Jakie macie pomysły na obiady kolacje i śniadania dla swoich dzieci albo co lubią wasze jeść? Bo ja staram się codziennie co innego robić i już mi się pomysły kończą. Córka ma 16 miesięcy
Fajnym pomysłem jest wycięcie z foremek na przykład takich do wykonywania ciasteczek dziecku przykładowo w wędlince bądź serku żółtym jakieś kształty takie kształty można zrobić również w ogórku pomidorków ewentualnie zainspirować się jeszcze jakimiś pomysłami na internecie to powinno fajnie urozmaicić dziecku najzwyklejsze tą kolację jaką jest kanapka
U mnie ciężko przepchnąć u dzieci chleb (a na śniadanie często na zmianę coś mlecznego lub coś z chlebem), więc na kolację w tym tygodniu były: naleśniki, gofry, placki bananowe, makaron delikatnie oprószony cukrem i cynamonem ( a teraz zaczyna się sezon truskawkowy, więc będą z owocami). Na dzisiaj jeszcze pomysłu nie mam ;) Mniejszym moim dzieciom często robiłam kisiel z kompotu, jeśli owoce były duże to kroiłam na mniejsze kawałki, dodawałam płatki ryżowe/owsiane - tylko to się musiało dłuższą chwilę pogotować, dłużej niż na mleku.
Zaobserwuj sobie profil na instagramie @pawcio_blw codziennie jest tam wrzucany jadłospis malucha, który też ma 16 miesięcy :) Z resztą takich profili z pewnością jest mnóstwo i warto z tego korzystać bo można dużo ciekawych pomysłów na dania dla malucha trafić :)
Oo napewno zaobserwuje
Profil na insta jemybio tez fajne przepisy i pomysly
Ja też staram się codziennie coś innego ale jak już się wyczerpują pomysły to wracam znowu od początku. W tym wieku już podawałam dzieciom to co nam, może mniej przyprawione. Pulpety, gulasz z kaszą, kotleciki z piekarnika, kurczak z piekarnika, zupki takie jak my, kanapeczki różne z wędliną, serem, warzywami, twarogiem, dżemem, jajkiem, jajecznica, naleśnik, gofry, jogurty, placuszki bananowe, twarogowe z jabłkiem, z kaszy manny. Wydaje mi się że to duża różnorodność.
Właśnie zaczęłam obserwować ten profil i dziś Nie mogę się zdecydować co zrobić tyle pyszności u nich
Oliwejra
polecam też ten profil! :]
Bardzo fajny pomysł na ten kisiel z owoców z kompotu
podejrzałam i naprawdę fajny profil. dzięki.
Tak takich profili na insta czy fcb jest naprawdę sporo. Też mam kilka w obserwacji bo czasami człowiek to już naprawdę nie wie co dziecku zrobić do jedzenia żeby było inne niż wczoraj, dobre, odżywcze i dziecko chciało to jeść;)
Dobrze jest się posiłkować pomocą innych ze sprawdzonymi przepisami ;)
Ja czasami jem to co corka tak pysznie wyglada i smakuje
ja czasami też mam ochotę zjeść jego jedzonko szybciej niż on je
Oliwierja ja właśnie też ich obserwuje oraz cojelila tam też są pokazywane posiłki:)
Dobry pomysł z tą inspiracją z profili na instragramie :) myślę że to może znacznie ułatwić gotowanie
Ja też gotuje w tmx i myślę że tam będę robic zupki na początek
Na instagramie jest wiele teraz pomysłow na posiłki dla dzieciaczków !
Internet to skarbnica wiedzy tak naprawdę :D jak ktoś chce coś znaleźć to może znaleźć wszystko. A tych pomysłów na obiady, desery czy cokolwiek innego to jest masa. Człowiek tylko potem głodny chodzi xD
Najlepiej robić takie posiłki, które i my same zjemy :)
Ja polecam że swojej strony profil na ig razempozdrowiemaluszka tylko po każdym wyrazie _. Inspirujący profil na posiłki zdrowe i pyszne
masz racje, człowiek pooglada te strony i zaraz wszystko by jadł :D