Powiększanie i modelowanie ust

Powiększanie ust kwasem hialuronowym - czy można wykonać zabieg jeśli jest się w ciąży? 

Najpopularniejszą najmniej inwazyjną metodą powiększania jest podanie kwasu hialuronowego. Kwas hialuronowy występuje naturalnie w komórkach organizmu, a jego najważniejszą funkcją jest wiązanie i magazynowanie wody w tkankach. Odbudowuje on również strukturę skóry i polepsza funkcjonowanie komórek, dzięki czemu skóra jest bardziej elastyczna i nawilżona. Można nim powiększyć usta lub tylko nieznacznie uwydatnić ich kontur jednocześnie poprawiając kondycję samych warg, ale też okolicy wokół nich. Efekty powiększania kwasem hialuronowym są widocznie już po zabiegu.

Czy można, tego nie wiem, ale nie lepiej się powstrzymać w tym czasie.Moze warto jak najmniej narażać się , aby ustrzec przed możliwymi powikłaniami. Powiem Wam ,że te czasy są teraz takie dziwne- sztuczne wszystko zaczyna nas zalewać.Te usta sztucznie uwydatnione nie są ładne według mnie , chyba ,że naprawdę delikatnie i z miarą,lecz najczęściej dziewczyny decydujące się na powiększenie zdecydowanie przesadzają z wielkością :(

Nawet jakby było można to ja bym się nie zdecydowała i bym każdemu odradzała. W ciąży to lepiej dmuchać na zimne. To nie jest zabieg niezbędny, więc można poczekać. 

I podobnie jak Moniczka, uważam, że większość co takie usta robi, to przesadza. Takie karpie usta to coś strasznego.

Niestety nie można wykonywać zabiegów wypełniania kwasem w trakcie ciąży. W trakcie ciąży w organizmie zachodzi tyle zmian hormonalnych i jest duży obrzęk tkanek, że efekt mógłby nie być zadowalający dla robiącej a i mógłby wywołać reakcję alergiczna. Poza tym nieumiejętnie wykonany może prowadzić do innych bardzo grozych powikłań jak np. Martwica jeśli preparat dostanie się do naczynia. 

Misiowa masz rację w 100 procentach nie jest to zabieg ratujący życie więc nawet jeśli można ja bym sie wstrzymała chociaz uważam że wszystko dla ludzi to faktycznie niektóre dziewczyny przesadzaja z tym powiększeniem potem wyglądają jak karpie jeśli z umiarem i wyczuciem to wszystko dla ludzi 

Ja to nie jestem za żadnymi ingerencjami w urodę a tym bardziej w ciąży..  Bałam się malować paznokcie czy włosy a co mówić o wstrzyknięciu kwasu.. Naturalność i starzenie z godnością. No oczywiście są przypadki gdzie kobietki poprawiają coś bo rzeczywiście jest dyskomfort bardzo widoczny lub po wypadkach albo od urodzenia jakieś dysproporcje. To rozumiem i akceptuje. 

Można czy nie dla mnie jakiekolwiek zabiegi upiększające twarz są zbędne ☺

Można, lecz ja w będąc w ciąży unikałabym takich zabiegów... w ogóle jakichkolwiek zabiegów. Takie moje zdanie ;)

Liwia, ja tak samo. W ciąży to nawet paznokci nie malowałam, bo nie chciałam tyle chemii wdychać. uznałam, że wytrzymam bez pomalowanych kilka miesięcy, a potem im bliżej porodu to bezpieczniej nie mieć nic na nich. A co mówiąc o większych ingerencjach jak powiększanie ust.

Liwia jestem takiego samego zdania. 

Ja karmie piersią I też chciałam, ale w gabinecie pani powiedziała że nie robią kobiet karmiącym ani w ciąży. Także czekam :D 

Mi Pani odmówiła wykonania zabiegu makijażu pernamentnego, bo byłam w ciąży, a potem karmiłam piersią. Powiedziała, że kobiety nie powinny wykonywać w tym czasie żadnych zabiegów, bo ciało kobiety bardzo się wtedy zmienia i zachodzi w nim wiele zmian. Duże zmiany hormonalne wpływają ponoć na skórę i tkankę więc nie jest zalecane, ale najlepiej zapytać. 

Dla mnie najlepszym wyborem okazało się modelowanie ust kwasem hialuronowym, które miałam wykonane w Olmedical. Szczerze mówiąc efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Moje usta są teraz bardziej nawilżone, jędrne także o wiele lepiej wyglądają. Pani Anita Olek profesjonalnie wykonała zabieg, cieszę się, że tutaj trafiłam

moim zdaniem dobrze, że panie odmówiły zabiegu w czasie trwania ciąży. też bym poczekała.

w ciąży nie można wykonywać zabiegu, ja też mam ochotę nad lekkim powiększeniem

W ciąży nie powinno się powiększać ust i pewnie każdy dobry lekarz Ci to powie. Ale jeśli masz wątpliwości to skonsultuj się ze specjalistą, np. doktor Szczepańską z AME na Cynamonowej na Ursynowie.

mi nawet by na myśl nie przyszło aby iść i w ciąży robić takie zabiegi 

W ciąży takich zabiegów się nie robi. Mi ogólnie średnio podoba się takie upiększanie się. Zależy może też.od kosmetyczki. Może jak ktoś ma małe usta i tylko trochę je powiększy to bd okej. Ale często dużo kobiet przesadza i te usta wygladaja jak jakiś dziubek i to mi się nie podoba.