Też nie planowałam ochraniacza, ale kupiłam tuż przed porodem. Dziecku nie wieje, mam nadzieję, że jest mu przytulnie
Ja ochraniacz polecam, ale jedynie jeśli ma być ochroną przed ścianą
U Nas nie sprawdziłby się gdyby zasłaniał widok córce
Córka lubi patrzeć na to co się dzieje w pokoju ![]()
Mamy i używaliśmy, szczególnie nam się przydawał u rodziców jak mała spała z nami w pokoju, ograniczenie widzenia jej tak nie wybudzało właśnie, ale to większa już była wiadomo. A w domu to właśnie łóżeczko jest przy ścianie i tym razem. Ochraniacz nam się przydał, bo nam smoczek nie wypadał ![]()
Ja kupiłam pościel bambusową, jest lekka i miękka, bardzo dobra dla dziecka, szczególnie noworodka. Polecam wam taką pościel jeśli chcecie dbać o swojego szkraba
tego typu pościel można zamawiać z memi.eu
Długo zastanawiałam się nad pościelą bambusową. Mam dwa komplety pościeli bawełnianej po starszaku, więc jednak stwierdziłam że sobie odpuszczę, są inne wydatki. Ale kusiło mnie, ponieważ mam dwa otulacze/pieluchy bambusowe i starszak lubi się do nich przytulać bo mówi, że są mięciutkie.
Bawełniana też jest dobra
równie dobra co bambusowa moim zdaniem. Podobnie miękka i milutka w dotyku, a w dodatku równie lekka co bambusowa. Dla noworodków idealna. Z tego co wiem to marka Memi ma też bardzo dobrą pościel bawełnianą.
Zdecydowanie najlepsza jest pościel z naturalnych materiałow. Nie chciałabym aby moje dziecko spało pod sztuczną pościelą:
ciało pod taką pościelą nie oddycha
jest niezdrowa
niewygodnie się pod nią śpi
latem jest gorąco, zima z kolei taka pościel dobrze nie grzeje…
Polecam ogólnie zajrzeć sobie tutaj: Pościel bawełniana klasyczna satynowa nowoczesna z zamkiem
W sklepie jest spory wybor pościeli dla dorosłych oraz dla dzieci . No i maja na pościel bardzo dobre ceny. Wiele razy tam zamawiałam.
Gdzie kupujecie kosmetyki w sklepach online? Chodzi mi konkretnie o lakiery do paznokci. Ja mam swój ulubiony cielisty lakier do paznokci https://alessandro.pl/lakiery-kolorowe/lakiery/191,heaven-s-nude-lakier-10-ml, który jest na prawdę fajny. Ja lubię neutralne odcienie, ale chętnie dowiem się, czego Wy używacie.
Allesandra jeśli chcesz poznać zdanie na temat lakierów to zapytaj o to w odpowiednim wątku. Ten dotyczy pościeli a twój wpis ani do tego nie nawiązuje ani nie jest odpowiedzią na inny wpis
Dziewczyny mam pytanie do was ![]()
To moje pierwsze dziecko , więc proszę o wyrozumiałość
Dostałam od siostry kołderki dla dziecka niestety nie ma tam rozmiaru i teraz nie wiem jak kupić pościel czy wszystkie pościele mają taki sam rozmiar ?
Wydaje mi sie, że są różne rozmiary. Najlepiej zmierz sobie poprostu kołderkę i będziesz wiedziała jaką kupić ![]()
Skoro łóżeczka sa w różnych rozmiarach to i pościele sa różnych rozmiarach najpopularniejsze to chyba 120x90 i 135x100 wiec jeżeli ani ty ani siostra nie znacie rozmiaru to faktycznie trzeba zmierzyć by nie kupić w ciemno a później się okaże że to jednak nie ten rozmiar. Ja miałam już kupiona pościel ale moja mama nie znała rozmiaru weszła do sklepu zobaczyła i kupiła kolderke i poduszke, ale na całe szczęście trafiła z rozmiarem bo bylby problem
Martq , Agnieszka-1989
zrobiłam tak jak poleciłyście zmierzyłam kołderkę i teraz już wszystko wiem
dostałam do tego również 2 komplety pościeli jak myślicie wystarczą czy dokupić jeszcze 2 komplety ![]()
Pati myślę ze to ci narazie wystarczy ze spokojem a jak bedziesz widziala ze jest taka potrzeba to dokupic mozesz zawsze a teraz nie rob sobie dodatkowego wydatku bo może się okazać zbędny lepiej odłożyć na pieluszki bo te idą jak woda naprawde a jeszcze się może okazać ze dziecko będzie sobie zarzucać kolderke na twarz i po prostu zrezygnujesz z jej używania choć ja w tym przypadku słyszałam ze można np przywiazac kolderke wstazeczkami do szczebelkow ale nie praktykowalam tego poki co nie uzywam kolderki za ciepło jest. Od czasu do czasu zakładam małemu spiworek
Agnieszka-1989 tak też zrobię, moja mama wpadła w szał zakupowy pomimo ,że już jest babcią na pewno coś kupi. No ja będę rodzić w zimie , więc mam nadzieję , że kołderka wystarczy w razie czego będę dokupować. Chciałam zrobić zapas pampersów , ale jak dziecko będzie uczulone no to szkoda pieniędzy dobrze, że mamy promocje ![]()
Dokładnie Pati1990, poczekaj z kupnem pieluch na zapas, bo nigdy nic nie wiadomo jak maluch zareaguje. Choć też miałam chec robić takie zapasy, ale się powstrzymałam ![]()
Ja nawet nie kupowałam kołderki, bo narazie wydaje mi się zbędnym zakupem. W każdej chwili możemy dokupić ![]()
Martq mój mi mówił, że niby są pampersy antyalergiczne ile w tym prawdy to nie wiem może sam sobie tak wymyślił , ale jeżeli rzeczywiście tak jest to chociaż z 2 -3 paczki bym chciała mieć . Trochę mnie przeraża to ile pieniędzy pójdzie na raz , co innego jak się wydaje na raty. Kuzyna żona kupowała pampersy i nie był uczulony , ale to też taka loteria jest. I najgorsze jest to że jak się zrobi zapas i nagle się okaże , że dziecko jest na tyle duże i od razy większy rozmiar , więc z pampersami chyba jednak trzeba poczekać ![]()
Dlatego Pati za wczasu nie ma co robić zapasów bo alergia to jedno ale tak jak mówisz zrobisz zapasy rozm 1 a nie zdążysz ich wykorzystać bo już będą potrzebne 2. Wiadomo ze chociaż jedna paczkę musisz mieć bo dziecko musi mieć pieluszki cały czas
Ile macie prześcieradeł do łóżeczka? Mam dwa i w zupełności wystarczy ![]()
Mama Gratki mi dwa nie starczały i dokupiłam trzecie. No ale teraz prześcieradło za bardzo się nie brudzą, bo Młoda śpi ze mną ![]()