Prenatal testDNA wyniki w ciąży

Hej! Ile czekalyście na wynik Prenatal testDNA? Idę niedługo na badania i jestem ciekawa ile czasu się czeka na wyniki. Nie ukrywam, ze się stresuję...

To też zależy od laboratorium. Mi mówili, że od 7 do 14 dni, nie pamiętam dokładnie po ilu przyszło ale napewno mieściło się w tym czasie.

Wyniki tych testów przychodzą dość szybko. Spokojnie, bez stresu. Już niebawem przyjdą wyniki a póki ich nie ma to może warto zająć myśli jakimiś przyjemnymi zajęciami, żeby odciągnąć trochę uwagę.

Hej. Spokojnie, nie martw się na zapas. Ja robiłam Prenatal testDNA Karyo Plus i wynik otrzymałam bardzo szybko. Czekałam tylko 6 dni roboczych.

Jesli chodzi o czas oczekiwania na wyniki testu prenatalnego testDNA, zazwyczaj wynosi on od 7 do 10 dni roboczych, choć może się to różnić w zależności od konkretnego laboratorium i obciążenia pracą. charlotte991 Czy poinformowano Cie ile trzeba czekać?

Badanie Prenatal testDNA można zrobić w Laboratorium testDNA. Ja dowiadywałam się właśnie na infolinii i miałam wszystkie informacje również, kiedy próbka dotarła do laboratorium. Jeżeli się martwisz, może zadzwoń i dopytaj?

Charlotte, daj nam znać później jak długo to trwało w Twoim przypadku;)

Przyjaciółka czekała długo bo ponad 2 tygodnie w niepewności 

Nie miałam tych badań ale 2 tygodnie na wyniki to długo.

Słyszałam, że lepiej nie robić tych badań za wcześnie, bo wtedy mało jest dna dziecka we krwi i może być tak, że potrzebne będzie ponowne pobranie krwi albo właśnie będą jakieś opóźnienia.

To prawda, powinno się je robić zwykle po skończonym 10 tygodniu ciąży. Każde badanie NIPT ma określony tydzień ciąży, od kiedy można pobrać próbkę. Jeśli tydzień ciąży jest określony prawidłowo (najlepiej przez USG), to można śmiało wykonać. Ja robiłam Karyo Plus w 10+7 i frakcja płodowa wynosiła prawie 10%, wyniki dostałam przed terminem.

10+7 to tak idealnie. Jeszcze wciąż wcześnie a już wiadomo, że pobranie powinno się powieść nawet jak okaże się, że termin był niedokładnie oszacowany 

Cześć. Wynik otrzymałam szybciej niż przewidywano na stronie laboratorium oraz podczas rozmowy z konsultantem. To nas bardzo ucieszyło i przede wszystkim uspokoiło. W obecnej ciąży robiłam Prenatal testDNA Karyo Plus. Na pobranie zgłosiłam się we wtorek, a wynik miałam udostępniony  w następny czwartek. Trzymam kciuki i życzę wam zdrówka.

Czyli 1,5 tygodnia to całkiem szybko. I od razu głową spokojniejsza :)

Hej, czytałam o Prenatal testDNA i sama zdecydowałam się go wykonać z racji mojego wieku i niezbyt ciekawego wyniku PAPP-A. Istotne tu dla mnie było, że nie musiałam odstawiać heparyny jak w przypadku Nifty pro. Wynik dostałam wczoraj, a pobranie było w poprzedni poniedziałek, także moim zdaniem czas oczekiwania nie był długi. Choć wiadomo, że w takiej sytuacji każdy dzień się ciągnie. Na szczęście wszystko jest w porządku i mogę odetchnąć :)
Charlotte, trzymam mocno kciuki! 

Otrzymałam wynik szybciej, niż się spodziewałam, co nas bardzo uspokoiło. z meżem. Trzymam kciuki i życzę Wam dużo zdrowia!

wynik tez zalezy od jednostki, ktora go wykonuje:)

ale mysle ze nawet 1 dzien w oczekiwaniu na tak wazne wyniki to długo

O tak, pamiętam jak czekałam na wynik mikromacierzy po amniopunkcji. Każdy dzień był wiecznością.

Lea&Leo tak, nie długi termin i od razu mogłam odetchnąć z ulgą <3 choć jak sama zauważyłaś każdy dzień jest dla nas wiecznością ;)

Ja robiłam Prenatal w czerwcu i na wynik czekałam 5 dni - na Oliwkę czekamy do stycznia :)