Powrót do formy po ciąży - ćwiczenia z Ewą Chodakowską? :)

witam serdecznie, drogie mamy, te, którym waga po ciąży nie spada 3 doby po porodzie - co robiłyście, ażeby wrócić do wagi sprzed ciąży albo po prostu do wymarzonej wagi? Ja powiem szczerze, że do wagi sprzed ciąży wróciłam dość szybko, ok 2 msc po urodzeniu drugiego dziecka, ale rzecz w tym, że ta waga przed ciążą nie była taka szczególnie fajna i satysfakcjonująca, teraz mały ma 7 msc, a ja się wzięłąm za dietę i za Ewę Chodakowską - po 1,5 msc mam -4,5 kg :slight_smile: ale jeszcze drugie tyle przede mną. Czy któraś z Was ćwiczyła z Ewą lub z inną trenerką? Jak wam szło/idzie? Macie jakieś fajne, dietetyczne przepisy? może coś z siemieniem lnianym? :slight_smile:

Ja mam szybki sposob na szybki efekt! Rajstopy wyszczuplające g@tta! Odkrylam to i są mega, brzuch plaski jak dawniej :slight_smile: polecam!

Ćwiczyłam z Ewą ale wiele lat temu. Jak miałam 25 lat. I było mi ciężko wykonywac wszystkie ćwiczenia. Treningi były zwykle długie i intensywne. Teraz wybieram coś spokojniejszego, skupionego na oddech i ciało czyli jogę. Polecam

Kiedyś wykupiłam jej dietę i była mega smaczna

Po pierwszej ciąży byłam na diecie od Ewy ponad pół roku i efekty były super, byłam bardzo zadowolona :blush:

Przypomniałyście mi, że również mialam wykupioną dietę. Przepisy były smaczne i można było wybierac z długiej listy dań.

Ja jakoś jej nie lubię wydaje mi się że nie wszystkie jej treningi są dla wszystkich

Ja jeszcze przed porodem, ale też chciałabym w miarę szybko wrócić do jako takiej formy, tym bardziej, że prawie od 2 m-cy muszę leżeć, także moja forma jest gorsza niż kiedykolwiek… także jak tak czytam Wasze komentarze, to szacun dziewczyny, może i ja zmobilizuje :wink:

Zgadzam się, niektóre treningi są bardzo trudne i niektóre ćwiczenia bywają skomplikowane. Ale dietę polecam bo naprawdę było widać efekty🙂

Ja jakoś nigdy nie mogłam się przekonać do treningów z Ewą- chyba po prostu mam za słabą kondycję na to :see_no_evil:
Jak już będę mogła ćwiczyć chciałabym pójść do trenera personalnego na jakąś chociaż jedną konsultację (bo wiadomo, takie rzeczy potrafią sporo kosztować), żeby pokazał jakiś przykładowy plan treningowy dla kobiet po porodzie, żeby sobie nie zaszkodzić.
Jeśli masz możliwość to dieta pudełkowa bardzo może pomóc, z tym że trzeba faktycznie się jej trzymać i nie podjadać dodatkowych posiłków :sweat_smile:

U mnie w sumie waga spada dosyć szybko. W ciąży przytyłam całkiem sporo, bo aż 27 kilo, a teraz prawie 3 miesiące po porodzie już zrzuciłam 15 kg. Nie robię nic szczególnego, jem w miarę regularnie i codziennie spaceruję z dzieckiem. Od przyszłego miesiąca zaczynam też chodzić na basen, żeby poprawić trochę kondycję

Co do Ewy Chodakowskiej, to próbowałam z nią ćwiczyć przed ciążą, ale tak jak już ktoś napisał treningi były dosyć długie i wyczerpujące, nie było takiej wersji „light” dla początkujących i szybko mnie to niestety zniechęciło

No ona ma dziwne te treningi. Powinna mieć dla wszystkich a nie tylko dla zaawansowanych. Większość osób po takim treningu na drugi dzień się nie ruszy hahahha

No właśnie ja tak miałam, i było to kilka lat temu, gdzie jeszcze jako tako miałam większą aktywność fizyczną niż teraz.
Fakt, że treningi ma dosyć wyśrubowane :rofl: