Pozycja na jeźdźca a zajście w ciążę

Ile kobitek z Was zaszło w ciążę w pozycji na jeźdźca ? Czy taka pozycja zmniejsza szanse ?

Nie pamiętam w jakiej pozycji akurat zaszłam w ciążę, ale nie udowodniono że jakakolwiek pozycja ma znaczenie na większe lub mniejsze zajście w ciążę. Tu chodzi o ruchliwość i żywotność plemników, a w każdej pozycji są one już w szyjce.

Kurczę ja nie łam pojęcia nie zwracałam na to uwagi

To może tym razem się uda, dziękuję za odpowiedzi :)

Wydaje mi się , że pozycja nie ma znaczenia przy zajściu w ciążę tylko tak jak napisała Mamina żywotność plemnikow…

Oj pozycja  to nie ma znaczenia. 

Ważne też, aby od razu nie iść siku po kochaniu ,poleżeć z 15 min , aby plemniki mogły się ,,zadomowić,, ;)

Ja również nie zwracałam na to uwagi.

Yyy pozycja tez ma wplyw? Jakos nie myslalam o tym nigdy.. tak jak pisza dziewczyny to wszystko zalezy od plemnikow.

Aczkolwiek wiem po sobie ze jak sie chce to sie nie zajdzie. Probowalismy wszystkiego  kalendarzyka itp i nic jak powiedzialam ze ostatni raz jak sie nie uda to sie nie uda to akurat zaszlam. Wiec wydaje mi sie ze tez trzeba na spontana do tego podchodzic 

Tu nie ma najlepszej pozycji to wszystko zależy od tego jak tam jest z Waszą płodnością. Jeśli jest okej to każda pozycja będzie dobra by zająć w ciążę,a jeśli nie to już tylko pomoZe wizyta u lekarza i diagnozowanie Was w kierunku niepłodności 

Dziękuję bardzo za odpowiedzi :)

No to nic czekam, tylko trudno mi się nie nakręcać a to nie sprzyja temu podobno

W każdej pozycji są takie same szanse na zajście w ciążę. Ja nie zwracałam na to uwagi.

Trzymam kciuki żeby się prędko udalo zajść w ciążę :) dbaj o siebie, bierz witaminy na start i najważniejsze -bez presji. 

U nas ta się nie sprawdziła;) ale tak jak koleżanki wspomniały nie ma znaczenia. Każda może być zarówno dobra Jak i zła, zależy od intencji, jeśli się starasz to eksperymentuj ale też nie ustalaj pozycji na zajście. W głowie powinnaś mieć spokój i dobre wrażenie z samej relacji z partnerem. Życzę powodzenia i dobrej zabawy

Pierwsze słyszę że tak jest ;) ale być może , wiem tylko że gdzieś słyszałam że ktoś mówił że od tyłu;) to na dziewczynkę ale nie wiem czy się sprawdza;) bo nie pamiętam jak to było u nas�

Ewcia to dlatego u mnie dziewczyna :D 

Najlepsza pozycja to taka w której jest Wam dobrze i wygodnie. Bardziej niż na pozycji skupiłabym się, żebyście oboje czerpali satysfakcję ze zbliżenia. A już idealnie by było osiągnąć orgazm w tym samym czasie, bo skurcze macicy mogą trochę pomóc dotrzeć plemnikom tam gdzie trzeba. 

Dokładnie. Pozycja nie ma znaczenia najważniejszy jest spokój i nic na siłę po prostu im mniej myślisz tym lepiej 

Wrzuciłam już trochę na luz, co będzie to będzie. dziękuję dziewczyny 🩷

Bawcie się dobrze! Niech seks nie będzie obowiązkiem, tylko dobrą zabawą a ciąża jedynie skutkiem ubocznym :D