Czy któraś z Was może pracuje w domu? Chodzi mi tu o prace w której zarobie ok 200, 300 zł. Pilnie potrzebuje dorobić ale niestety nie wiem jak. Macie jakies sprawdzone sposoby?
Niektóre firmy poszukują pracowników do np. wprowadzania danych na część etatu. Poszukaj. popytaj.
Jeżeli masz maszynę i umiesz szyć spróbuj szyć dla dzieci, teraz wiele mam szyje i sprzedaje ubranka na allegro na instagramie.
Możesz popilnować komuś dziecka.
niestety nie mam maszyny ani nie potrafie szyć
Może korepetycje tylko że teraz czas wakacji więc zastój, możesz też coś sama zrobić i sprzedać np na olx, pomyśl co lubisz robić i spróbuj na tym zarobić może masz w domu jakieś niepotrzebne rzeczy które możesz sprzedać też wpadnie pare złoty, możesz zostać nianią, albo wyprowadzać lub karmić komuś zwierzęta tylko to raczej w mieście.
tylko że to musi być coś co będe mogła robić mając przy sobie dziecko
A może ręcznie robiona biżuteria? Jakieś robótki ręczne? A później sprzedawać na allegro czy olx.
Możesz też jeszcze pilnować jakiegoś dziecka wtedy też możesz mieć swojego maluszka przy sobie.
Jeżeli umiesz na przykład języki obce czy umiesz dobrze pisać (ogólnie copywriting) to jest strona oferia.pl - tam się ogłaszają zleceniodawcy do różnych prac. Możesz “zalicytować” a nóż, widelec cię wybiorą. Ja tak sobie od czasu do czasu dorabiam.
A opieka nad dzieckiem? Może ktoś ze znajomych szuka opiekunki? Mając przy sobie dziecko, nie jest problemem zająć się drugim a przy okazji trochę dorobić
Tak bardzo dobry pomysł ewentualnie są też oferty pracy w domu przy składaniu długopisów
Przy dziecku ciężko coś robić, ale najlepiej tak jak radzą dziewczyny pilnować dziecka, jedno czy dwoje dzieci w podobnym wieku to nie trudne. Poza tym to sama korzyść dla dzieci.
Oj pomysł z długopisami to zły pomysł na zarobek, widziałam albo w wiadomościach albo w uwadze jak młody chłopak chciał dorobić składając długopisy i okazało się że został oszukany bo trzeba najpierw te długopisy kupić (te części) następnie oni odkupują już złożone długopisy za parę groszy więcej dając lecz czasami twierdzą że nie ma obecnie zapotrzebowania i każą czekać więc i praca nasza jak się zysk jest słaby.
Oj to faktycznie ryzykowny biznes z tymi dlugopisami
ja odradzam długopisy
Moim zdaniem długopisy to czysta naiwność. Zastanów się czy chcesz pracować dla kogoś czy na własny rachunek. To podstawa. A potem poszukaj tego, co lubisz robić lub nie sprawia Ci trudności. Może to być wprowadzanie danych, tłumaczenia (nawet proste), pisanie na zlecenie. Możesz sprzedać część swoich rzeczy (akurat trochę uprzątniesz dom) lub zacząć wytwarzać różne rzeczy, jeżeli to lubisz. Wszystko zależy od Ciebie, wystarczy to dobrze przemyśleć.
Ja sama zaczęłam dawać korki w tym czasie. Tak w to weszłam, że rzuciłam etat i założyłam firmę. To jest naprawdę taki rodzaj pracy, że można sobie w miarę regulować czas pracy. A poza tym teraz jest naprawdę krucho z korepetytorami, bo jest niesamowite zapotrzebowanie obecnie. A już angielski to nawet nie mówię. Telefonu się urywają, a ja mam zaklepaną pracę już na 2022.
myślę, że zawsze był popyt na korepetycje zwłaszcza z angielskiego i już jak ja chodziłam do szkoły to mnóstwo znajomych z takich zajęć korzystało
Ja teraz się nie orientuję. Zależy też od tego kto jakie ma podejście i jak uczy. Jeśli nauczyciel jest kiepski to raxzej warto poszukać lepszego