W tym roku chciałabym dać najbliższym wyjątkowe prezenty. Mam odłożoną już pewną kwotę.
Musze jeszcze kupić prezent dla mamy (do 500zł)
oraz dla męża (do 1500zł) oraz dla siostry i jej męża (do 500zł)
dzięki za sugestie, ale mam pusto w głowie a święta tuż tuż
Święta, święta. Co rok te same tematy… Nic kreatywności (bez urazy ) ja dla mamy kupiłam zestaw garnków, dla męża telefon, ale nie byle jaki bo iphone (polecam obejrzeć modele http://www.t-mobile.pl/pl/dlaciebie/telefony-i-urzadzenia/producenci/apple ) … siostry niestety nie mam, ale miałam też podobny prezent dla brata i jego żony, to kupiłam im wielki obraz, który powieszą nad łózkiem. Może to Cię jakoś naprowadzi w poszukiwaniu prezentów, ale sama powinnaś wiedzieć najlepiej co Twoich najbliższych najbardziej uszczęśliwi
Trudno coś poradzić jak się kogoś nie zna. Trzeba patrzeć na zainteresowania. Ostatnio bratu na 52urodziny kupiliśmy nóż myśliwski, bo jest w kole łowieckim i lubi wędkowac.
Dokładnie tak jak mówi MAM, ciężko doradzić, kiedy nie znamy osoby i jej upodobań Jeśli chodzi o mamę, jeśli znasz jej gust, może perfumy? coś z biżuterii? A dla męża, hmm może coś związanego z jego zainteresowaniami? Mój mąż kocha wędkarstwo np i na pewno kupię mu coś z tego ‘działu’ bo wiem, że z tego się najbardziej ucieszy. Co do bratowej, może też jakaś delikatna biżuteria, zestaw dermokosmetyków, piękny szal, skórzane rękawiczki?
Ja ogóle Lubie kupować prezenty, dobierać pod obdarowanego. Jeśli chodzi o konkrety to broszki, apaszki to coś dla mojej teściowej. Książki o polityce dla mojej mamy, wisiorki, bransoletki dla mojej siostry. Książki o historii dla męża.
Ja bym dla mamy kupila jakis fajny zestaw kosmetykow, albo wykupila voucher na jakies zabiegi kosmetyczne. Dla meza za ta kwote mysle ze moglabym kupic fajny zegarek i cos jeszcze dokupic drobnego. Dla siostry i meza…wolalabym zapytac czego aktualnie potrzebują Moze jakis sprzet im sie zepsul i przydalby sie nowy
Mnie się dla dziewczynek baaardzo podobają te króliczki z tego sklepu http://prezenty-swiateczne.art-madam.pl/handmade po prostu się zakochałam, zastanawiam się jakie to jest w dotyku, jak się sprawdza. Teraz jest na to 5% rabatu jak się poda hasło artmadam i darmowa wysyłka do 11 grudnia, bardzo możliwe że się skuszę, chociaż takie dywaniki do pokoju też są piękne.
ja kupuję zawsze jakieś praktyczne prezenty, które przydawają się w życiu codziennym. W tym roku postawiłam na wyposażenie mieszkania bo fajne rzeczy znalazłam na avans.pl . może to jakiś trop dla Was będzie…
A ja zawsze pytam kto co by chcial dostac i tez lubie byc o to pytana. Nie lubie dostawac czegos co w ogole mi sie nie przyda badz nie jest w moim guscie. Glupio pozniej nie wystawic np. niepasujacego wazonu, a patrzenie na cos co nam nie odpowiada tez nie jest fajne DKatego zawsze z rodziną pytamy i kupujemy to co aktualnie nam sie skonczylo (np kosmetyki) badz czegos potrzebujemy (robot kuchenny, sokowirówka, pizamka itd)
Witam, dokladnie najlepiej podpytac o to co by chcieli dostac.Za takie kwoty to juz naprawde mozna kupic cudne prezenty.
Prezenty muszą być trafione, a że moja siostra ma praktycznie wszystko to ja postanowiłam zafundować jej
masaż antycellulitowy Wrocław . Wiem, że taki masaż się jej nie raz podobał i co jakiś czas na niego wraca także uważam, że zabiegi dla kobiet to świetny prezent.
Oj powiem Wam,ze sama również co roku mam problemy z tym co podarować najbliższym. Aktualnie zastanawiam się nad prezentem dla męża. Myślę nad porządnym zegarkiem ponieważ wspominał że chciałby coś takiego dobrać.
Biorę pod uwagę dwa zegarki firmy Adriatica:
http://www.zegarmistrz.com/Zegarek_Adriatica_A1094Y216QF__A1094Y216QF_-11954.html - taki na czarnym paseczku
oraz taki na bransolecie:
http://www.zegarmistrz.com/Adriatica_A10655124Q__A10655124Q_-6871.html
Co Waszym zdaniem będzie lepsze?
Dość duże kwoty przeznaczyłaś na prezenty więc nie powinnaś mieć problemu, ja kupuję nieco tańsze, np. mężowi w tym roku zafundowałam szczoteczkę do zębów: http://www.rossmann.pl/produkty/Elektryczne,292 i biada mu jeśli nie będzie jej używał!Co do damskich prezentów jednak zawsze sprawdzają się kosmetyki-bezpieczne i zawsze się przydadzą.
m.domagalska, w życiu kosmetyki dla kobiety nie będą bezpiecznym prezentem. Ani perfumy. Parę razy zostałam przez babcię męża obdarowana perfumami - kilka razy popsikane i stoją, potem na olx oddawałam za free, bo nie znam też nikogo, komu pasowały. Tak samo kosmetyki, mam konkretne, które mi służą i zapach nie drażni.
Szczoteczka fajny pomysł - ja tak siostrze kupiłam, a w te same święta co ja siostrze, to mój tata mojej mamie.
Jesli kosmetyki i perfumy kupuje to zawsze pytam kto czego uzywa zeby wlasnie tak nie bylo ze oddam za darmo. Lepiej kupic cos co sie przyda, a nie oby tylko cos wcisnac
Właśnie kosmetyki albo perfumy mogą być dobrym prezentem ale tylko i wyłącznie pod warunkiem, że wiemy dokładnie jakich perfum używa obdarowany. Jeśli są to eksperymenty-kupujemy taki zapach jaki podoba się nam to może okazać się, że nie koniecznie ten sam zapach będzie się podobał osobie obdarowanej.
Z prezentami czasami mozna naprawde nie trafic. Wiem to sama po sobie bo kilka razy otrzymala zupelnie nie potrzebne mi rzeczy. Prawdopodobnie tez sama takie prezenty zafundowalam innym ale nie o tym mowa. Aby dac komus fajny prezent nie mozna sie kierowac opiniami innych osob, a bardzie tym co osoba obdarowywana lubi. Dla przykladu moj chlopak jest fanem motoryzacji, jakis czas temu kupil sobie samochod i stara sie go dopiescic jak najbardziej sie da. Postanowilam kupic mu wlasnie prezent zwiazany z jego pasja i wybralam dla niego radio z jednego ze sklepow online https://www.feuvert.pl/e-sklep/car-audio.html gdzie znalazlam dobre oferty cenowe. Ciekawa jestem w jaki sposob on mnie obdaruje z okazji nadchodzacych urodzin, nie moge sie doczekac.
Czasem jak już nie ma się zielonego pojęcia co można kupić lepiej jest zwyczajnie podpytać co mgłoby się przydać najbliżeszej osobie bo owszem jest większa frajda jak dostaje się prezent niespodziankę ale co z tego jak często te niespodziankowe prezenty okazują się totalną klapą. U nas kupuje się prezenty tylko dzieciakom a że syn to już młodzież to nawet nie odważyłabym się z niespodzianką. Zażyczył sobie koszulę :https://www.denley.pl/pol_m_Odziez-meska_Koszule-meskie-269.htmlcałe święta w niej chodził tak mu się spodbała:)
Ojoj dziewczyny jakie drogie prezenty dla rodziny szykujecie… Sama nie wiem czy byłabym w stanie wydać tyle na prezent… Jednak jest to poza moimi możliwościami finansowymi ( jak na dzień dzisiejszy…).
Jesli ktos również szuka czegoś tańszego to proponowałabym jakąś fajna bluzę czy koszulkę z nadrukiem:
Na stronie jest filmik, który pokazuje jak to wszystko łatwo mozna ogarnąć
Widzę, że dobrze trafiłam, bo szukam sukienki na wesele dla mojej mamy, to ma być dla niej prezent z okazji jej święta. Niedługo dzień matki i chciałam jej zrobić wyjątkowy prezent, chciałabym, żeby na weselu mojej kuzynki wyglądała wspaniale, żeby miała wyjątkowy dzień. Mam troszkę problemów z dobraniem sukienki, mama jest troszkę grubsza i nie wiem, który fason wybrać, waham się nieustannie. Znajoma pokazała mi artykuł z poradami odnośnie wyboru sukienki Porady, inspiracje, trendy modowe od ModBiS.pl i przyznam, że jest pomocny, ale potrzebowałabym jeszcze rady kogoś doświadczonego.