Aniska trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści 😉
Dobrze ze jesteś w szpitalu i masz opiekę, ktg parę razy dziennie. Wszytsko pod kontrolą niz zamartwiać się w domu.
Witaj na forum #teamLOVI!
Aniska trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści 😉
Dobrze ze jesteś w szpitalu i masz opiekę, ktg parę razy dziennie. Wszytsko pod kontrolą niz zamartwiać się w domu.
Waltornistka z tego co ja widziałam w
Na oddziale jak ja leżałam to sporo osób mając oxy i tak nie miało rozwarcia. Skurcze męczymy kobiety całe dnie,a nic z tego nie było
Aniska trzymaj się! :) Oby szybko i w miarę bezboleśnie poszło. Dużo zdrówka dla Was :)
Aniska powodzenia
U mnie też po oxy był słaby postęp porodu. Skurcze co minutę, które nic nie dawały. Akurat tak się składa, że ja dokładnie pół roku temu urodziłam:)
Aniska, jeszcze tylko chwila i będziesz z maluszkiem:)
Anulka pewnie już urodziła
Maziulek ja miałam na oddziale dziewczynę która po podłączeniu oxy zasnęła i nawet nie poczuła skurczy. Bała się że to się cc skończy ale ją ruszyło po założeniu tasiemki z hormonami.
Magda i lena tasiemna z hormonami? Co to takiego?
prostaglandyny – te miejscowo działające hormony odpowiadają przede wszystkim za przygotowanie szyjki macicy do porodu, powodując jej zmiękczenie i skrócenie, oraz wpływają na czynność skurczową macicy. W Polsce używa się najczęściej preparatów dopochwowych (w formie żelu lub w postaci tasiemki z substancją czynną) zawierających dinoproston (PGE2). Dinoproston w żelu aplikowany jest kilkukrotnie przez 12 godzin, a w formie tasiemki zaś uwalnia się przez dobę od założenia. Wzniecenia akcji skurczowej można się spodziewać dopiero po kilku–kilkunastu godzinach od aplikacji, a po osiągnięciu efektywnej akcji porodowej (lub po upływie określonego dla danego leku czasu działania – niezależnie od osiągniętego efektu) preparat zostaje usunięty. Przez cały ten czas konieczne jest systematyczne monitorowanie stanu rodzącej i dziecka, co pozwala w porę zauważyć ewentualne działania niepożądane, np. niedotlenienie płodu lub nadmierną aktywność i napięcie mięśnia macicy. Użycie prostaglandyn zwiększa prawdopodobieństwo naturalnego porodu w ciągu doby.
Idziemka to tasiemka z substancją czynną tak jak opisała to Monia. Najpierw dziewczyny miały wkładany balonik, później szły na pierwszą oxy, a jak nie pomogło to dostał tasiemki. Po tym je siekło i urodziły w ciągu doby. Nie wiem tylko czy jest taka skuteczna czy to był przypadek że akurat 2 miały założone i obie urodziły.
Magda i lena nigdy nie slyszalam i tym, u nas w szpitalu się z tym nie zetknęłam, ja mialam jakiś test z oxy tylko.
Tak właśnie to wygląda. Pierwsze test oksy, potem kroplówką naskurczowej, na koniec zostaje balonik do szyjki oraz cervidil, który potrafi na prawdę zrobić rewolucję �
No nie wiem u mnie balonik był pierwszy później oksytocyna. I balonik był o wiele bardziej przyjemny niż oksytocyna
Ewas ja po tym teście mała dostala tachykardii i było cc dlatego nie doszłam do kolejnych etapów 😁
Dobrze ze wszystko się dobrze skończyło ot co!
Ja tez wcześniej o tym mnie słyszałam
Jak widać nie każdej z Nas poród był taki łatwy :)
XYZ to przynajmniej nie jestem sama:D
U nas oxy nic nie dała i ze wskazaniem wysokiego białka i stanem przedrzucawkowym skończyło się CC ,bo kroplówki nie pomogły i nie było skurczy
Z tego co widzę to dosyć często oxy nie działa. Dziewczyny męczą się parę dni,a potem i tak się kończy cc
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.