Posciel do lozeczka czy jej brak?

Dziewczyny jak kładziecie swoje niemowlęta spac do lozeczka? Mój synek do 3 ms spal w rożku z kocyka, później było lato więc praktycznie w samym bodziaku lub przykryty kocykiem spal ok. Miesiaca a od sierpnia spi pod kolderka tylko, że koniec kolderki daje pod materac żeby się nie zakrył i faktycznie materac kolderke przytrzymuje :). Zawsze w dostawce miał pieluszkę pod glowka która chowałam też w materac tzn jej końce. Teraz przenieśliśmy się do lozeczka drewnianego, jest większe i synek spi na samym przescieradle przykryty kolderka  i czasem mi go szkoda ale wiem, że to dla jego bezpieczeństwa. A wy jak przykrywacie swoje maluszki już troszkę starsze np? Kolderka bez poduszki, z poduszka czy np spiworek lub kocyk?

Pierwszemu synkowi kupiłam kołderkę i dołączona była taka płaska poduszka. Użyliśmy 2 razy i wyczytałam jakie to niebezpieczne a poduszka niezdrowa. Sprzedałam. Teraz syn ma 3 tyg i spi w rożku, na później mam taki śpiworek rekin. 

Córka spi  pod kocykiem  ,ale będę  musiała kupić kołderkę już :)

DaNutka a ile córcia ma?

Mamina to my tylko kolderke mamy ale synek spi raz na brzuchu, raz na boku i w spiworku by nie przeszlo bo jest ruchliwy jesli chodzi o pozycje spanka:)

Na początku w rozku, tak do 2 mca. Teraz 9 mcy i pod kołderką, bez poduszki. Sama kołdra lub kocyk.

Śpiworek miałam od samego początku. Zadnych pościeli czy poduszek, jedynie taka z gąbki w której głowa się nie zapadała. tak od mniej więcej 10 miesiąca spała pod kocykiem ze śpiworkiem aby nie było jej za zimno a blisko roku już kołderka i poduszka. Teraz śpi jak chce, na brzuchu czy buzia zakryta kocykiem, tak jej wygodnie ale wie kiedy się odkryć. 

Spiworek mialam na początku , później już zwykła posciel

Ale w śpiworku też się można kręcić, nie jest to otulacz więc syn ma miejsce do wierzgania

Mała ma roczek i nigdy nie miała poduszki. Mamy kołderkę ale mała raczej na niej śpi niż jest nią przykryta. Na zimę mamy śpiworek, kątem 1 x 1 m otulcz muślinowy pieluszkę. Po narodzinach jedynie miała kołderkę w koszu Mojżesza. 

Mój synek spi pod kołdra i na poduszce ale i tak wiecznie się odkrywa :) 

Mamina, my mamy śpiworek taki ciaśniejszy w klatce a luźniejszy na nóżkach także nie ma szans aby z niego wyszła :)

Malina, Skończyła 13 mcy   :) dwie pościele już mam , ale szukam kołderki  , będzie spała póki co beZ podusi do tego 2 roku życia żeby nie nadwyrężać kręgosłupa.

Moja córeczka spi w spiworku i jeszcze otulam ją rożkiem. Ma 7,5 miesiaca. W trakcie nocy rożek się rozpina bo już rzep jest wyrobiony dlatego jeszcze na wierzch kładę cienki kocyk bawełniany. Dopóki nie będzie miala większej kontroli nad ciałem to nie będziemy wprowadzać kołderki. 

Podusi tez nie daje :)

Jeśli śpi w łóżeczku to śpiworek ewentualnie kocyc ale tylko taki z dziurkami a jak śpi z nami to naszą kołdrą jest przykrywana 😉

W nocy śpi w śpiworku. 

w dzień jest pod moim okiem więc daje kołderkę .

moje dziecko nie lubi być przykryte więc śpiworek to dodatkowa wygoda żeby sie nie odkrywał

przy pierwszym była i kołderka i baldachim... teraz przy drugim już bardziej wyedukowana stwierdzam że kołderka to totalny niewypał, a baldachim to zbieracz kurzu ;) stawiam na otulacz a potem śpiworek :)

U mnie córka śpi pod kołderką, wciskam ją pod materac aby nic się jej nie stało. Kilka razy próbowała spać w śpiworku lub w takim grubszym pajacu 1.5 TOG ale nie zdało rezultatu. 

U nas śpiworek nie zdał egzaminu i mały śpi pod koco-kolderka takim kocem z wypełnieniem w środku i też wkładam pod materac