Prezent z okazji ciąży

Dziewczyny mam do was pytanie. Jestem w pierwszej ciąży. Koleżanki chcą mi się złożyć na prezent (budżet 300-400 zł) i pytają czego potrzebuję. Mówiąc szczerze to sama nie wiem co by mi się przydało..

Mam już wózek, sporo ciuszków, kołyskę i 2 kocyki.

Może poradzicie coś ze swojego doświadczenia co warto kupić

Ja zawsze przekonuje na babyshower wszystkich żeby to był prezent DLA MAMY!

Sesja zdjęciowa, voucher do braffiterki, do fizjoterapeuty uroginekologicznego, do doradcy laktacyjnego, do doradcy chustowego...

Z takich materialnych polecam termometr https://megamedic.pl/termometry-bezdotykowe

Daję namiar do sklepu medycznego, w którym zakupicie dobrej klasy termometry. 

Aha. Najpierw w poście piszesz, że nie wiesz co chciałabyś dostać, a potem w komentarzu, że jednak wiesz i wymieniasz mnóstwo rzeczy. To możesz powiedzieć koleżankom to co nam napisałaś;)

KLudika dziwny ten Twój post nie wiesz co chcesz dostać, ale jednak wiesz bo sama wymieniasz nam co byś chciała dostać pod swoim wątkiem w komentarzu...  no to lepiej zrób jak pisze Fajerka skoro wiesz co chcesz to najlepiej to powiedzieć koleżankom i po problemie 

A może to reklama sklepu medycznego? Hmm

Świezoupieczona, to mi też przyszło go głowy, że to jest tylko po to, aby zrobić reklamę. Tylko nie wiem, czy to takie skuteczne, bo mnie nie zachęciło i nawet nie zajrzałam. Nie lepiej byłoby wprost napisać, że zachęca się do odwiedzin sklepu, jak to niektórzy tu robią?

Chyba najlepiej tak by było 

Ja bym wybrała jakieś głupotki dla dziecka. Termometr,jakieś akcesoria tego typu. Może jakaś karuzela nad łóżeczko lub Bujaczek, mata edukacyjna. Wiem,że jak się jest pierwszy raz w ciąży to dużo się nie wie,ale później do głowy przychodzi wszystko. Przemyśl to na spokojnie i powiedz im kilka pomysłów. 

A czemu prezent tylko dla mamy? 

Mi się wydaje że to takie wspólne święto trochę i warto kupić obojgu jakiś upominek 

To fakt dziwne pytanie z odpowiedzą w zanadrzu ;)

Ale jako temat otwarty propozycje lecą;) to ja również na typowo ciazowy prezent bym się nie decydowała tylko coś dla baby ;)

Klaudika trochę dziwna sytuacja, skoro wiesz co chcesz dostać to po prostu powiedz to swoim koleżankom i po problemie:D

Fajerka powiem ci szczerze, że też nawet nie zajrzałam do tego sklepu... więc marna reklama...

jednak jak już się ktoś decyduje na taką imprezę, to stawiałabym na prezent głownie dla dziecka,,, a jakiś drobiazg dla mamy...

Nie wiem mi się wydaje że warto kupić coś mamie i dziecku :) 

Ja na swoj babysnower zrobiłam listę rzeczy których nie mam a chciała bym miesc 

napewno fajnie jak dziewczyny się zloza na droższy prezent Np 

bujaczek/ lezaczek 

mommy bag 

zapas pieluch i chusteczek mokrych 😂 

moze laktator elektryczny ? 
albo jedna z tych maszyn do gotowania dla dzieci 

sama mam z tommee tippie i polecam na parze gotowanie blendowania 

super się przydaje już od  rozszerzania diety 

mata edukacyjna 

komplet pościeli 

jakiś szumis ?

Na pewno jakiś album do zdjęć z tej imprezy baby shower ponieważ te chwili jak jesteście razem z maluszkiem jeszcze w brzuszku w dwupaku są cenne. Myśmy z dziewczynami jak robiłyśmy baby shower  stawiałyśmy na dobry humor, wystrój wnętrza, zdrowe jedzenie, baloniki, pluszaki na samej impezie, a na upominek zastanòw się co jest bardzo potrzebne a sama byś tego nie mogła na przykład kupić. Z doświadczenia laktator, bujaczek, chusta do noszenia dzieci,....

Pomysł Kasi wedlug mnie spoko- zrobić listę, to pomocne dla mamusi jak i gości :)

Najgorzej jak przyszli do mnie goście poznać malutką i dostałam 3 takie same zabawki i 4 takie same zestawy ubrań... no hit :D Wszystko w tym samym rozmiarze haha :D

My tez dostaliśmy niestety dużo nie trafionych prezentów jak się córeczka urodziła teraz chciała bym tego uniknąć 

aczkolwiek teściów mam takich ze nie zapytają się co potrzeba bo to ma być niespodzianka 

Haha az zajrzalam na początek. Być może Kludika zapomniala się przelogowac na drugie konto aby dodać odpowiedź z linkiem:D 

Zauwazylam, że zarówno tu jak i na 2 forum są zakładane te same wątki przez te same osoby i powtarzające się osoby im odpisują zawsze coś z linkiem do sklepów.

No ale w temacie jak juz jest, to taka kasa moze sie przydać np na podgrzewacz lub laktator. Albo faktycznie jakas mate dla dziecka lub puzzle piankowe. 

Haha no dokładnie tak to już jest jak laski mają po 2 konta :D

Może jedna nagroda to za mało haha 

Każdy oże jak może 😂😂😂😂😂

Nie czaję ludzi którzy mają po 2 konta... po co? Tak jak pisze  Monia, dla nagrody chyba haha :D 

Zapomnisz hasła, zmienisz maila i nie masz jak odzyskać, ok to rozumiem. :P