoś tak nie robi . U nas zawsze Zajączek zostawia po ogrodzie jajka , syn zbiera po całym ogrodzie i w krzaczkach zawsze jakiś prezent też się znajdzie .
Ja nawet chowam prezenty dla dorosłych wtedy każdy się cieszy że coś dostanie , a syn dla nich szuka ![]()
Ja też się pierwszy raz z tym spotkałam na forum , że nikt nie robi prezentów na Wielkanoc . A może Ty masz jakiś pomysł co kupić 7 letniemu chłopcowi ?
Temat prezentów to jest dla mnie najgorszy temat
sama nigdy nie wiem co kupić ![]()
Na Wielkanoc prezentów nie robimy ale ostatnio kupiliśmy dla 8 letniego chłopca lego z fortnite bo uwielbia w to grać. Rok temu kupiliśmy mu Lego z minecrafta. Ogólnie Lego to zawsze spoko pomysł.
A ja synek podrośnie to tez planujemy chować jajeczka w ogrodzie
dla trochę starszych dzieci fajnie jest zrobić taką mapę ze wskazówkami - zagadkami ![]()
Oo dziękuję bardzo
może też jeszcze podpytam co by chciał
a wiesz może co dla 3,5 latka ? A jak wlascienie spędzacie święta jak u was nie ma zwyczaju szukają zajaczka ?
My szukaj jajeczek
. Ale prezenty to raczej jakieś drobiazgi u nas się daje na te święta
No u nas dla chrzesniaków tak w okolicy 100/150 zł a dla reszty takie mniejsze prezenciki około 50 /70 zł . Każdy każdemu kupuje i my wtedy też kupujemy
To u nas jest podobnie
ale tak myślę najbezpieczniejszym prezentem to Lego właśnie , chyba że wiesz że nie lubi ![]()
Tylko 3,5 latek on nie układa puzzli , ani lego , żadnych książek , kolorowanek nic … on nie potrafi się na niczym skupić
To już propozycja dla tego 7 latka . Dla tego młodszego to nie wiem może jakieś zabawki na dwór ![]()
Muszę poszukać
i najlepiej takie których nie popsuje , bo jest taki że zaraz wszystko w kilku częściach jest ![]()
![]()
Albo jakieś zabawkowe traktory, koparki, wóz strażacki. Chłopcy w tym wieku lubią takie klimaty. Albo jakiś tor wyścigowy dla samochodzików, kiedyś widziałam fajne z hot wheels
Kupiliśmy mu pod choinkę tor , to wytrzymał 30 min
a dostał od wujka chrzestnego samolot to bawił się nim z godzinę a jak chwilę się na niego nie patrzyło to już miał kółka odkręcone i włożone w grzejniku i coś jeszcze w nim brakowało to nie chciał powiedzieć gdzie schował ![]()
może jakiś mechanik z niego będzie
teraz to za duży prezent ale pomyślę o tym na jego urodzinki ![]()
O ja cię to chybaserio ![]()
Zawsze mnie to ciekawi kim nasze dzieci zostaną
myślami o takim jeździku, polecacie jakąś firmę ? I pytanie czy swoim dzieciom też nic nie kupujecie na Wielkanoc ?