Moi rodzice niedługo będą mieli 35-tą rocznicę ślubu, mają nas, dzieci, siedmioro, a nie wiemy co im podarować/przygotować itd. Znamy ich na wylot, i przez to totalnie nie mamy pomysłu na prezent. Moja mama nigdy nie była nad morzem, chcieliśmy im zafundować wyjazd na weekend, ale to przekładamy na dzień matki i ojca. Macie może jakieś pomysły na jakiś wspólny prezent?
sztućce bardzo drogie ! ale tesciowa się ucieszy ! ja to bym skakała powiedz jak duzy komplet chcesz kupic
Moja mama dostała swietne sztućce na slub…jakosc pierwsza klasa …po slubie juz 35 lat a sztućce mama dała mi na nowe mieszkanie …nie do podrobienia
Pewnie, sztućce to świetna sprawa zwłaszcza, że teściowa narzekała na brak ładnego kompletu. Ja ostatnio kupiłam koleżance na urodziny i do nowej kuchni komplet sztućców ( tylko dużo tańszy:) i skakała ze szczęścia pod sam sufit. Strasznie człowieka cieszy podarowanie trafionego prezentu
mnie by bardzo ucieszył taki prezent, nawet ostatnio podsuwałam ten pomysł moim siostrą, bo za niedługo będą moje urodziny, żeby nie musiały strasznie myśleć:-) sztuców w domu nigdy za dużo!!!
No pomysł na prezent bardzo fajny, bo zazwyczaj takie rzeczy człowiek dostaje na ślub, a potem długo, długo nie. Tylko, że skoro mają być to sztućce Gerlach to na pewno będą sporo kosztować, ale jeśli Was stać to nie ma co się zastanawiać. Na pewno teściowa będzie zadowolona i posłużą jej na wiele lat. Piękny prezent! Pozdrawiam!
skoro chcą taki prezent, to wybierz jakiś fajny komplet stołowy i im kup widziałam wiele zestawów w zara home i muszę przyznać, że były bardzo nowoczesne i stylowe, bardzo mi się podobały ewentualnie możesz poszukać czegoś na internecie, tylko pamiętaj, że jak zamówisz przesyłkę kurierem, sprawdź przy nim czy komplet nie został zniszczony podczas dostarczania
Na prezent takie sztućce będą idealne. Znana i droga marka więc teściowie będą wiedzieli, że nie poskąpiliście grosza A sztućce starczą im na lata i wszyscy goście będą pod wrażeniem Moja żona też od kilku lat juz marzy o takich sztućcach, ale jak przychodzi co do czego, to zawsze znajdują się pilniejsze wydatki, więc fajnie jakby i jej ktoś sprawił taki prezent.
Moi rodzice wkrotce beda obchodzic 30 rocznice slubu. Wraz z rodzenstwem
zaplanowalismy juz wystawny obiad, kwiaty itp. w tej chwili pozostala juz
kwestia prezentu dla nich:) moze macie jakies ciekawe i nie koniecznie drogie
pomysly na prezent:)
Ja jako dziewczyna z okazji dnia kobiet chcialabym dostac wielki bukiet kwiatow najlepiej jakis oryginalnych nie jak zwykle roz, jesli nie to jakas sexowna bielizne ,perfumy tez moglabym dostac,lub jakis ciekawy wyszukany kosmetyk.Bizuteria tez bylabym mile zaskoczona :usmiech.gif
napewno nie bylabym zadowolona z figurek czy ramek do zdjec bo to prawie kazdy kupuje
Moi teściowie, troszkę sugerowali, ze potrzebują parowar, tzn bardziej chcieliby się przestawić na zdrowsze odżywianie. Zatem robimy zrzutkę na parowar, wybraliśmy z philipiaka. Mam nadzieję, że to będzie dobry wybór.
Krystyna my też niebawem idziemy na 30 rocznicę ślubu też do teściów. Kupiliśmy im kieliszki do wina i kołdrę, bo teściowa narzekała, że nie ma fajnej kołdry, kupiliśmy jej taką, że na zimę może mieć jedną grubszą a latem rozdzielić je na dwie cieńsze:) Myslę, że sztućce- super pomysł…
Wszystko zależy od budżetu jaki chcemy/możemy przeznaczyć. Na 30 Rocznicę Rodziców zabraliśmy ich na obiad do eleganckiej restauracji (sporadycznie zdarza im się jeść posiłki poza domem), później kawa i tort u nas w domku w towarzystwie najbliższej rodziny. I zrobiliśmy zrzutkę na wyjazd do SPA na weekend. Bardzo im się wszystko podobało i prezent przypadł do gustu - a żeby nie narażać ich na dodatkowe koszty związane z wyjazdem wszystko w SPA było już opłacone - łącznie z opłatą klimatyczną i parkingiem, dostali też auto zatankowane do pełna.
Nas nie było stać na wspaniały i drogi prezent na 30 rocznicę rodziców, ale może na 35 się już uda. Jakbym miała jednak większy budżet, to wysłałabym rodziców na jakąś romantyczną podróż.
Jeśli nie mamy kasy na wycieczkę lub inny drogi prezent to zawsze można zrobić album ze zdjęć. Taki album gdzie będą zdjęcia z różnych okresów życia rodziców gdy jeszcze nie byli razem, gdy się poznali, gdy wy się pojawiliście itd. to naprawdę fajna pamiątką w wspomnień jest ogrom.
Albo można zrobić kalendarz - na każdy miesiąc inne zdjęcie rodzinne. Dużo jest w internecie firm oferujących tego typu usługi. A koszt takiego kalendarza A4 na 12 miesięcy to ok. 35 - 40 zł.
My taki kalendarz zrobiliśmy rodzicom, gdy dziękowaliśmy im na naszym slubie za trud włożony w nasze wychowanie. Bardzo fajna pamiątka a dodatkowo praktyczny prezent. Dodatkowo w takim kalendarzu można zaznaczyć ważniejsze daty i z boku napisać co dla rodziców oznaczają.
na internecie można poszukać osób, które takie albumy na zdjęcia robia metodą scrapbookingu. Bardzo ładnie to wygląda, chociaż nie jest to tani prezent.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.