Hej mój syn ma dopiero 2 miesiące, chce kupić mu na święta jakąś zabawkę która będzie mógł bawić się jak troszkę podrosnie bo wiadomo teraz się nie pozbawi
Ja chyba skusiłabym się na matę edukacyjną, to zabawka która będzie fajnie służyc przez najblizsze miesiace kiedy synek będzie rósł i uczył się nowych umiejętności motorycznych
A jesli coś mniejszego to mozesz kupic jakas fajną grechotkę która bedzie miała metki i elementy szeleszczące, jakaś piszczalkę w srodku. Nozesz tez kupic ksiazeczkę kontrastową, bedzie sluzyc i teraz i pozniej. Karuzela na lozeczko to tez fajny gadzet na najblizse miesiace.
Mamy taką zabawkę, która właściwie nadaje sie dla dziecka od urodzenia i na długo później, z tym, że trzeba przez dłuższy czas pomagać dziecku się nią bawić, trzymać nad nim i włączać ją przyciskiem. Pomarańczowa rybka grzechotka z rączką, gra, świeci, właściwie to zabawka kąpielowa, ale dostaliśmy ją od starszej dziewczynki i syn od początku bardzo zwracał na nią uwagę, cieszył się do niej i łapał ją za płetwy. Bardzo polecam.
A moze Fisher-Price, Baw się i kop, pianinko do łóżeczka.
Fajne pianinko, które możesz przywiązać do łóżeczka i dziecko kopiąc będzie sie świetnie bawiło.
Oprócz tego:
-mata edukacyjna
-Mom’s Care, Książeczka do łóżeczka
- książeczi kontrastowe
-puzzle piankowe (przydadzą się jako mata, fajnie jak będą kontrastowe)
-grzechotka
-Miś z pozytywką - Łuk z zabawkami Tiny Love, Zabawa na łące
- Kosteczki lub piłki pluszowe z metkami
- Książeczki pluszowe np z Canpol
- Żyrafa Sofie świetna do gryzienia i podczas ząbkowania
-Fisher-Price, Aktywizujący słonik
Piłeczka, która przy potrząsaniu świeci, mata edukacyjna, karuzela nad lozeczko z projektorem
Drobiazg to skarpetki z grzechotkami i grzechotki zakładane na rączki. Z rzuconych pomysłów najbardziej podoba mi się mata, karuzela i Sofie. Mimo to myślę, że prawie wszystkie propozycje są potrzebne przyciskom maluszku
O skarpetki z grzechotką też są bardzo fajnym pomysłem.
Ja też kupiłam mojemu synkowi takie skarpetki, e narazie mając 1.5 miesiąca nie interesuje się tym co ma na stopach haha. teraz kupiłam mu pudło ubranek, książeczkę grającą, karty ze zwierzakami i pluszaka powtarzajacego co się do niego mówi. Mate kupię po nowym roku na pewno. już w ciazy ni kupiłam tyle zabawek, że teraz nawet nie mam co wybrać.
Dla takiego malucha fajną zabawką są kotki z IKEA. Są małe, w sam raz pasujące do malutkiej rączki. Są bardzo lekkie, więc nawet szkrab da radę utrzymać je w rączce, grzechoczą i mają przyjemne kolory. Mój synek bardzo lubi nimi się bawić. Z większych prezentów polecam matę edukacyjną.
Moja córeczka jest z listopada. Pamiętam jak mąż śmiał się na nasze pierwsze święta że mała nic nie dostanie pod choinkę bo jest za mała i nie będzie pamiętać - więc można ją oszukać hehe
U mojego synka w tym wieku świetnie sprawdzały się przywieszki do wózka
Moja w tym okresie interesuje się przywieszkami kolorowymi i ma lalkę która śpiewa i gada to jest tak wpatrzona w nią jak w obraz
Mata edukacyjna. To chyba najlepsza dla takiego maluszka.
Przywieszki do wózka, mata edukacyjna, książeczki kontrastowe