Poznajmy się

Dziewczyny jestem na forum dopiero od miesiaca i tak sobie pomyslalam ze wszystkie tu jestesmy na takiej zasadzie jakbysmy sie znaly pol zycia. Moze warto byloby sie troche lepiej poznac?sama nie lubie podawac moich danych ale moze chociaz to ile mamy lat, kiedy rodzilysmy pierwsze dziecko i orientacyjnie region Polski z ktorego pochodzimy. Moze okaze sie ze np. Wybieramy ten sam szpital lub sklepy… nie zachecam do podawania szczegolow, ale ogolne informacje

To ja moze zaczne:
Na imię mam Asia, mam 25 lat i pochodze ze swietokrzyskiego. Ta ciaza jest moja pierwsza i bede rodzic chlopca juz za miesiac.
A Wy? :slight_smile:

Witam serdecznie. Nazywam się Patryk Korpal jestem studentem 3 roku kierunku położnictwo z Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy UMK w Toruniu. Mam nadzieję, że dzięki forum oraz wszelkim materiałom zamieszczanym na tej stronie będę mógł poszerzać swoją wiedzę i kształtować swoje poglądy na temat pracy w zawodzie oraz, że będę mógł skorzystać z opinii i doświadczeń pań które pracują już w tym zawodzie i panów jeśli są tu również. Z góry dziękuję za wszelką pomoc i możliwość uczestniczenia w tym forum i mam nadzieję, że aktywny udział pomoże mi w dalszej nauce a być może ukierunkuje mnie i odsłoni perspektywy związane z przyszłą pracą zawodową. Gdy będzie taka możliwość z chęcią będę się dzielił z państwem swoimi spostrzeżeniami i mam nadzieję, że uda mi się napisać kilka ciekawych wątków mini artykułów które być może rzucą nowe światło na jakieś tematy na to co się zmieniło co jest i co będzie. Jeszcze raz serdecznie dziękuję administratorom za możliwość zarejestrowania się an tym portalu oraz wszystkim użytkownikom za mam nadzieję akceptacje mnie w tym gronie i wspólne wymienianie własnych poglądów. Pozdrawiam PatrykMrocza

Witam! Pracuje w zawodzie położnej 7 lat, jest to fantastyczna praca, którą bardzo lubię! Szkoda ze tak marnie opłacana, ale to już inny temat! Skończyłam UM w Białymstoku i w tym mieście pracuje jako położna środowiskowa. Wcześniej pracowałam w szpitalach, ale teraz w tej pracy czuje ze się spełniam! Mam synka 4 latka Maksymilian! I męża Maćka. To że mogłam samo urodzić i poznać smak macierzyństwa jest bardzo pomocne w tej pracy, jest łatwiej zrozumieć co przechodzi mama w czasie ciąży, porodu, połogu oraz laktacji! A to jest bardzo ważne! Bardzo się cieszę że się tu zarejestrowałam i że będę mogła się Was radzić! Dziękuje i pozdrawiam! Amnka :slight_smile:

Jestem położną od 11 lat :slight_smile: Pracuję na sali porodowej w powiatowym szpitalu, czasem też na oddziale patologii ciąży i ginekologii. Tak więc cały przekrój ginekologii i położnictwa. Od 1,5 roku prowadzę własną szkołę rodzenia w formie indywidualnych spotkań w domu ciężarnej :slight_smile: Wspaniała praca, stały kontakt z ludźmi. Spełniam się w moim zawodzie na co dzień. Szkoda, że pensje nie są wyższe, wówczas byłoby 100% zadowolenia! Może kiedyś i to się zmieni. Uwielbiam ciężarne, dzieci i tematyk związaną z moją pracą, która jednocześnie jest moim hobby :slight_smile: Pozdrawiam. Na forum LOVI jestem już prawie rok. Wspaniałe miejsce, rzetelna wiedza, korzystam z materiałów edukacyjnych LOVI podczas spotkań w szkole rodzenia. Wygrane produkty wędrują w ręce potrzebujących mam, dzięki czemu są radosne i szczęśliwe.

Dziewczyny opiszcie coś o sobie :wink:

Witam wszystkich ,
Zawodowo pracuję blisko 5 lat w szpitalu o II stopni referencyjności, natomiast jako położna w oddziale neonatologicznym pracuję niespełna od 1,5 roku…także ciągle się doskonale w swoim fachu;).Moim marzeniem była od lat praca na patologii ciąży, jednak po kilku latach zostałam ,rzucona ‘’ na neonatologię dziś wiem że było to strzał w dziesiątkę…szczególnie dobrze czuję się w pracy na sali intensywnego nadzoru…praca jest dla mnie również pasją.Staram się ciągle doskonalić zawodowo poprzez kursy i różnego rodzaju szkolenia…a później swoją wiedzę wykorzystywać w pracy.Forum LOVI odkryłam poprzez jedno ze szkoleń w którym miałam przyjemność uczestniczyć, także razem z Wami jestem od około 3 m-cy.
Pozdrawiam serdecznie.

Witam szanowne koleżanki i kolegę. Wychodzi na to,że ja tu jestem taką "babcią położną " ,bo pracuję w zawodzie 36 rok . Niezmiernie mi będzie miło podyskutować z Wami młodymi,pewnie czegoś mnie tu nauczycie jeszcze… Pracuję w małym szpitalu na oddziale położniczo-ginekologicznym,oddział 40 łóżkowy… Większość swojego zawodowego życia spędziłam na sali porodowej ,a teraz w małym szpitalu pracuję się wszędzie… pozdrawiam :slight_smile:

Witam serdecznie wszystkich. Jestem położną z 15 letnim stażem pracy głównie na oddziale położniczym. Miewałam krótkie oddelegowania na patologię ciąży, ale jednak położnictwo to bardziej moja pasja niż praca. Spełniam się mogąc pomagać nie tylko młodym matkom po porodzie, Edukacja w zakresie samopielęgnacji i samoopieki w połogu ma duże zapotrzebowanie. Prawidłowo przeprowadzona edukacja podczas pobytu w szpitalu, rzetelna pomoc położnej podczas karmienia piersią oraz w nawale mlecznym, a także wsparcie emocjonalne w chwilach spadku nastroju po porodzie procentuje na późniejsze postępowanie położnic w domu. Z zaproszeniem do przyłączenia się do forum LOVI spotkałam się dwa miesiące temu. Rzetelna wiedza oraz fachowo opracowana strona graficzna zachęciła mnie do przyłączenia się. Miło tu zaglądać przeczytać o doświadczeniu moich koleżanek po fachu, a także poczytać bardzo ciekawe artykuły. Pozdrawiam serdecznie :slight_smile: Agnes