Posiłki przed szczepieniem

Ja po szczepieniu też podawałam sprawdzone produkty do jedzenia .

Jakoś nigdy się nie zastanawiałam odnośnie jedzenia przed czy po szczepieniu. Jak dziecku nic za bardzo nie było to rytm dnia i jedzenie wszystko jak wcześniej

Ja tak samo 

Dla mnie pediatra mówiła,  że dziecko może inaczej załatwiać się i brzuszek będzie delikatniejszy po szczepieniu. Tylko nie pamiętam po której szczepionce

Chyba po rotawirusach tak może być. ale ja w sumie nie zastanawiałam się i jadła tak jak do tej pory. 

Ja to nie zauważyłam żeby po jakiejś szczepionce dziecko jadło gorzej albo coś go bolało. U nas szczepienia na szczęście przechodziła córka dobrze

U nas nawet gorączki nie ma ani nic , apetyt tez taki sam

Tak, to po rota może dziecko mieć rozwolnienie i gorzej jeść. U nas na szczęście tego nie było ale podobno są takie przypadki :(

Chyba też każdy dzieciaczek ma inaczej. My też różnie reagujemy na szczepienia. 

Osobiście pierwsze słyszę o takim postępowaniu. My zawsze jedliśmy normalnie jak zawsze, wszystko przed i po :) I odpukać nigdy nic się nie działo niepokojącego :) 

Pierwsze słyszę o takiej praktyce :) nie zwracałam nigdy na to uwagę a i nic niepokojącego się nie działo. Córka co prawda gorzej zawsze znosiła szczepienia - miała zawsze gorączkę zaś syn ani jednej oznaki :) dziś mamy szczepienie na grypę, mam nadzieję, ze obejdzie się bez gorączki 

Po rotawirusach może dziecko boleć brzuch albo kupa może zmienić wygląd. Tylko że to szczepienie podaje się przed rozszerzeniem diety.  Ostatnia dawka 3-4 miesiąc . 

Semii11 a mama powiedziała dlaczego powinno jeść tylko mleko? Zawsze śmieszyły mnie porady typu „nie rób tak bo nie” bez podania konkretnego powodu. To może znaczyć tylko jedno - stary zabobon, albo ktoś coś tam kiedyś wymyślił i tak plotka jest powtarzana. 

Szczerze to 1 raz taka reorie slysze nigdy ani lekarz ani pielęgniarka na cos takiego nie zwracali mi uwagi .Syna gdy juz byl po rozszerzaniu diety przed i po szczepieniach karmilam normalnie. Mala teraz jest jeszcze prze RD wiec daje wiadomo tylko mleko 

też pierwsze słyszę 

Ja tez pierwsze słyszę, ewentualnie jesli dostaje szczepionkę doustną to trzeba odczekać z jedzeniem żeby się nie udało :)

Byliśmy na szczepieniu na grypę i spytałam się pielęgniarki o to jedzenie. Powiedziała, że nie ma takiego zalecenia ale może chodzi o to, że dzieci płaczą po szczepieniu i może go na wymioty wziąć 

Możliwość wymiotów ma sens w tym zakazie jedzenia, ale tu trzeba byłoby odstawić także mleko. Czyli przed szczepieniem ostatni posiłek musiałby być około 3 godziny. 

Wiesz co.. jej chyba chodziło o starsze dzieci, które jedzą więcej niż mleko. Bo znów czesto u as po szczepieniu kazała mi dziecko karmić, by zapomniało. Też była nieco tym zdziwiona więc próbowała szukać jakiegokolwiek argumentu sensownego do tej tezy :) 

Po szczepieniu pediatra uprzedzi co można,  a czego nie;) zawsze można też samemu spytać się;)

No nie wiem co mialo to na celu ale np pamiętam jak mi przy 1 dziecku pediatra zalecal aby po tych pierwszych szczepieniach tych do pol roku w ten sam dzien nie kapac dziecka i w sumie sama nje wiem co mialo to na celu czy zeby nie podrazniac wklocia zeby nie szczypalo czy zeby dziecko po myciu nie dostalo temperatury sama nie wiem tak zalecal tak robilam zeby odpuscic sb kapiel tego samego dnia ale jakos nigdy nie dopytalam czemu teraz przy corce ci sami lekarze i nie uslyszalam czegos takiego dzis wlasnie na 15 sta idziemy na szczepienie wiec az ciekawa jestem jakie beda zalecenia