Prezent dla 5 latka

Dziewczyny, szczególnie te które mają chłopaków w wieku 5/6 lat, czy macie jakiś pomysł na prezent dla chłopca w wieku 5 lat, który ma brata lat 8 i z tego powodu ma już wszystko, a rodzice mają ból głowy że nie mają miejsca na nowe zabawki/ rzeczy, może wasze dzieci sie bawią czymś bez końca, coś było strzałem w 10.
Młody kocha pociągi i ma już ich multum, LEGO, Tomek, tory książki, gry w tym temacie, no już chyba na maksa wszystko wyczerpane w tym temacie. Lubi malować, bardzo, przez to że brat w 1 klasie to lgnie do pisania itp.
Ja zapytałam małego co chce ale sie okazało że szwagierka tego nie chce - tor dla samochodzików drewnianych, duży i rozumiem że nie mają już miejsca na kolejny gabaryt, chciałam kupić alternatywę, składany hot wheels ale one też są jednak dosc duże. Szwagierka ma pomysły typu przejażdżka monster truckiem :see_no_evil: ale ja nie wiem czy 5 latek to będzie szczęśliwy z tego czy to nie bardziej atrakcją dla niej :upside_down_face: szukałam w necie i widzę że są takie mikroskopy kid lupe czy taki tablet do rysowania kidy Wolf ale nie znam nikogo kto ma coś takiego by powiedział czy to faktycznie hit czy kit.
Help! Bo ja już nie mam pomysłów…

A moze poprostu podaruj bon do smyka i sobie cos kupi sam :wink:

Już był podobny temat niedawno

Może tam znajdziesz inspiracje? A może po prostu kupić bilet wstępu np

• Parku wodnego
  • Centrum Nauki Kopernika
  • Parku rozrywki
  • Legolandu w Niemczec albo na Wystawę Budowli z Lockow

Czy coś w tym stylu. Nie będzie to nowa zabawka ale fajne rozwijające wyjście

3 polubienia

Właśnie wolałabym nie, bo ostatnio tak dostał i takie głupoty kupił, bo tamci że tego nie bierz to nie i potem był większy problem ze kupił coś co mu sie rozwaliło za chwilę i było do wyrzucenia

@Michaska też myślałam o tym że może jakieś bilety ale to znów musiałabym sie że szwagierka skonsultować i ktoś musi z nim iść na to

1 polubienie

A moze cos calkiem innego niz zabawke jakis dres albo buty swiecace dzieci lubia takie bajery :face_with_peeking_eye:

To może na jakiś park trampolin albo coś podobnego

A może po prostu jakas nocowana z ciotką? :wink: i mogłabyś go zabrać czy to do kina czy właśnie jak padło wyżej na trampoliny, czy aquapark - miałby radochę, potem jakiś smyk żeby sobie coś wybrał albo po prostu nawet do galerii na deser :wink:

My teraz chodzimy do biblioteki się pobawić i tam jest tyle zabawek , gier itd że ja tam chodzę oglądać na żywo jak coś wygląda i kupuje sobie do domu . Mój syn ma 5 lat w tym roku i ciągle się tam bawi klockami magnetycznymi

Tablet do rysowania był u mojej córki hitem , z tym że ona kocha prace plastyczne i malowanie. Mój syn w wieku 5 lat najbardziej ucieszyłby się z np. karnetu na trampoliny czy salę zabaw. Tutaj oczywiście rodzic musi wyrazić chęć późniejszego pójścia na taką atrakcje. Z zabawek to ciężko powiedzieć tak naprawdę . Moja córka kocha prace plastyczne , manualne itp. Mój syn nienawidzi :wink: więc mimo takiego samego wieku nie byliby zadowoleni z takich samych prezentów. A może kilka autek hot wheels i można kupić takie specjalne półki na ścianę , każdy samochodzik ma swoją półkę, mój syn był bardzo szczęśliwy jak dostał taką półkę . Padł pomysł karnetu do np. Smyka i z perspektywy dziecka to bardzo fajna sprawa. Dzieci lubią mieć możliwość decydowania , czują się ważne . Dla nas ich wybór może być beznadziejny , ale dla nich jest to coś fajnego. A i tak zawsze rodzic może zaingerować i odradzić jeżeli faktycznie coś jest badziewne.

1 polubienie

A skąd jesteście? Chodzi mi o to że w Warszawie, Wrocławiu, Gliwicach jest kolejkowo i to jest super radocha właśnie taki bilet wstępu.
Albo też właśnie wycieczka w okresie letnim właśnie na kolejkę. Np. jest przejazd drezyną

To moze faktycznie jakies bilety, wejściówki

Właśnie muszę zapytać czy tam byli l, jesteśmy z Warszawy więc oni z nimi też chodzą wszędzie bo ten starszy to jest żywioł, ten młodszy dla którego szukam prezentu to taki domownik niestety.

@P.Iwanicka A miała właśnie ten co wspomniałam czy jakiś inny?

@Kiniawes niestety ten młodszy nas tak nie kocha jak starszy, do tego mamy mała córkę wiec takie mocowanie nie wchodzi w grę

1 polubienie

@Mama.Wiki nie był dokładnie tej firmy , ale to taka sama zasada działania. Więc można uznać , że to ten sam

1 polubienie

U nas 7 latka dostała taki mikroskop, którym może patrzeć np na swoją skórę i była wniebowzięta. Tyle się na wszystko gapiła, aż padły mu baterie :sweat_smile::sweat_smile: także taki mikroskop jest mały, ale sprawia wiele frajdy!

1 polubienie

Właśnie jak go zobaczyłam to pomyślałam że może być spoko bo też łatwo go gdzieś zabrać a oni jadą na działkę i nad morze na wakacje to akurat by miał

No nawet my starsi się nie bawiliśmy z nią, bo to naprawdę fajny gadżet :sweat_smile:i tak jak mówisz, można ze soba zabrać, dodatkowo może zająć fajnie czas w aucie, zamiast telefonu czy tabletu

1 polubienie

Mam bratanka w wieku 6 lat i również duży problem z tym co kupić na prezent bo ma dosłownie wszystko . Dlatego od dłuższego czasu kupuję bon do smyka lub właśnie jakiś bilet dla niego i rodziców do majalandu, aquaparku, bawialni itp. Jestem z Trójmiasta więc takich alternatyw jeżeli chodzi o atrakcje jest wiele i polecam naprawdę zamiast kolejnej zabawki .

Ja zauważyłam ze chodzimy teraz na urodzinki to dzieci dostają karty podarunkowe do konkretnego sklepu. Mój synek też takie dostał SMYK, czy inny lokalny sklep z zabawkami… poszliśmy synek wybrał co chciał i super zadowolony :slight_smile:

My kupiliśmy chrześnicy pod choinkę ten tablet do rysowania :heart: strzał w 10! Bardzo jej się podoba, wiem od siostry że prawie codziennie go wyciąga :smiling_face: ten zamawiałam:

1 polubienie

to zalezy od dziecka co lubi robic… u nas i tablety do rysowania i plansze i tabloce zabawa tylko na 10 minut i wszytsko leży…

1 polubienie