Pozycja do spania dla maluszka

Ja kiedy zmarznę na podwórku to nie dam rady nagrzać się w domu i wydaje się,  że jest w domu z 19st

wysoka tem peratura w mieskzaniu nie sprzyja korzystnie na nasze zdrowie;( zwłaszcza w nocy jak spimy

Justys u mnie w domu jest stale 19-20 stopni i uważam że to jest taka całkiem ok temperatura. Jak jest więcej to jest mi za gorąco 

Dla mnie w nocy jest za ciepło..  jednak mąż uważa,  że 21st to zimno i do tych 22 już przyzwyczaiłam się. Rok temu mieliśmy ustawione 22.5. Byliśmy przyzwyczajeni do 25st i po zamieszkaniu u siebie to w temp 22 było zimno jak i osobom którzy do nas przychodzili :p każdy przyzwyczaja się do temp w której mieszka

U mnie w domu rodzinnym zawsze było gorąco, teraz w swoim mieszkaniu raczej staram się mieć temperaturę 20-21 stopni 

u nas w sumie po ociepleniu bloków czesto mamy grzejniki zakręcone i jest dosyć ciepło samym gotowaniem dodatkowo sie nagrzewa mieszkanie;)

Ja mam te 19 do 21 stopni i chodzę w bluzkach z krótkim rękawem i w krótkich spodenkach , dzieciaki to wiadomo ubiorę w długi rekaw , ale nie jestem przyzwyczajona chodzić po domu mocno ubrana i inni jak do nas przychodzą to im zimno patrząc na mnie ;) 

Ja też tak chodze ubrana po domu bo jak jeszcze sprzątam czy gotuje to rozpływam się.  Jednak kiedy przychodzi ktoś do nas ciepło ubrany to też zastanawiam się czy nie jest tej osobie gorąco;) to działa w obie strony ;)

My ustawiamy małego na boczku przy czym zmieniamy strony, żeby nie leżał tylko na jednej. Mały ma asymetrie i zalecił nam to fizjoterapeuta dodatkowo gdy byliśmy z nim w szpitalu z powodu infekcji to też kazano kłaść go na boczku żeby w razie czego się nie zaksztusil tak jest najbezpieczniej �

Jak jest za gorąco to powietrze jest suche a dla zdrowia to nie jest dobre dlatego trzeba uważać lepiej jak jest trochę chłodniejsze powietrze niż za ciepło 

MamaStasia a może ta poduszka KLIN by się sprawdziła podczas infekcji? 

Ja podkładam synowi klin i zsuwa się podczas snu..

no trzeba uważąć 

Klin super żeby było wyżej pod glowa ale.super są te plasterki aromakviw udrażniają nos i dziecku lepiej się oddycha

tak to prawda te plastry są ok, ale ja też nawijam czosnek nad łóżeczkiem czasem i dziecku też fajnie pomaga, gdy ma katar

Jeśli dziecko śpi w łóżeczku wystarczy pod jedną strone łóżeczka podłożyc np książki :) fajnie się też sprawdza mokre pranie blisko, nawilżone powietrze ułatwia oddychanie :)

Ja mogę polecić Fitonasal Pediatric spray do nosa, momentalnie usuwa wydzielinę z nosa i ładnie go udrażnia

Nieodpowiednia temperatura powietrza w pomieszczeniu i suche powietrze bardzo sprzyjają infekcją dróg oddechowych. Dlatego warto nawilżać nosek codziennie w sezonach grzewczych. Zawsze używałam do nawilżenia sól morska w sprayu. 

Co do Fitonasal Pediatric to nie znam tego :) Poczytam sobie o tym :) 

My mamy ten niebieski disnemar i jest super i czasem puszczam inhalator chociażby żeby powietrze nawlizyc

https://gemini.pl/fitonasal-pediatric-spray-do-nosa-od-6-miesiaca-125-ml-9054305 ann on nawet dobry jest przy chorych zatokach jeśli o nim piszesz?