Dziewczyny niedlugo mam chrzest na którym będę chrzestna u chłopczyka chciałam oprócz pieniędzy dać jakąś małą pamiątkę tak do 200 zł. Myślałam o książce z bajkami z imieniem i dedykacją ale może macie jakieś pomysły albo wasze dzieci dostały coś fajnego. Dodam że pudełka drewniane ze skarpetkami i zdjęciem mnie nie interesują bo chciałam żeby mały z tego prezentu korzystał. Podzielcie się pomysłami
Może jakiś taki organizer/skrzyneczka do którego rodzice mogą wrzucać ważne rzeczy z życia dziecka. :)
Ja na miejscu mamy chcialabym dostac skrzynie pamietek z np wireczkami ladnymi na pamiatki, albo ksiazke gdzie na chrzcinach kazdy bd mogl cos od siebie zyczyc jesli jest wiecej osob, bransoletke dla dziecka, jesli preferujesz bardziej praktyczne prezenty to wiadomo rzeczy ktore sie zuzywaja ciuszki, zabawki.
Morze metryczke z datą urodzenia i godzinę i wagą, wzrostem. Idźe zamówić to na różnych stronach internetowych. Do tego pamiątkę w formie albumu od urodzenia z wizytami gości itd.. Też fajne, po mimo chęci rodziców po latach nie pamięta się dokładnie kto nas odwiedzał w pierwszych szczególnych tygodniach.
My na chrzest dostaliśmy od chrzestnej biżuterię ale mamy córeczkę. Natomiast jest to w takim pudełeczku drewnianym "na skarby" z tabliczka metalowa i grawerem.
Z książeczką fajny pomysł :)
Jeszcze przychodzi mi na myśl album na zdjęcia z metryczką :) Imię ,data i godzina urodzenia ,waga i wzrost :D Córce taki zamawiałam :)
Lubię też prowadzić córce książkę "Moje pierwsze 5 lat życia" :) Jeśli czegoś takiego nie mają to też fajna pamiątka :)
O super pomysł z ta ksiazka , są tez misie personalizowane
A wiecie na co jeszcze wpadłam.
Srebrna skarbonka z dedykacją to chyba będzie najlepsze np. w kształcie samochodu albo samolotu to takie coś co dziecko nawet później może sobie postawić w pokoju i będzie używane ;) co sądzicie?
Tak, spoko pomysł :D
Też super Kargaw, mnie też się widzi personalizowane lampki z drewna na ścianę. A tez coraz częściej słyszę, że do pieniędzy dają po sztabce złota...
My mamy misia z metryczką, kocyk z metryczką, skrzynkę skarbów z metryczką. Część z tych rzeczy zamówiłam, ale nadają się jak najbardziej na prezent. Jeżeli to ma być rzecz używana przez dziecko, to chyba najlepszy będzie miś.
Misia z metryczką kupiłam jak się urodził mały. Ten taki z domu lalek one super są.
O te lampki też fajne
Ze wszystkich pomysłów najbardziej podoba mi się: książeczka, skarbonka i skrzyneczka.
Chyba wybór padł ile na skarbonkę bo mi się bardzo podobają mi to taka rzecz która będzie w użyciu przez ładnych kilka lat
Ciekawe, nie widziałam takich skarbonek:) od spodu można otworzyć czy od razu rozbić :)?
Można otworzyć od spodu. Ona jest posrebrzana więc szkoda byłoby ją rozbić;) ale taka skarbonka może stać w pokoju nawet starszego dziecka więc będzie wykorzystywana a przy okazji pamiątka
Skarbonki sa super ! my dostaliśmy od chrzestnej w kształcie pociągu :)
Bardzo ładne;). Którą wybrałaś?
Mi się widzi helikopter ;)