Szukam prezentu dla 80 letniej cioci. Do 200zł. Totalnie nie mam pomysłu co jej kupić, urodziny już za 2 tygodnie a ja jedyne co dla niej mam to ulubioną kawę i las w szkle. Traktuję ją jak babcię więc nie chciałabym jej kupić byle czego, podpytywalam ją to mówi ze wszystko ma i jedyne czego chce to obecności w tym dniu.
Moim zdaniem wfajnym pomyslem byłby bon podarunkowy na masaż uwazam ze taki prezent nie ma wieku i każda kobieta ma prawo sie zrelaksować
Ja jako fanka ceramiki polecam jakiś fajny zestaw z Bolesławca np. 2 kubeczki i 2 talerzyki. Starsze kobiety akurat cenią sobie dobrej jakości ceramikę :).
Ewentualnie jakieś kosmetyki z trochę wyższej półki
Uwierz że dla starszych osób naprawdę obecność jest najważniejsza. Widzę to po swojej babci. Choć widzi moja mamę codziennie (pracują razem u niej) czy ja przychodzę to nie to samo gdy przyjdę do niej do domu. Inna kobita i patrzy żeby się przychlebić :) my jej ostatnio kupiliśmy podgrzewacz do wody bo w starych blokach w kuchni w kranie nie było ciepłej wody a jej ostatnio się zepsuł. Może lubi z wełny dziergać albo coś takiego praktycznego kupic?
Musisz się zastanowić sama nad tym co jej się podoba, co jej się spodobało w przeszłości. Moje propozycje:
ciepłe kapcie
kocyk z dodatkiem wełny
ewentualnie ładna ceramika:
https://andyceramika.pl/dzbanki
Piękną ręcznie malowaną ceramikę ma ta pracownia ceramiki z Bolesławca, zobacz czy nie znajdziesz tam czegoś dla babci :)
dobrze to przemysl ! Ale tyle pomyslow ze napewno coś wybierzesz :)
A może jakiś teatr? Albo filharmonia? Starsze osoby lubią takie poważne rzeczy.
Hmmm może jakaś książka, jakieś czekoladki , kwiaty , może jakiś masażer zależy co lubi ciocia i w jakiej jest kondycji :)
Kwiaty dla kobiety i słodycze zawsze się sprawdza
kwitki czekoladki super pomysł, ale jak chcemy dać coś więcej to teraz super opcje to bony podarunkowe
Jeżeli lubi kwiaty to może jakiś ładny kwiatek doniczkowy? Albo wazon na kwiaty? Jeśli lubi sztukę, to może bilet do opery?
Bony zawsze się sprawdza 😂 . - nawet jak nie to komuś odda dalej xD