Prezent na chrzciny i roczek

Dostaliśmy zaproszenie do mojej przyjaciolki na chrzciny razem z roczkiem malutkiego. Co mamy kupic ? Czy dać pieniazki?? Jak to wygląda z Waszego doswiadczenia? Dodam, że jak się pytam to ona nie wie co by potrzebowala

Mojej córce goście na chrzciny i roczek prawie wszyscy goście przynosili pieniążki .

Myślę że w tej sytuacji pieniądze. Tak to rodzice odloza, a będzie jakąś potrzebą to coś kupią. Może wplaca na konto małego. Bez sensu kupować coś, z czego nie skorzysta

Pieniądze to zawsze trafiony prezent , rodzice kupią to co akurat bedą potrzebowali dla malucha

Pieniądze owszem myślałam nad tym ale nie wiem czy czasem te pieniądze nie pójdą na pokrycie np imprezy w lokalu a wolalabym aby cos z tego bylo dla maluszka

zobacz te wątki co angel dodała, z tymi pieniążkami to dobry pomysł, ale nie zawsze rzeczywiście idzie na dziecko więc może po prostu zapytaj rodziców tego dziecka. Ja osobiście z mężem na roczek kupiliśmy dziecku jego siostry fajne ubranka w reserved kids i byli zadowoleni, dostali też od innych klocki czy taką dużą fajną zabawkę interaktywną od dziadków i chrzestnego. Na chrzciny to samo dziecko dostało fajną zabawkę fisher price hula kula. Mojej siostrze dziecku na chrzciny daliśmy pieniążki, bo tak chciała.

A myslicie, że sesja zdjeciowa by się nadawala ? Dla ich trójki lub samego maluszka?

Myślę ,że sesja zdjęciowa byłaby super prezentem .

A wiecie ile taka sesja może kosztowac? Bo ja pojecia nie mam -.-

No więc tak pieniądze są zawsze trafionym prezentem. Mój Synek na chrzciny dostał praktycznie od wszystkich pieniążki a my założyliśmy Małemu konto i tam wpłaciliśmy cała kwotę.

Sesja zdjęciową też jest super pomysłem i ja osobiście bardzo bym się z takiej cieszyła. Będzie to piękna pamiątka na lata i spodoba się zarówno rodzicom jak i w przyszłości Maluchowi. Rodzice rzadko decydują się na profesjonalną sesje a szkoda.

Cena-wszysyko zależy od wielu czynników np. miejscowość bo ceny w Warszawie są inne niż w mniejszej miejscowości, ilości zdjęć Malucha. Musisz poszukać w necie, poczytać opinie i pooglądać jak wyglądają zdjęcia - wybrać tego fotografa który wg Ciebie robi je najpiękniejsze.
Ja robiłam sesje mojemu Synkowi i nie żałuję wydanych pieniędzy.

Właśnie przyglądam w okolicy fotografow, ktorzy mają sesje dziecięcą. I jest ich o dziwo… Bardzo mało! Napisalam na fb do trzech i odpisali, że podjęli by się jedynie sesji ze starszym dzieckiem ponieważ z takim rocznym nie mieli stycznosci i warunkow. Więc słabo bo co to za fotograf…

K.Krzywoszynska musisz poszukać u siebie w miejscowości w której mieszkasz lub w pobliskich miejscowościach fotografa który zajmuje się profesjonalnymi sesjami zdjęciowymi dzieci . Powinnaś poszukać w internecie , pooglądać zdjęcia jakie robi , zadzwonić i zapytać o cenę która zapewne będzie uzależniona od czasu na zdjęcia( są sesje 1,2,3 godzinne ), ilości zdjęć , ilości stylizacji ,czasu realizacji , no i miejscowości . Warto też poczytać opinie o fotografie.

K.Krzywoszynska może wpisz w wyszukiwarce " sesje zdjęciowe dla dzieci " i nazwę Twojej miejscowości .

Pokazało mi jedna firme fotograficzna, która robi mega profesjonalne sesje dla dzieci ale koszt to 1200 zl. Takze az sie zalamalam

Oh 1200 zł to rzeczywiście sporo …

W mojej okolicy taka sesja zdjęciowa kosztuje 150 zł.W tej cenie było bodajże 10 zdjęć a reszta na płycie.Znajoma była na takiej z noworodkiem,aby mieć na pamiątkę.Zdjęcia były przepiękne.
Z moją córką też kiedyś byłam,ale wtedy jedno zdjęcie kosztowało mnie 60 zł.
To zależy od fotografa.
Radziłabym przejść się po studiach fotograficznych i coś może by się udało znaleźć w dobrej,przystępnej cenie.

No jak spojrzałam to też miałam wrażenie, ze to pomylka. Ale tak jakis filmik nagrywaja, sporo zdjec daja, jakies na płótnie jedno duze wywołane więc liczą sobie. Musze poszukac jeszcze. Obym cos znalazła :wink:

Spodobał mi się ten pomysł. Musze, muaze kogos znaleźć :wink:

generalnie my dostaliśmy dla małego głównie pieniążki ale wydaje mi się że wynika to z tego że chłopcu jest trudniej kupic “pamiatke chrztu” Jesli bym szła na chrzest dziewczynki pewnie kupiłabym coś z biżuterii

A co z bizuterii można kupić chłopcu? :wink: