Preparaty na nawroty infekcji dróg intymnych

Hej! Od dłuższego czasu mam nawroty infekcji dróg intymnych. Wszystkie badania i wymazy robione. Lekarz nie wie od czego i rozkłada ręce. Stąd przychodzę do was o pomoc. Są może jakieś preparaty, które wspierają leczenie lub co stosujecie żeby sobie pomóc? Za każde polecenie będę mega wdzięczna, bo najzupełniej w świecie, ma już dość. 

Ja co prawda nie miałam infekcji a bakterie i antybiotyk, ale przy infekcjach to liczy się wszystko, od częstszej zmiany bielizny nawet 3 razy dziennie, nie używaj wkładek bo to pogarsza sprawę, używaj kosmetyków do higieny intymnej z dobrym lekkim składem i o odpowiednim ph. 

A wychodzi Ci jakąś konkretna bakteria ? 

Był taki czas w moim życiu ze miałam ciągle infekcje intymne tak od 23 do 27 roku życia. Nasililo sie to jak przez jakieś 2 lata gdy próbowałam wyleczyc zatoki. Sporo antybiotyków brałam (oczywiście nie jeden za drugim ale sporo tego bylo). Nawet jak odstawiłam to infekcje też były. Ginekolog polecił odstawić słodycze i zrezygnować z kąpieli. Nie stosować zapachowych środków do mycia. Pomogło ale i tak pojawiały się infekcje tylko rzadziej. Zaczelam czytać o tym i gdzieś wyczytałam ze podpaski takie jak always, natura zawierają chemikalia i substancje zapachowe które podrażniają i sprzyjają infekcji. Znalazłam firmę your kaya. Kupuje podpaski i zel do higieny intymnej już prawie 6 lat i nie miałam od tamtej pory żadnej infekcji. 

U mnie wystarczyły zawsze globułki. Jak niżej napisane rezygnujemy z wszelkich wkładek, bielizna bawełniana, lepiej zmienić kilka razy dziennie, a do okolic intymnych szare mydelko lub dedykowane płyny. Myjemy tylko zewnętrzne czesci intymne.

Mi pomógł Gynazol (na receptę, na infekcje grzybiczą). 

Profilaktycznie warto stosować probiotyk dopochwowy, pić dużo wody, myć się szarym mydłem.

Do spania proponuje bez bielizny, jedynie długa koszula. A jeśli chodzi o infekcje to Ginexid- ma fajną chłodzącą piankę podczas mycia. Nie tylko po poproszę można jej używać. Clotrimazolum w płynie i w kremie, oraz globulki dopochwowe Nystatyna. A jeśli nie jesteś w ciąży to polecam Furaginum w mocniejszej dawce, mozna kupic bez recepty. Dobra jest także żurawina w soku bądź w tabletkach. 

A przyjmowała któraś z was Madame od biolattepolska_pl/? Nie bardzo znam się na suplementach a przydałoby się coś zacząć brać. Niby czysty skład, ale jak ze skutecznością? 

Mnie pomaga szare mydło o clotrimazolum stosowane przez kilka dni 

Hmalczyk nie słyszałam i nie przyjmowałam tego suplementu. Zobacz czy pan tabletka ma jakiś artykuł o tym