zaraz bedzie jak w sredniowieczu ze kobiety głosu nie miały.tutaj chodzi o wolność wyboru,wolność słowa.jak kobieta chce urodzic dziecko i pochować to niech tak zrobi ale niech to bedzie jej decyzja a nie rządu.to ona zostaje z uszczerbkiem na psychice sama, to ona boryka sie z depresja,płaczem poczuciem żalu i pustki.więc ja nie chce by ktoś decydowała za Nas.jestesmy mądre rozumne silne a przede wszystkim wiemy co dla nas dobre...
Patrycja myślę, że wyzywanie, przeklinanie i bycie wulgarnym niestety tylko pobudza do nienawiści i nic dobrego nie wnosi.
Mam nadzieję że rządzący się ogarną i szybko przygotują jakis ogarnięty kompromis bo zaraz będzie wojna domowa, w Trójmieście już nożownicy atakuja:(
Ja myślę, że oni dalej będą mieli to w nosie bo niestety tacy już są.. nic ich nie obchodzi. Pozostaje tylko nadzieja, że nie wygrają kolejnych wyborów i wtedy coś się zmieni.
Drogie Panie to co zrobili za naszymi plecami jest niedopuszczalne. Z tego co czytam wiele z Was nie zgadza się z wyroki TK i słusznie! Tu już nie chodzi o samą aborcję, bo to, czy kobieta się na nią zdecyduje, czy nie to zależy od jej przekonań i sumienia, ale to, że zabierają nam prawo wyboru jest nieludzkie.
Wracamy do czasów, kiedy kobiety miały prawo jedynie do posłuszeństwa. Nie dajemy się, protestujemy! Może nie grzecznie, może nie kulturalnie, ale nie ma innego wyjścia na chamstwo jakie nam zrobiono!
Polska chce sie cofać!
Zamarancza właśnie tu chodzi o prawo wyboru o to, żeby każda z nas podjęła tą decyzję, trudną to prawda ale w sytuacji, kiedy dowiadujemy się o poważnej chorobie dziecka każda decyzja jest trudna, z każdą będziemy musiały żyć. Jednak ja osobiście uważam, że łatwiej byłoby mi się pogodzić z dokonaniem aborcji niż z porodem martwego dziecka lub całkowicie zdeformowanego. I jakoś nie przemawiają za mną argumenty, że przecież mogłabym się z tym dzieckiem jeszcze pożegnać. Myślę, że okres ciąży by był najgorszym okresem w życiu kiedy bym wiedziała, że moje dziecko jest w takim stanie.
@karolinach mam podobne zdanie. Myśl, że muszę w ciąży zadbać o wyjątkowy pogrzeb i piękną trumnę dla mojego dziecka było by najgorsze na świecie.
To prawda w takich przypadkach jeśli aborcja byłaby niedozwoloną to nie ma po co wykonywać badań prenatalnych, bo psychicznie człowiek by się wykończył ze świadomością noszenia w brzuchu niezdolnego do samodzielnej egzystencji maluszka :(
Cofka do średniowiecza :/
ale tu sie nie da grzecznie bo grzecznie to robia wlasciciele silowni ktorzy maja zamkniete traca i niestety zadluzaja sie tym i odbieraja sobie zycie z bezsilnosci bo i takie nietstey przyopadki znam. w tym kraju z takim rzadem niestety nie da sie grzecznie bo nikt Cie na powaznie nie wezmie a jesli sie zjednoczymy to beedziemy mogli tylko tym cos osiagnac niestety rzad namawia do obrony kosciola co ludzie biora na serio za czym idzie samowolka wojna domowa. ludzie ktorzy wykorzystuja nasz strajk by narobic burdy i wyrzyc sie to jest zle i niestety wszzystko spada na kobiety ze to my nie absolutnie to nie kobiety trzeba to tez po ludzku dzielic niestety niech panstwo walczy z wandalami a nie z kobietami strajkujacymi. strach wyjsc na ulice ale wyjscia nie mamy i mam nadzieje ze sie nie damuy. to dla dobra naszych dzieci bo my moze i sobie poradzimy w tych czasach ale nie chcemy takiego zniewolenia dkla naszych dzieci !
Grzecznie sie nie da, ale to co się działo na protestach to już przegięcie... Narodowcy kopiący protestujących, gazy, niszczenia kościołów... Tak naprawdę kościół tego nie zarządził, więc po co takie rzeczy robić.. Niech sejm i trybunał niszczą i dewastują...
Kobiety kopane po brzuchu.. No kto to widział.
to jest grube przegiecie ale nie wierze w to ze to babki zrobily ze to babkina kosciol sie rzucaja.. :(
Ja myślę że to nie kobiety tylko to był pretekst do bójek dla takich stowarzyszeń jak młodzież wszechpolska itp.
Te protesty troszkę nie w tym kierunku co potrzeba poszły,wiecie wandalizm bicie małolaty na protestach ale to wszystko jest z góry napisane przez rząd.ustalaja uchwałę,część się nie zgadza więc robią protest rząd nie daje rady bo się przeliczył z ilością protestujących więc stwierdza że trzeba wszystko zamknąć a jak będzie więcej zakażeń to zrobią całkowity lockdawn....
Kverve masz rację. Każda okazja do zadymy jest dobra! Szkoda, że są osoby, lubiące bawić się we wpierd...
Co do lockdownu... no dla mnie haos korony jest mega na wyrost. Wirus jest, poważny, zaraża, ludzie umierają, ale on nie zniknie nagle w przyszłym sezonie, tylko z nami będzie, więc będziemy maski nosić do końca życia, bo wirus?
Uważam, że każdy powinien mieć możliwość samej/samemu decydować o najważniejszych i najtrudniejszych swoich sprawach.
Zamarancza ja też wiem że wirus będzie i powinniśmy się nauczyć z nim żyć a nie zamykać nas
Co do niszczenia kościołów to myślę, że kobiety tego nie zrobiły. Ale składa się na nie winę i próbuje zrobić z nich chodzące zło.
Bo protestuja dlatego teraz chcą wszystko na nie zwalić
W protestach bierze udział spora liczba ludzi, również wandali
Beata wandali albo osób które protestują choć nie wiedzą czemu tylko chyba się pokazać
Aby zrobić sztuczny tłum i coś zniszczyć.